Samuel Umtiti, popredný stredný obranca FC Barcelona, sa vyrozprával o problémoch so svojím kolenom, ktoré ho odstavili z hry na viac ako tri mesiace. V rozhovore pre denník L'Equipe priznal, že má za sebou mimoriadne náročné odobie. 

Už zajtra čaká na futbalistov FC Barcelona odvetný súboj osemfinálového dvojzápasu najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov proti Olympique de Lyon. O špeciálne stretnutie pôjde pre Samuela Umtitiho, ktorý vo francúzskej ekipe pôsobil, a tak sa pred výkopom stredný obranca blaugranas porozprával s denníkom L'Equipe

Umtiti, ktorý v poslednom stretnutí proti Rayu Vallecano nastúpil v sobotu v základnej jedenástke, dostal od lekárov zelenú zhruba v okamihoch, keď Barca hrala s Lyonom prvý súboj. "Chcel som už byť s družstvom a mal som obrovskú vôľu nastúpiť, ale zatiaľ som nebol pripravený po fyzickej stránke," konštatoval zadák. 

Futbalista by však mohol hrať zajtra. "Rozhodne tréner, ale nastúpil by som veľmi rád. Možnosť hrať ma napĺňa, pretože niečo podobné u mňa nebolo možné počas uplynulých troch mesiacov. Najdôležitejšie je ale teraz pevné zdravie, hlavné je, aby moje koleno a celé telo zareagovalo správne," pokračoval Sam. 

"Nepríjemnosti som pociťoval už počas Majstrovstiev sveta, no zaťal som zuby, lebo som chcel hrať stoj čo stoj. Keď som sa vrátil do Barcelony, rozhodol som si dať pauzu, aby sa moje koleno dalo do poriadku, no potreboval som viac času, ako som pôvodne očakával. Tvrdo som pracoval a nebudem vám klamať, nebolo to jednoduché. Hlavou mi prebiehali rôzne veci, nevedel som, čo som mal robiť, ale som presvedčený o tom, že som sa v konečnom dôsledku rozhodol správne," vysvetľoval. 

Hoci do úvahy prichádzala operácia, Umtiti vysvetlil, prečo sa napokon rozhodol pre konzervatívnu liečbu. "Toto rozhodnutie nebolo jednoduché, najjednoduchšie by bolo ísť na operáciu. Som mentálne silný, aj keď som sa ocitol vo chvíli, keď som si myslel, že som zlyhal a mal som ísť na operáciu predsa, napokon, našťastie, všetko dopadlo dobre. Zachoval som si chladnú hlavu a vyplatilo sa mi to." 

"Klub ma vždy počúval a podporoval ma. Keď som odišiel do Kataru, akceptovali to a boli so mnou v neustálom kontakte," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

Maximus80

30
2019-03-12 16:19:29

no hlavně at ti to zdraví vydrží

Samm33

8
2019-03-12 17:42:44

V sobotu proti Rayu tam boli chybičky, ale o5 sa nám dostáva k hraniu a snáď to bude skvele :)

Nick

4
2019-03-12 18:44:03

A preco nesiel na tu operaciu ? Neviem to najst v texte

pepo46

-1
2019-03-12 20:22:55

Pravdepodobne mal strach. Čo iné?

ellessar

8
2019-03-12 22:00:07

Pretože každá operácia zvyšuje aj riziko že sa mu zranenie obnoví. Pre telo je najlepšie ak to zvládne samo. Ak by mu tu šľachu prišli, museli by ju natiahnuť čím by sa stenšila a bolo by pravdepodobnejšie že sa znovu rozbehne.

ellessar

1
2019-03-12 22:00:57

*roztrhne

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.