Plány Ernesta Valverdeho pred osemfinálovým zápasom Ligy majstrov s Lyonom narušilo jedno meno. Ousmane Dembélé má problémy s ľavým zadným stehenným svalom a na extremadurského trénera tak čaká neľahké rozhodnutie. 

Všetko nasvedčuje tomu, že Ernesto Valverde sa rozhodne pre alternatívne riešenie, pričom zbytočne proti Lyonu nebude riskovať a Dembélého posadí iba na lavičku náhradníkov. Nech je to akokoľvek, manažér blaugranas cíti podľa katalánskej tlači isté pochybnosti.

Najväčšie šance na to, aby nastúpil, má Coutinho. Brazílčan svoju najlepšiu formu počas posledných mesiacov márne hľadá, ale všetko nasvedčuje tomu, že Valverde mu napriek všetkému dôveruje. Philippe sa zaprezentoval fantasticky, jeho famózny úvod však prerušilo zranenie ľavého hamstringu v novembri proti Interu a Brazílčan je odvtedy nesvoj. V posledných týždňoch sa Txingurri snažil vyskúšať niekoľko alternatív, ktorými by dokázal zahrnúť do základnej jedenástky obidvoch, Coutinha aj Dembélého, spomeňme si, koniec koncov, len na rozostavenie 4-2-3-1 z Estadio Sánchez Pizjuán či druhého polčasu nedávneho súboja s Rayom. Proti Lyonu ale s najväčšou pravdepodobnosťou budeme svedkami konzervatívnejšej formácie 4-3-3 v hlavnej úlohe s Coutinhom na ľavej strane útoku. 

Iste, stále je tu tiež Malcom, ktorého štart sa príliš neočakáva, ale rovnako nepravdepodobný bol i v pohári na Camp Nou, a Brazílčan dostal šancu predsa. Mladík sa príležitosti chopil dokonale a stal sa hrdinom stretnutia. 

Barcelončania potrebujú proti Lyonu po bezgólovej remíze gól. To rezultuje vo fakt, že rozostavenie 4-4-2 príliš pravdepodobné nie je podobne. Ak by sa však k podobnému scenáru uchýlil Valverde predsa, nastúpiť by mohli Semedo aj Sergi Roberto, no skôr možno, ako sme už poznamenali, očakávať stávku na 4-3-3. 

Pokiaľ si to teda zhrnieme, ak sa nestane nič vážne, Azulgranas vyštartujú na Camp Nou s Ter Stegenom medzi tromi žrďami a štyrmi obrancami v zložení Sergi Roberto, Piqué, Lenglet a Alba. V strede poľa by mali figurovať Rakitić, Busi a Arthur a zostava bude doplnená ofenzívnym tridentom, ktorý budú tvoriť Messim, Suárezom a Coutinhom. 

Zdroj: sport
Foto: sport

Culesking

10
2019-03-12 18:06:02

Natiahnutie svalu nie je zasa až taka závažná vec, to pozná každý športovec. 1-2 dni voľno a pokračuje sa, len samozrejme každé telo dokáže reagovať inak.

GabrielSVK

6
2019-03-12 18:44:54

Zostava je viac-menej jasná ako facka už len z toho, kto hral/nehral v sobotu.
Podľa mňa má túto zostavu zajtra.
ter Stegen
Roberto, Pique, Umtiti, Alba
Rakitič, Sergio, Vidal/Arthur
Messi, Suarez, Coutinho
Aj keď takú by som si neželal, ale za ten čas, čo Valverde trénuje je toto pri ňom istota.

Ortiz

0
2019-03-13 15:20:33

Ja teda mel natazenej sval vzdycky minimalne tyden

bulldozer

-4
2019-03-12 19:50:23

Z Coutinha sa stal posuvac lopty a s nim mame o hraca menej. Nevie ani spolupracovat s Albom. Malcom je na lavej strane tiez slaby, takze by som dal 442.

Milan87

6
2019-03-12 20:15:16

Zase vsetko visí na leovi, on keď zahra dobre tak ke jedno ci hrame 442 ci 433 keď bude mat svoj deň tak ten lyon zostreli

maros1

-1
2019-03-12 20:15:45

Presne ako vraviš, uplne suhlasim, 4 4 2 vidim velmi realne, lebo Cautino pri rozostaveni 4 3 3 neplni plnohodnotne ani funkciu utocnika a vdaka slabej kondicii ani založnika

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.