Hlavný tréner FC Barcelona Ernesto Valverde má za sebou v nadväznosti na odvetný osemfinálový súboj najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov proti Lyonu tlačovú konferenciu. Extremadurčan rozoberal hneď niekoľko dôležitých tém.

Lyon

"Naozaj neviem, či niečo budú meniť v porovnaní s úvodným súbojom dvojzápasu. Bezgólová remíza nevyriešila v podstate nič, náš súper má svoje zbrane a je nebezpečný najmä v ofenzíve, má rýchlych hráčov a posnaží sa to využiť naplno. Snažia sa prevzať v zápase iniciatívu a dobre vedia, ako chutia triumfy na pôde súpera. Budeme cítiť obrovský tlak, ale to, koniec koncov, chceme. Pokiaľ budeme využívať šance, ktoré sme si tvorili v Lyone, postúpime. Koncentrujeme sa na svoju hru."

Dembélé

"Ešte uvidíme, ako na tom bude, a podľa toho sa zariadime. Pokiaľ pripravený nebude, nenastúpi. Máme pred sebou kľúčový súboj, v ktorom si nemôžeme dovoliť riskovať. Ak to bude možné, nasadím ho, no pokiaľ nie, chvíľu si počká. Podobné pravidlá platia pre všetkých, stalo sa to už aj s Messim, a pozrite sa naňho, už je tu."

Coutinho

"Otázka, ako to zvládame vnútri šatne, je súkromnou vecou, ktorá sa týka iba nás. Snažíme sa, aby cítil každý dôveru, nech môže hrať na hranici svojich možností a schopností. Dúfame, že tomu tak bude aj u neho."

Systém

"Sme tímom, ktorý si veľmi zakladá na defenzíve a posnažíme sa koncentrovať sa na to, aby sme neinkasovali. Pokiaľ budeme mať šťastie, skórujeme my."

Moussa Dembélé

"Je to stredný útočník, a tak nie je ničím nezvyčajné, že strieľa veľa gólov, ale v ich mužstve pôsobia aj Fekir, Traoré, Terrier... majú futbalistov, ktorí vedia byť zo stredu poľa mimoriadne nebezpeční."

Pocity

"Cítime, že ide o niečo rozdielne, je to také vo všetkých ekipách a kluboch na svete, Champions League je rozdielna. Všetko to sú nesmierne vyrovnané stretnutia s obrovskou dôležitosťou a panuje tu maximálne sústredenie."

Fekir

"Je to rozhodujúci hráč, veľmi ťažko sa bráni a spôsobuje súperovým defenzívam obrovské problémy. Má výbornú strelu zo strednej vzdialenosti a podľa mňa je ich najlepším futbalistom. Treba si na neho dávať obrovský pozor."

Zdroj: marca
Foto: marca

ARTURMELO

2
2019-03-13 07:49:07

Verime že Dembouza postavi !!!! ¡FORCABARCA¡

freerider22

14
2019-03-13 08:56:43

"Sme tímom, ktorý si veľmi zakladá na defenzíve a posnažíme sa koncentrovať sa na to, aby sme neinkasovali. Pokiaľ budeme mať šťastie, skórujeme my."No koniec, toto hovorí za všetko

jan22

5
2019-03-13 09:34:30

Žiaľ to je Valverde so svojou defenzívou a to nie dobrà taktika . V tomto konkrétnom zàpase by mala byť snaha v prvom rade dať góly a to viac gólov a samozrejme minimalizovať súpúperoví skorovať . Ĺahka sa to hovorí, je to náročné realizovať, ale verím ze Barca vie to dokázať.

elcentrolino

3
2019-03-13 09:51:29

Mne to prišlo ze odpovedal sarkasticky čítal som ten rozhovor na inom portáli. Tak podľa mňa hlúpa otázka novinára hlúpa odpoveď valverdeho

emiliano

-1
2019-03-13 10:03:09

Áno, freerider22, aj mne jeho slová o tom, že si zakladáme na defenzíve a gól sa nám pošťastí dať, udreli do očí. Potvrdil len to, čo dávno všetci vieme, to Pep hovoril o Barce inak. No čo, ak v zálohe sú vedľa seba Raki a Busi, to vieme, že nie sú to futbalisti prenikajúci cez línie, aj keď posledne v EC ma prekvapil Raki, ako sa vydal dopredu a dal gól. Bol som šokovaný, to neurobil už roky, aj Ramos bol šokovaný a nechal ho nabehnúť.

jan22

1
2019-03-13 09:36:00

Pardon za preklepy.

cruyff

5
2019-03-13 10:22:05

už ked čítam kritiku ,, odborníkov,, na adresu Valverdeho, tak sa musím len pousmiat../.inokedy som bol nasr.../..všetci dobre vieme s čím všetkým musí trener pracovat od jeho príchodu do fcb...po odchode Pepa sa každa sezona stáva pre nas náročnejšiou, lebo z mužstva Pepa už máme torzo....za to čo Valve predvádza poslednom čase, za to by som mu dal metal, najlepšieho stratega a taktika z pomedzi všetkých trenerov...tak citlivo zasahuje do zostavy a taktiky, že pri tejto typologii hráčov, je až niekedy zazrakom, že takto zvládame zápasy....po jeho príchode som mal trochu pochybnosti aj ja, lebo so videl z akým ,,cestom,, musí pracovat a čo všetko sa v klube udialo....nikdy som si nedovolil kritizovat Valveho, lebo jeho trenerska kariera mala stupajucu kvalitu a je to velmi inteligentný a skromný človek a velmi dobre si rozumie s Leom a to je záruka pohody v kabíne, ktorá sa prenáša aj na ihrisko..takže ak niekto niečo nesplní, tak su to jedine hrači...visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.