Bývalý manažér Ajaxu Amsterdam, Barcelony, AZ Alkmaar, Bayernu Mníchov, Manchestru United či holandského reprezentačného družstva Louis Van Gaal ukončil profesionálnu trénerskú kariéru. 

Legendárny holandský kormideník Louis Van Gaal definitívne ukončil svoju manažérsku kariéru, hoci nekoučoval od okamihu, keď bol pred tromi rokmi vyhodený Manchestrom United. Tréner má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru, počas ktorej vyhrával trofeje v každom klube, v ktorom pôsobil. 

Van Gaal roku 1995 triumfoval v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Lige majstrov počas pôsobenia v Ajaxe, dva razy sa mu podarilo získať ligový titul pre Barcelonu, s Bayernom ovládol Bundesligu a okrem toho triumfoval trikrát na scéne Eredivise s Ajaxom a raz v AZ. Celkovo Holanďan odtrénoval 899 duelov a získal dvadsať trofejí. 

"Je zo mňa definitívne dôchodca, nepociťujem žiadnu ambíciu stať sa športovým riaditeľom alebo televíznym komentátorom. Moja žena Truus prestala pracovať pred dvadsiatimi dvomi rokmi, aby ma sprevádzala počas môjho koučovania. Povedal som jej, že s futbalom skončím, keď budem mať 55, ale pozrite, predĺžilo sa to o desať rokov," komentoval Van Gaal v rozhovore pre holandskú televíznu stanicu VTBL.

S lodivodom sa teraz, pochopiteľne, lúči celý futbalový svet. Nádherný odkaz zanechal Van Gaalovi bývalý barcelonský kapitán Carles Puyol, ktorý pod ním herne dozrel a zažil jedno z najúspešnejších období svojej profesionálnej hráčskej kariéry. "Tréner, ďakujem ti za všetko, čo si ma naučil, za to, že si mi dôveroval a dal mi príležitosť na to, aby som si splnil svoj sen. Nebyť teba, nič by nebolo také, aké bolo naozaj. V tvojej novej životnej etape ti prajem veľa šťastia, priateľ môj," komentoval Puyol prostredníctvom sociálnych sietí. 

Odkaz nechali Van Gaalovi aj jeho bývalí hráči z Manchestru United. "Ďakujem za to, že ste mi otvorili dvere a verili v moje schopnosti. Užite si dôchodok, tréner," napísal Marcus Rashford.

Zareagoval i Anthony Martial. "Ďakujem za všetko, tréner!!!" napísal. Pripájame sa i my, Louisovi za všetko ďakujeme a prajeme mu len to najlepšie.

Zdroj: md
Foto: md

Vladinko

24
2019-03-13 16:31:39

Mohol hrať zlý futbal, mohol hrať hocičo, ale keď odišiel, tak v každom klube po sebe niečo zanechal..v Bayerne vytiahol hore Mullera a Alabu, v United Rashforda a Lingarda, o Barcelone sa asi baviť netreba..neskutočný nos na mladých kvalitných hráčov, tomu sa málokto vyrovná..

conquistador

9
2019-03-13 18:39:03

Van Gaal je futbalový génius, vytvoril éru Ajaxu v sezónach 94/95, 95/96, keď od nich dostávali na prdel všetky veľkokluby, brutálny ofenzívny futbal na jeden dotyk. Spolu s Guardiolovskou Barcelonou to boli najlepšie mužstvá v histórii futbalu. Kto to nezažil, môže ľutovať, odporúčať pozrieť na youtube.

Cafu

6
2019-03-13 19:37:29

Super tréner s nosom na mladé talenty .Na jeho Ajax sa nedá zabudnúť ,zostavu si pamätám dodnes . Väčšina hráčov s toho mužstva skončila u nás a v AC Miláne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.