Prezident FC Barcelona Josep María Bartomeu pripravuje katalánsky veľkoklub na budúcnosť bez fenoména Lionela Messiho, a to rovnako v krátkodobom, ako i v dlhodobom meradle. Popredný funkcionár blaugranas o tom otvorene hovorí. 

Josep María Bartomeu, prezident FC Barcelona, poskytol rozhovor BBC Sport, v ktorom analyzoval svoju pozíciu v katalánskom veľkoklube. "Môj mandát sa končí o dva roky a chcem pripraviť klub do budúcnosti, zanechať ho svojim nástupcom v stave s množstvom priaznivcov, zvýšenými získami a veľkým počtom projektov. Chcem, aby náš futbalový tím bol aj naďalej konkurencieschopný," komentoval. 

Bartomeu priznáva, že blaugranas sa musia pripraviť na budúcnosť bez kapitána Lionela Messiho. "Viem, že Messi jedného dňa zavesí kopačky na klinec, očakávam, že to bude o štyri, možno päť rokov, a tak chcem klub na túto situáciu nachystať," pokračoval.

"Snažíme sa do klubu získať mladých talentovaných futbalistov, akými sú Dembélé, Coutinho či Frenkie de Jong, pretože nielenže chceme, aby sme dosahovali úspechy aj naďalej, je to naša povinnosť."

V rozhovore Bartomeu hovoril s úsmevom aj o tom, ako sa dostal na čelo barcelonskej direktívy. "Ak mám byť úprimný, nikdy som nesníval o tom, že budem v tomto klube prezidentom, chcel som byť barcelonským hráčom, ale nemal som dostatočný talent. Vnímam to však ako česť, pretože fráza 'viac ako klub' je oveľa viac ako len nejaký mýtus," poznamenal funkcionár. 

Čo považuje za svoj najväčší úspech? "Najlepšie na práci prezidenta Barcy sú tie okamihy, keď do prvého tímu prichádzajú mladí, talentovaní hráči z Masíe, prípadne chvíle, keď získavame mladé talenty do akadémie. Z nedávneho obdobia je to však Frenkie de Jong. Keď sme bojovali o to, aby prišiel a už sme sa obávali, že sa rozhodne odmietnuť, nasadli sme na lietadlo, aby sme jemu a jeho rodine vysvetlili, prečo by mal prísť do Barcy predsa. Povedali sme mu, ako klub a mesto fungujú a napokon to dopadlo pozitívne," dodal.

Zdroj: sport
Foto: sport, fcb

Zmazaný užívateľ

5
2019-03-13 20:18:00

zaujimali by ma tie argumenty, ktore na takom vyjazde za hracom davaju a mastia im mozog aby k nim prestupil...

fajtli

-22
2019-03-13 21:58:14

Typicky falošný Bartolomeo. Oserem jeho aj cely klub keď tam nebude Leo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.