Jedným z hlavných prestupových cieľov FC Barcelona do nasledujúceho letného prestupového obdobia je podľa informácií tlače z Pyrenejského polostrova stredný útočník Maxi Gómez. Futbalistu sledujú blaugranas už dlhšie a teší sa obľube vedenia, avšak jeho príchod by mal okrem svojich kladov i nejaké zápory. 

Maxi Gómez, hrotový útočník Celty, patrí medzi hlavné ciele FC Barcelona v rámci nadchádzajúceho prestupového obdobia. V prospech špílmachra z Viga hovorí najmä jeho výborná cena, vzhľadom na jeho výkupnú klauzulu v hodnote päťdesiatich miliónov eur, čo je na pomery dnešného sveta futbalu minimálne mimoriadne prijateľné. To ale nie je ani zďaleka všetko, pokiaľ totiž Gómezov zamestnávateľ vypadne z najvyššej španielskej ligovej súťaže, táto čiastka by sa ešte o polovicu znížila, a tak by sa o neho rozpútala s najväčšou pravdepodobnosťou obrovská bitka. 

Maxi má však na druhej strane jeden význmaný hendikep, Uruguajčan nemá európsky pas, a tak by v tíme zaberal miesto cudzinca, ktorých počet je obmedzený. V týchto okamihoch už má Barca obsadené všetky tri miesta, disponujúc Arthurom Melom, Arturom Vidalom aj Malcomom, pričom je teda zrejmé, že ak budú chcieť získať Gómeza, povinnosťou bude jedného z nich predať. Je nespochybniteľné, že Arthur pokračovať na Camp Nou bude i v ďalších rokoch, a tak by pomyselný čierny Peter zrejme zostal v rukách posledného menovaného, Malcoma. 

Je však zaujímavé poznamenať, že i napriek tomu, že podľa španielskej tlače záujemcov o futbalistu neustále pribúda, Maxi v dobrej forme nie je. V súčasnej sezóne strelil v dvadsiatich štyroch dueloch celkovo deväť gólov, pričom posledný presný zásah zaznamenal ešte jedenásteho januára proti Rayu Vallecano, odkedy strelecky osem duelov po sebe mlčal. Odzrkadľuje sa to aj na výsledkoch Celty, ktorá navyše bez zraneného Iaga Aspasa v týchto stretnutiach šesťkrát prehrala, raz remizovala a pripísala si len jeden chudobný triumf. 

Dvadsaťdvaročný útočník má, každopádne, nespotný potenciál, čoho sú si vo veľkokluboch naprieč celou Európou veľmi dobre vedomí. Len v minulej sezóne, koniec koncov, strelil hneď osemnásť gólov a vo všeobecnosti panuje presvedčenie, že aktuálna horšia forma je len chvíľkový výpadok

Zdroj: marca
Foto: marca

mikimi122

23
2019-03-17 09:12:58

Skoro každý fanúšik Barcelony tu chce Joviča, ktorý je oveľa lepšou voľbou. Dúfam, že si nenecháme Joviča prekĺznuť pomedzi prsty kvôli tomu tu. Snáď po posledných dobrých a výhodných nákupov nekúpime niečo také, prosím!

naqiria

18
2019-03-17 09:31:24

Toto je ta svetova nahrada za suareza? Dufam ze je to iba kacica

michal11

6
2019-03-17 10:02:02

V to dúfam aj ja. Možno to ozaj bude len kačica, boli sledovať Joviča a keby uprednostnili toho Gomeza len pre peniaze, bolo by to neprofesionálne a krátkozraké keď je do očí bijúce že Jovič je oveľa kvalitnejší.

michal11

7
2019-03-17 09:43:12

Je veľmi ťažkopádny. Suárez mimo formu keď nedáva goly je citeľne slabým článkom a tento je na tom ešte horšie. My potrebujeme aspoň čiastočne konštruktívneho hráča na hrot a Jovič je presne taký. Na trhu je veľmi málo hráčov ktorý naozaj vyhovujú našej hre. Toto by boli vyhodené peniaze ak sa výrazne nezlepší. To je môj skromný názor, nemusí byť správny no mám taký pocit z neho.

LaBrie

7
2019-03-17 10:09:56

Jovic jednoznacne lepsia volba, aj ked je drahsi.....my si nemozeme dovolit kupovat priemernych hracov....

mazanyhrac

4
2019-03-17 10:18:50

Není špatný. Slušný hlavičkář. Ovšem jak už bylo řečeno, je trochu těžkopádný. Chtěl bych nějaký express ;)

Radovan

1
2019-03-17 10:48:13

tento by tu podla mna dopadol jak paco...cez suareza by sa nepresadil a bol by len do poctu

maros1

1
2019-03-17 12:11:20

No nech si to radšej tristo krát premyslia, až sa rozhodnú, neni to tak dávno, čo sme jedného podobného kúpili a vydržal pol roka

Dr-QQ

1
2019-03-18 08:01:22

V prípade zostúpenia Celty do 2. ligy ho za 25 melónov vykúpiť a poslať na hosťovanie alebo so ziskom predať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.