Sergio García poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo pri príležitosti víkendového derby Katalánska na Camp Nou. Zápas je na programe v sobotu o 16:15.

Je to výnimočný deň. Čo pre teba znamená derby s Barcelonou?

"Vždy je to výnimočný zápas, pretože hráme proti nášmu najväčšiemu rivalovi. Už sa nevieme dočkať dňa zápasu a veľmi chceme dosiahnuť dobrý výsledok. O to viac, pretože hráme na ihrisku súpera."

Myslíš si, že ste schopní vyhrať aj napriek veľkému rozdielu medzi Espanyolom a Barcelonou?

"Nikdy neviete, čo sa môže stať. Sme si vedomí toho, že to bude veľmi ťažké stretnutie. Máme však jasný cieľ a presvedčenie, že súperovi môžeme narobiť problémy. Chceme získať 3 body."

Čo by pre váš tím znamenalo víťazstvo na Camp Nou?

"Bol by to dávka energie do koncovky tejto sezóny. Veľmi by sa nám to hodilo. O to viac, že ide o výjazdový zápas. Tento rok sa nám mimo domovský štadión podarilo vyhrať len raz. Výhra na Camp Nou by bola niečo neuveriteľné, veľká radosť. Snáď vyhráme."

Čo je potrebné urobiť, aby ste získali body na štadióne Barcelony?

"Po prvé, nemôžeme urobiť chyby. Musíme byť koncentrovaní po celých 90 minút a v žiadnom momente nemôžeme súperovi uľahčiť úlohy. Náš tréner vie ako im ublížiť. Na ich štadióne dokáže vyhrávať a verí si. My hráči takisto zdieľame názor trénera a určite máme na to, aby sme to dosiahli. Ešte neviem akého plánu sa v tom zápase budeme držať, ale tréner je presvedčený, že môžeme zvíťaziť."

Zápas s Barcelonou bude prvým po reprezentačnej prestávke. Niekoľko hráčov Barcelony má drobné zranenia. Je to výhoda pre Espanyol?

"Je to normálne, že majú množstvo reprezentačných povinností, ale so svojimi silami vedia nakladať. Dúfam, že budú naozaj unavení. Ale ak je niekto na trávniku, zrazu na svoju únavu zabudne. Bude to ťažký zápas. Musíme zo seba vydať viac ako súper."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

2sjr

18
2019-03-29 22:44:26

Oni ozaj vedia ako nám ublížiť a to doslovne. Dúfam že to v zdraví vyhráme

emiliano

3
2019-03-30 09:58:15

Oni by boli šťastní aj vtedy, ak by u nás vyhrali a vypadli z ligy. Tá ich posadnutosť, je posadnutosťou malého a zaznávaného voči slávnemu. Videl som na jednom zápase, keď vyhrali po desiatkách rokov, ako fanúšikovia trhali zo seba dresy, vyzeralo to na psychiatriu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.