Ernesto Valverde sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom Barcelony s Espanyolom. Vzhľadom na reprezentačnú prestávku sa bolo o čom zhovárať.

Derby s Espanyolom

"Berieme do úvahy, že ide o derby. Motivuje to nás aj súpera. Sme si vedomí toho, že pred nami stojí kľúčová časť sezóny. Počas tohto týždňa máme tri zápasy v lige. Pôjde o tri komplikované zápasy. Vieme, o čo tento týždeň hráme. Každý zápas a každé možné víťazstvo bude veľmi cenné. Našim cieľom je víťazstvo. Tento zápas má dodatočnú emóciu. Budeme musieť hrať dobre."

Je Messi pripravený na 100%?

"Myslíme si, že áno. Isté problémy ho trápia už dlhšiu dobu. Začali sme sa o neho starať ešte pred Vianocami. Snažili sme sa o to, aby problémy ustupovali. Počas reprezentačného zrazu sa udialo niečo podobné. Oddýchol si a už je to lepšie. O Messiho sa staráme, pretože pred nami sú kľúčové zápasy."

Stav Ousmane Dembélého

"Je dobrý. Verí si, ale neviem vám povedať presný dátum jeho návratu. Neviem. Snažíme sa nič neuponáhľať, aby sa zranenie nevrátilo."

A Luis Suarez?

"Je v poriadku. Sme opatrní, pretože nás všetkých trochu vystrašil, ale oddych mu padol vhod."

Gerard Piqué trochu prihrial atmosféru pred derby. Rozhovor si si pozrel?

"Nič som nevidel, ale aj tak som sa dozvedel. Tomu neuniknete. Nemám toho veľa, čo komentovať. Bol to zábavný program. Zajtrajší zápas však bude veľmi vážny. Chcel by som, aby aj táto tlačová konferencia bola vážna, pretože hráme seriózne."

Bude tento týždeň kľúčový?

"Môže byť. Zahráme o 9 bodov. Môže to byť rozhodujúce. Uvidíme. Chceme získať 3 body v každom nasledujúcom zápase."

Rozprával si sa s Coutinhom?

"Rozhovory, ktoré s hráčmi vedieme slúžia na to, aby sme sa im pokúsili pomôcť. Sú to interné rozhovory. Coutinho je dôležitým hráčom, takým, aký bol aj v uplynulej sezóne. Veľa od neho očakávame. Má ohromný potenciál. Môžeme hovoriť o vylepšení niektorých aspektov, o tom, čo by mu podľa mňa mohlo pomôcť."

Najväčšia zbraň Espanyolu?

"Je to mužstvo, ktoré chce mať loptu a dobre si vie poradiť na brejky. Ak zahrá dobre, má šancu na víťazstvo. Existuje na to veľa argumentov. Borja je skvelá posila. Viem ako sa pristupuje k derby zápasom. Hrajú sa s vyššou intenzitou. Je to normálne."

Aké riskantné sú aktuálne Messiho problémy?

"Všetko je prirodzené. Hovoril som s ním, pretože včera mal malý problém počas tréningu, ale riešili sme to s lekármi s fyzioterapeutmi. Z času na čas hovorím so všetkými."

zdroj: as.com
foto: facebook

LaBrie

8
2019-03-29 17:48:55

Ak budeme hrat ako proti Betisu, nemam obavy.

GabrielSVK

7
2019-03-29 18:00:20

Tak to by som obavy mal, ak by nehral Messi, ktorý nám vybojoval 3 body.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.