Tréner Espanyolu Rubi absolvoval tlačovú konferenciu pred dnešným katalánskym derby proti Barcelone. Tréner dostal otázku aj ohľadom rozhovoru Gerarda Piquého pre televíziu Movistar. Rozhovor si môžete prečítať na tomto odkaze.

Rozhovor Piqué

"Je to moja druhá tlačovka pred derby a druhýkrát hovoríme o Piquém. Nechcem odpovedať, šatňa sa veľmi sústredí na samotný zápas, chce vyhrať a o zvyšok sa nestará. Zaujmem také stanovisko ako klub. Sú dôležitejšie hodnoty ako financie, napríklad skromnosť. Som vo fantastickom klube. Máme svoju históriu a zostávame skromní."

"Po celý čas sa pýtate na Piquého. Je mi to už jedno. Tieto hlúposti neberieme vážne. Jediné, čo musíme urobiť je to, aby sme videli skvelý Espanyol. Sľubujem, že sa nestarám o to, kto za Espanyol strelí góly. Snáď budeme hovoriť o niekoľkých strelcoch."

Messi nie je úplne fit

"Ak hovoríme, že Barcelona zahrá inak s Messim a inak bez neho, je to zníženie úrovne jeho spoluhráčov z tímu. Tím by možno cítil jeho absenciu, ale to nič nezaručuje."

Zápas

"Bude to zápas Barcelony s Espanyolom a nie Messiho a Wu Lei. Sú rozdielni. Wu Lei je pre nás skvelým hráčom, ale nie je našim Messim. Pomáha nám, veľmi dobre zapadol do tímu, dáva nám rýchlosť a ľahkosť pri vytváraní šancí. Porovnávať ho s Messim však nie je správne."

Situácia v La Lige

"Ak by sme porazili Barcelonu, bol by to ten najšťastnejší deň v mojej profesionálnej kariére. Rád by som povedal, že je chybné myslieť si, že liga je už rozhodnutá. Musíme bojovať do samotného konca. Stať sa môže veľa. Vždy prídu tímy, ktoré majú dobrú koncovku a v tabuľke stúpnu. Prečo by sme to nemohli byť my?"

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Reekwon

11
2019-03-30 11:38:41

Občas mě tak napadá myšlenka, jestli většina španělských novinářů netrpí nějakým psychickým onemocnění nebo demencí. Pokaždé se v lize objevil někdo nadějný, tak díky marketingu ho srovnávají s Messim. Alby se ptali, zda je Vinicius nový Messi nebo zda je dokonce lepší, teď srovnávají Wu Leia s Messim? K smíchu, když si pomyslím, že Wu Lei má 27 let :D

fantomas

6
2019-03-30 11:46:08

Najlepšie, že týpek, byť v Barcelone, ani by si nezahral, ani do nominačky by sa nezmestil. Celý život hral podpriemernú čínsku ligu. Pravdupovediac, týždeň dozadu som ani nevedel, kto to je.

Jhonys

4
2019-03-30 14:03:23

to jsi ještě v pohodě - já jsem to jméno viděl dneska poprvé :D

fantomas

1
2019-03-30 15:30:18

Nj, videl som nejaký článok, vraj katalánske derby v Číne prezentujú ako súboj Messiho s Wu Leiom. :D Tak som si pozrel, kto to vôbec je..

fantomas

3
2019-03-30 15:29:19

Aké prekvapenie, nakoniec ani nehrá. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.