Barcelonské derby na Camp Nou malo veľmi peknú scenériu, hralo sa v príjemnom prímorskom počasí, fanúšikovia popritom všetko zažili aj takmer všetky hviezdy domácich Blaugranas. V prvom dejstve dominovala jasne Barca, gól však nedala. Polčas druhý už bola iná pesnička.

Ako jasne vyplýva z úvodu, domáci ani hostia v prvých 45. minútach brankára svojho súpera neprekonali. Ako prvému sa to podarilo až tradične Leovi. Ten využil priaznivú situáciu a pri svojom zakončení opäť predviedol svoju genialitu. Konečný výsledok napokon 2:0.

Červená: Ťažké nohy po pauze

Obraz zápasu bol presne taký, aký sme všetci očakávali. Obrovská dominancia Barcy na lopte, pomerne dobre zahrané technicky, no vo finále ťažkosti v oblasti vytvorenia si stopercentnej gólovej šance. Espanyol nemohol na ihrisku Camp Nou nastúpiť inak ako s defenzívnou taktikou, trénerovi Rubímu za aktuálnych okolností nič nezostávalo. Trvalo to dlho, no val dokázal prelomiť hráč s číslom 10. Chlapci sa vrátili z reprezentačných zrazov a bolo to cítiť. Hráči za to samozrejme nemôžu, no dnes to nebola taká rýchlosť a efektivita, na akú sme zvyknutí. Celé to nezjednodušil aj urputne brániaci sa Espanyol, ktorý neprejavoval absolútny záujem hrať futbal. Dnešná červená nekritizuje hráčov, jej snahou je skôr poukázať na to, ako vlastne duel vyzeral, ktorý ale v zásade dopadol úplne podľa predstáv domácich.

Oranžová: Dlhé napínanie

Barca mohla a mala toto stretnutie rozhodnúť skôr. Po 80. minúte navyše čelila aj jednej či dvom nepríjemným situáciam vo svojej šestnástke, tie ale našťastie ku gólu hostí neviedli. Svoje si pozahadzovali Messi, Coutinho či Suárez, v druhom polčase mal sľubnú šancu aj Malcom. Ako dodatok k týmto riadkom pridáme i to, že dnes nemôžeme byť pomerne výnimočne spokojní s výkonom mladíka Arthura. Väčšinou spoľahlivý špílmacher dnes nemal svoj deň. Najpodarenejšie to však nebolo ani zo strany Busquetsa.

Zelená: Čarodej z Rosária

Dnes patril k najnebezpečnejším hráčom na ihrisku a všetko rozhodol. Na gól síce čakal pomerne dlho, no podarilo sa a opäť to bolo vo veľkom štýle. Videli sme Messiho priamy kop, ktorý zaskočil obranu súpera i brankára do takej miery, že si hosťujúci obranca zahlavičkoval loptu do vlastnej siete. Barca si to v každom prípade zaslúžila, svojho súpera jasne prevyšovala, gól v momente vsietenia už doslova visel vo vzduchu. Dobre vieme, že po reprezentačných prestávkach majú zväčša Katalánci problémy, keďže sa väčšina z nich vracia po niekoľko sto, ba až tisíc kilometrových letoch. Je dobré, že Barcelona zostala modro-červená, tím Ernesta Valverdeho musíme za dnešný výkon pochváliť. Ohňostroje to síce neboli, proti Espanyolu v mestskom derby sa však nehrá jednoducho.  

zdroj: forcabarca.sk
foto: forcabarca.sk
video: youtube.com

Jhonys

top komentár
57
2019-03-30 18:21:52

vedle Messiho bych dal jako MOTM ještě Lengleta - neskutečný výkon, vždy na svém místě, klidný na míči...

GabrielSVK

top komentár
46
2019-03-30 18:26:36

Presne. Veľmi dobre hrá Lenglet v poslednom čase. Zaslúži si základ.

LaBrie

27
2019-03-30 18:46:43

Espanyol prisiel na zapas z Cornelly autobusom, len namiesto pred stadionom ho odparkovali pred vlastnou branou :)

LaBrie

18
2019-03-30 18:47:47

...no bola to fuska, este ze mame Levoslava :)

mikimi122

23
2019-03-30 19:39:32

Mňa potešil hlavne Malcom. Veľmi, veľmi dúfam, že v dnešnom zápase už konečne uvidel Valverde ten rozdiel medzi Coutinhom na krídle a Coutinhom v zálohe. To nastala neskutočná zmena, keď sa Coutinho presunul do zálohy a Malcom išiel na krídlo.

jan22

17
2019-03-30 19:58:29

Úplný súhlas s mikimi122 , Cou v zálohe sa cítil a hral výborne , Malcom ukázal že mu treba dávať podstatne viac minút a Semedo mal ostať v hre do konca zápasu. Valverde aj dnes mal možnosť zistiť pre seba že by mal revidovať niektoré svoje názory ( Malcom,Coutinho).

Milan87

-14
2019-03-30 20:07:32

S tým nelsonom nesúhlasím, myslím ze dnes bol spolocne s arthurom najslabsi hráč. Vyborne clement, messi, Malcom

PETERKRIZAN

4
2019-03-31 08:36:56

Cotinho je jeden z najlepsich zaloznikov na svete,ked to pochopi vakverde,tak barcelona ziska treble,lebo v tych najdôležitejších zapasoch je poytebna tvorivost a tu philipe ma v krvi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.