Tlačovú konferenciu pred stretnutím najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander medzi Villarrealom a FC Barcelona má za sebou po Ernestovi Valverdem i kouč Žltej ponorky Javier Calleja. Štyridsaťročný rodák z Madridu svojich zverencov vyzýva k tomu, aby hrali odvážne. 

Villarreal patrí v súčasnej sezóne medzi najväčšie prekvapenia. Na smútok priaznivcov tohto tímu však v negatívnom zmysle slova, keďže aktuálne okupuje v tabuľke La Ligy neuspokojivú sedemnástu priečku a deväť kôl pred koncom šampionátu naň čaká neľahký boj o záchranu so Celtou Vigo, Vallecanom či Valladolidom. Prvý dôležitý krok môžu zverenci Javiera Calleju urobiť už v dnešnom stretnutí proti FC Barcelona, lídrovi Primery División. 

"Musíme byť odvážni, ak budeme hrať so strachom, oľutujeme to. Ak preukážeme slabosť, budú sa cítiť ešte pohodlnejšie, a keď sa budú cítiť pohodlne, bude to pre nás mimoriadne obtiažne. Musíme sa ich snažiť napádať a vyvíjať pohyb za loptou, jednoducho urobiť všetko pre to, aby sme im to znepríjemnili a znemožnili im tak podať výkon na hranici ich možností," komentoval kormidelník na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Zobrať Barcelone loptu je takmer nemožné, a tak v okamihoch, keď ju budeme mať na svojich kopačkách, musíme reagovať správne. Pokiaľ sa koncentrujeme iba na defenzívu, určite to dopadne neúspechom, a tak musíme urobiť všetko pre vyvíjanie aktivity. Chceme byť nebezpeční," pokračoval. 

"Očakávame, že Barca ako líder tabuľky príde s tradičným nebezpečným herným prejavom. Predpokladáme, že dorazí Barcelona s jasnou taktikou, ktorú je poraziť iba veľmi, veľmi náročné."

Calleja hovoril aj o barcelonskom kapitánovi Lionelovi Messim. "Messi je najlepší na svete, a to, či nastúpi, alebo nie, určite celý zápas ovplyvní. Lepšieho hráča ako jeho v La Lige nenájdete, je schopný rozhodnúť zápas v ktoromkoľvek momente."

"Všetko je mimoriadne vyrovnané, všetky zápasy maximálne tesné a všetko otvorené. Myslím si, že byť v zóne zostupu nechce byť nikto, a tak na nás čaká rozhodujúce stretnutie," dodal. 

Zdroj: marca
Foto: marca

emiliano

6
2019-04-02 07:48:49

Ak vyhráme a potom doma minimálne remizujeme s Atleticom, malo by to byť v suchu. Tak do toho.

Ortiz

21
2019-04-02 08:22:59

Villareal hraje o zachranu, bude to hodne tezky zapas

Chrisler

1
2019-04-02 12:53:54

Chce hrať odvážne ale celé jeho vyjadrenie je nasiaknute strachom :) mám z toho dobrý pocit

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.