Ernesto Valverde zhodnotil včerajší zápas s Villarrealom na tlačovej konferencii. Katalánci dokázali získať aspoň bod za remízu 4:4.

Zápas

"Bol to šialený zápas. Boli momenty, kedy sa zdalo, že obe mužstvá môžu bez problémov vyhrať. V niektorých veciach sme prepadli, v ďalších sme sa ukázali v dobrom svetle. Na začiatku sme strelili dva góly, ale mohli sme viac. Hráči Villarrealu však majú mnohé prednosti a my sme nekontrolovali zápas. Zle sme zakladali presing a súper nám nabiehal poza chrbát, čo nás destabilizovalo. Podarilo sa nám však dohnať stratu, keď sa zdalo, že prehráme."

Poučenie

"Z takéhoto zápasu sa dá vyvodiť veľa. Zápas poukazuje na silu súťaže. V La Lige si nemôžete myslieť, že zápas sa vyhrá sám. V každom stretnutí je treba bojovať do konca. Mám dojem, že takýto zápas nám môže veľmi pomôcť, predovšetkým v najbližšom súperení. Umožní nám uvedomiť si, že do konca La Ligy zostáva ešte veľa zápasov a že to nebude jednoduché, pretože súperi majú skvelých hráčov a bojovného ducha. Takúto hru si nemôžeme dovoliť s mužstvami bojujúcimi o triumf v La Lige a Lige Majstrov."

Zmeny v obrane

"Uvedomujem si, že kritika záleží od výsledku. Ak sa odhodláme k zmenám, myslíme si, že vzhľadom na množstvo aspektov sme prijali dobré rozhodnutie. Piqué mal 4 žlté karty a predpokladali sme, že Villarreal bude nabiehať do voľného priestoru, čo by mohlo rezultovať v piatu žltú kartu. Medzitým máme v sobotu veľmi dôležitý zápas."

Suarez

"Luisovi nikdy nechýbajú sily, vždy je na tom správnom mieste v ten správny čas. Aj dnes."

Messi a priame kopy

"Bol to veľmi presný kop. Inokedy strieľal nad múr a dnes trafil aj žrď. Je špecialista."

Messidependencia

"Samozrejme, že existuje. Existovala by v každom tíme, pretože Messi je najlepší na svete, ale musíme hrať aj vtedy, keď nehrá. V prvom polčase sme Messidependenciu nevideli, mužstvo hralo dobre a mohlo o zápase rozhodnúť."

Hra v Obrane

"Súperovi sme umožnili vytvoriť priveľa šancí, ale nie je to len vinou obrany, ale celého tímu. V defenzíve musíme byť opatrnejší. Podobný zápas sa nám prihodil aj minulý rok."

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

Radovan

36
2019-04-03 07:03:25

Tak to bol dobry tah ze pique nehral, pri vcerajsom rozhodcovi by sa mu jedna zlta urcite usla

mentor

top komentár
49
2019-04-03 07:22:33

Ak by Cou premenil tutovku, za stavu 3:0 by bolo vymaľované. Namiesto toho Villarrealu vyšiel sporadický útok a dostali sa do eufórie. Tak to niekedy býva. Ale myslím si, že vybojovaný bod hráčom dodá psychické sily. Odvrátili takmer istú prehru a to sa vždy počíta. Včera to nebol ideál, ale určite lepšie ako napríklad prehra MU vo Wolverhamptone.

Invictus

-11
2019-04-03 09:26:19

Kazdemu sa stane, ze obcas nepremeni, ale obavam sa, ze Coutinhove dni su zratane. Naopak dufam, ze Malcom zostane. Vcera mohol mat kludne aj viac ako gol a asistenciu. Proti madridu a posledne dva zapasy ukazal, ze ma na to hrat za barcu. Narozdiel od Coutinha neskutocny bojovnik. U Philippeho mam niekedy pocit, ako keby to uz vzdal

emiliano

6
2019-04-03 10:09:05

Tie si myslím, že Cou odíde, neviem, čo sa s ním stalo.Má hviezdne okamihy a potom ľahko postráca lopty a vytratí sa. Malcom hral v 1.polč. super, v 2. sa trochu vytratil. Umtiti sklamal, hráč mu uteká a on kluše vedľa neho celkom elegantne. Alba veľmi zle bránil, ak mu mladý Afričan uteká, lebo má odvahu ísť rozbehnutý 1na1, tak treba zmeniť bránenie - dostupovať a nedovoliť mu rozbehnúť sa, to by Alba mal vedieť. Lenglet v 2. polčase ho už eliminoval dôrazom.

Invictus

7
2019-04-03 10:28:37

Toho Coutinha mi je strasne luto, najradsej by som bol, keby zostal a znova sa chytil. Ked k nam prisiel, bol som nadseny, ale ked ho vidim hrat, moj optimizmus sa vytraca

emiliano

5
2019-04-03 10:14:21

A ešte som zabudol: V takom behavom a dôraznom zápase sa ukázala Busiho nemotornosť a pomalosť, nikdy som nebol jeho fanúšikom, je na rozohrávanie, keď to kontrolujeme a súper sa len bráni. Tak slabo ešte nehral, nepresné prihrávky, nebezpečné straty lopty...Mal ho striedať už po polčase, ale jeho reakcie na dianie sú komické.

2sjr

4
2019-04-03 10:14:39

Včera to Coutinho určite nevzdal a myslim že striedania boli zlé .Ak by katastrofálne nehorela obrana a stred nebol prispatý mohol Coutinho dať aj hetrik. Zle sa pozeralo hlavne na Vidala a Umtitiho.

Invictus

0
2019-04-03 10:25:56

Vidal to na zaciatku perfektne nacentroval na hlavu Malcomovi, avsak potom az na par dobrych obrannych zakrokov takmer nikdy nebol tam, kde mal byt. Vcera namiesto neho mal hrat skor niekto, kto vie aj podrzat loptu, napr Alena tam mohol byt od zaciatku a Vidal pripadne ku koncu na rozryvanie supera. K Busimu skoda sa vyjadrovat. Ked vidim, ako niekedy robi zbytocne riskantne klucky a otocky v situacii, ked za nim su uz len stoperi, az ma mrazi.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.