FC Barcelona dnes na Camp Nou privíta Atlético Madrid a tento zápas môže rozhodnúť boj o titul v španielskej La Lige. Bývalý hráč Blaugranas Lobo Carrasco, v súčasnosti pôsobiaci ako novinár denníka Mundo Deportivo, predstavil kľúčové taktické aspekty večerného súboja v metropole Katalánska.

Súčasný tím Atlética Madrid je v nastavený podľa mentality trénera Diega Simeoneho, ktorý myslí na výsledok a konkrétne potreby tímu. Ideálny scenár pre neho znamená streliť na Camp Nou prvý gól a prejsť na hru na protiútoky. Lobo Carrasco trénera Los Colchoneros pozná a preto očakáva, že v zápase s Barcelonou nasadí vysoký presing a pokúsi sa akcie Blaugranas prerušovať už na ich začiatku.

Vyššie než v Turíne

V zápase v Turíne sa hráči Atlética Madrid stiahli viac na svoju polovicu, keď mali v hlavách víťazstvo 2:0 z prvého zápasu, ale dnes hostia nasadia rozostavenie 4-4-2 a podľa možnosti sa budú snažiť hrať vyššie. Pre Barcelonu bude kľúčové to, aby jej útočníci a záložníci tvorili defenzívnu štruktúru v blízkosti Piquého a Lengleta, čím zmenšia voľný priestor pre súpera. Domáci sa takisto nemôžu dopúšťať technických chýb s loptou na nohe. Atlético vytvára tlak prostredníctvom hráča, ktorý je najbližšie pri lopte a pod vedením Godína spájať línie (4+4), pričom Griezmanna a Moratu ponechávajú voľných.

Mentálna sila, stred poľa a štandardné situácie

Barcelona sa dnes musí Atléticu vyrovnať z pohľadu hladu po víťazstve a chuti bojovať o každý centimeter trávnika. Najdôležitejšie súboje prebehnú v strede poľa. Barcelona by v tomto priestore nemala nechať otvorené široké koridory. Atlético to môže využiť vďaka Griezmannovi či Saulovi. Na druhej strane je Vitolo veľmi nebezpečný v súbojoch jeden na jedného. Pri odrazených loptách či nábehoch do pokutového územia je potrebné ustrážiť Thomasa, ktorý má veľmi dobrú pravačku. A pri štandardných situáciách je hrozbou Godín, Giménez, Morata aj Griezmann. Barcelona by sa tak mala snažiť vyhýbať faulom v nebezpečných zónach a zabrániť aj rohovým kopom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

mikimi122

14
2019-04-06 15:27:47

Podľa mňa budeme hrať 4-4-2 aj my, len si nie som istý, či bude hrať Semedo-Roberto, alebo Roberto-Arthur. Som zvedavý ako to bude, ale dúfam, že vyhráme, aby sme sa aspoň čiastočne už mohli sústrediť hlavne na front Liga majstrov.

mazanyhrac

2
2019-04-06 17:20:38

taková kacířská myšlenka....mohlo se hrát v plný sestavě minule a s Atléty postavit prakticky béčko....ani po výhře nad námi by to už nedohnali a my bysme se mohli soustředit na LM

Federer

-1
2019-04-06 18:08:48

Neni kacírská. B-čko by mohlo s 2-3 hráčmi A-čka uhrať remízu = stačí !

Federer

1
2019-04-06 18:09:06

P. S. Manchester má 8 dní voľno !

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.