Ernesto Valverde, tréner FC Barcelona, po triumfe nad Atléticom v tridsiatom prvom kole španielskej La Ligy Santander hodnotil výkon svojich zverencov na tlačovej konferencii. Extremadurčan je zatiaľ zdržanlivý. 

Majstrovský titul

"Získali sme tri body, ktoré sú mimoriadne dôležité. Ku titulu sme sa výrazne priblížili, ale zatiaľ sme nič nevyhrali. Musíme to dotiahnuť až do konca, hoci dnes sme zvládli kľúčové stretnutie, ktoré môže znamenať mnoho. Sme veľmi šťastní, lebo sme zdolali náročného rivala, ktorý je navyše druhý v tabuľke, súpera, ktorý tvrdo bojoval až do konca, i keď mal o jedného hráča menej."

Costovo vylúčenie

"Je zrejmé, že červená karta zmenila rytmus zápasu, pretože odvtedy sa duel neustále prerušoval. Na rozdiel od toho, čo sme možno očakávali, tempo akosi upadlo a my sme neboli schopní naskočiť do stretnutia opäť. Po zmene strán sme boli lepší, aj keď nebezpečný je aj náš súper. Snažili sme sa ale, hoci Oblak odohral famózny duel."

Luis Suárez

"Dokonca aj pri Luisovi mám pocit, že sa cítil akosi zviazane, a to sa mimoriadne snažil. Oblak hral fantasticky a nebolo to jednoduché. Dobre sme si jeho kvalít vedomí."

Liga majstrov

"Teraz na nás čaká mimoriadne dôležitý zápas a potom budeme riešiť Huescu. Musíme sa snažiť zvíťaziť vo všetkých meraniach síl, ale nateraz je prioritou Liga majstrov."

Únava

"Keď hrá váš súper v desiatich, podobne nepríjemné to môže byť stále. S jedenástimi mužmi na trávniku by možno padlo v druhom polčase gólov viac. Únava so sebou nesie stratu presnosti a chyby."

Manchester United

"Je to nebezpečné družstvo, ktoré je navyše v dobrej forme, vďaka čomu nadobúda psychickú výhodu. Sú veľmi silní, a to doslova, keď vás zatlačia, vie to byť mimoriadne nepríjemné. Táto ich stratégia môže byť náročná na zvládnutie, obzvlášť, pretože Barca nikdy na Old Trafforde nevyhrala, čo sa budeme usilovať zmeniť. Máme menej oddychu, ale na druhej strane cítime eufóriu po triumfe z Atléticom."

Luis Suárez

"Napokon je rozhodujúci vždy, pre súpera to je neustály hlavobôľ, pretože obrancovia nikdy nevedia, kedy sa zjaví. Je to naša istota. Dnes bol fantastický, no mal proti sebe výborného brankára."

Zdroj: marca
Foto: marca

Marian

33
2019-04-07 08:13:19

Konečne snáď na Old Trafford vyhráme. Raz to musí prísť, teraz by sa to hodilo , Ideálne by bolo neprehrať do konca sezóny už žiaden zápas a brať treble.

Barca2013

18
2019-04-07 08:44:14

Bolo by to pekne ale bude to veľmi náročné

Mareco

22
2019-04-07 08:52:33

Suaréz bol jeden z najslabších na ihrisku. Pokašľaľ čo mohol, ale uplietol z hovna bič. To je odpoveď prečo v dôležitých dueloch nie je nikdy striedaný aj keď hrá totálnu tužku a nedarí sa mu.

BayernMunchen

-11
2019-04-07 11:18:14

Pozor, tu sa nekritizuje po vyhratom zapase. Suarez dal gol takze ma dostat rovno znamku 10

2sjr

12
2019-04-07 09:08:51

Rovnako som na Suareza nadával počas celého zápasu a keď dal gól tak som sa nahlas ospravedlnil. Nemyslím že bol Oblak hrdina i keď vieme že je skvelý no všetky strely išli priamo naňho. Musím povedať že nás Barca zase držala v napätí a raz ma to bude stáť infarkt

ximpp

10
2019-04-07 10:15:18

Tak tu Coutinhovu střelu v první půli kryl bravurně.

okbor

4
2019-04-07 12:26:14

Do konca La Ligy zostáva 7 kôl. Za predpokladu, že by Atletico vyhralo všetky zostávajúce zápasy a získalo zvyšných 21 bodov, Barca potrebuje na titul 10 bodov zo zvyšných siedmych zápasov. Bola by rovnosť bodov (83) a lepšie vzájomné zápasy a skóre. Neviem, či som to spočítal správne, ale tak mi to vychádza.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.