Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona, sledoval súboj medzi blaugranas a Atléticom Madrid priamo z tribúny Camp Nou, aby pozoroval triumf Kataláncov pomerom 2:0. Barca má aktuálne na čele ligovej tabuľky už jedenásťbodový náskok, no popredný funkcionár celku je zatiaľ zdržanlivý a vyzýva k opatrnosti i priaznivcov. 

V pozápasovom rozhovore prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu hovoril o skúsenosti z minuloročného vypadnutia z Ligy majstrov. "Z debaklu s Rímom sme sa toho naučili veľa. Toto vypadnutie bolo pre barcelonismo veľmi tvrdé, trpeli sme všetci, od sociov, cez zamestnancov klubu, až po hráčov, trénerov a riaditeľov. Jednoduchí súperi viac neexistujú a za rozhodnuté netreba považovať nič, kým to rozhodnuté nie je. Musíme byť opatrní ako v lige, tak aj v Champions League. Teraz sa musíme poctivo pripraviť na Manchester," komentoval pre mikrofóny Movistar.

"Sme veľmi šťastní, lebo máme za sebou mimoriadne dôležité stretnutie, vďaka ktorému sme zvýšili svoj náskok na jedenásť bodov. Stále je ale ešte v hre dvadsaťjeden bodov, musíme pracovať i naďalej. Rozumiem, že počas zápasov však cítiť istý tlak," pokračoval. 

Bartomeu komentoval i vylúčenie Diega Costu. "Zmenilo to obraz celého stretnutia, treba to mať, samozrejme, na pamäti," strho poznamenal.

"Opäť vyzývam k opatrnosti, pretože matematika nám hovorí, že ešte o ničom nie je rozhodnuté. Máme pred sebou Ligu majstrov, ktorá je pre nás tento rok obzvlášť dôležitá. Musíme pokračovať v poctivej práci, aby sme dosiahli, čo sme si pre tento ročník zaumienili. Všetci na čele s Ernestom robia, čo je v ich silách a zvládnuť to nebude jednoduché, pretože naši súperi majú obrovskú kvalitu, ale budeme bojovať."

No a napokon, Bartomeu sa dotkol i témy Messiho doživotného predĺženia kontraktu. "Messi je večný, to platí už teraz. Iste, páčilo by sa nám, keby pokračoval v našom klube, chceme, aby s nami zmluvu predĺžil opäť. Leo nás neraz doviedol za úspechmi a ešte má toho veľa pred sebou," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

adriano

4
2019-04-07 10:56:53

Teraz prichádza fáza sezóny kde sa ukáže ako na tom fcb je naozaj.Uz nebudú slabší súperi už budú len silnejší a v stredu sa ukáže naco má toto mužstvo v lige majstrov.Mechester netreba podceňovať je to spickove mužstvo a keď budú mať zdravých kľúčových hráčov bude to extra tazke.Videli sme to s psg aj keď doma im podľahli vonku vyhrali.Laliga by už nemala utiect.Ale včerajší zápas bol bojovný prvy polčas nenastanú neslávny ale druhý bol vynikajúci aj keď treba povedať že Barca hrala presilovku.A ten oblak je špička medzi brankármi.

Milan87

-7
2019-04-07 11:12:17

Ty si teda expert. Ze vraj uvidíme aki na tom v LM barca je? Jediný sme este neporazeny, co myslíš ako na tom asi je??? Tu hajpujes každý tým a nám neveris

BayernMunchen

-2
2019-04-07 11:19:47

Kolko tych svetovych timov sme zatial v lm dostali?

Shepp91

8
2019-04-07 11:35:17

Myslim si, ze kazdy tym ktery se kvalifikuje do LM si zaslouzi respekt a tudíž i statut světového tymu. Zadny tym si nezaslouzi byt podcenovany. Loni jsme si taky mysleli ze AS musime přejet a jak to dopadlo. Myslim si, ze z te same příčiny letos skoncilo PSG. Vuci takovym vyjádřením bych byl opatrny.

BayernMunchen

-1
2019-04-07 11:43:08

Takze barca je na urovni plzne? To si rovno vymenme kadre a mame platovu politiku vyriesenu

jarolamo

6
2019-04-07 12:11:32

Ešte ti to zopár razy zopakujem - tie tvoje príspevky sú následkom toho, že máš asi malý penis....

Shepp91

5
2019-04-07 12:13:37

No to by potvrzovalo rčení, že i s malým kašpárkem můžeš sehrát velké divadlo...

BayernMunchen

-3
2019-04-07 12:49:34

A ty mas maly mozog. Blahoslaveny chudobny duchom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.