Tréner Manchestru United už absolvoval tlačovú konferenciu pred prvým zápasom štvrťfinále Ligy Majstrov medzi Barcelonou a United.

Ako vyzerá situácia v kádri?

"Stále dúfame, že Nemanja Matić bude pripravený, ale Ander Herrera pravdepodobne nezahrá, hoci vylúčiť to nemôžeme. Antonio Valencia a Eric Bailly s určitosťou hrať nebudú. Alexis Sánchez dnes absolvoval prvý tréning s mužstvom, odviedol veľa práce, aby bol zdravý. Zranený už nie je, ale zajtra zrejme nezahrá, možno že bude v nominácii na zápas s West Hamom."

Rashford trénoval individuálne. Ako na tom je?

"Potreboval trochu práce navyše v súvislosti s problémami s členkom. Absolvoval iba časť tréningu s tímom. Uvidíme zajtra ako bude vyzerať jeho situácia. Dúfam, že bude pripravený hrať."

Čaká vás zajtra najdôležitejší zápas?

"Každý zápas je najdôležitejší. Samozrejme, že narazíme na Barcelonu. Jej história či kvalita tímu a hráčov bude od nás vyžadovať výstup na tú najvyššiu úroveň. Musíme sa prezentovať, čo najlepšie, čo sme neurobili v zápase proti PSG na Old Trafford. Výsledok odvetného súboja dal fanúšikom tohto tímu nádej."

Ako ubrániť Messiho?

"Aký plán môžete mať ak čelíte jednému z najlepších hráčov na svete? Neviem sa dočkať tohto súboja. V tejto sezóne sme hrali s Ronaldom, Mbappem a Hazardom. Pre našu obranu predstavuje nebezpečenstvo aj Suarez a Coutinho, uvidíme zajtra, čo rozhodneme."

Guardiola pred niekoľkými rokmi hovoril, že Messiho talent sa nedá ubrániť. Súhlasíš?

"Mali by ste sa spýtať Smallinga, pretože predtým proti nemu hral. Messi je fantastickým hráčom, ktorý sa do histórie zapíše ako jeden z najlepších. Bude ťažké ho ubrániť, ale nič nie je nemožné. Barcelona však nie je len Messi, ale aj Suarez, Coutinho či Vidal. Barca má veľa dobrých hráčov a nemôžeme sa sústrediť len na jedného hráča z tohto tímu."

Čo očakávaš od Pogbu?

"Nejde len o jedného hráča. Každý hráč musí predviesť svoju najlepšiu úroveň. V najlepšej dispozícii môže Paul viesť tento tím v takomto zápase. Jeho úlohou bude byť tvorcom, viesť ofenzívne akcie. Samozrejme, v zajtrajšom zápase od neho očakávam najlepšiu formu. V zápase proti PSG sa neukázal v dobrej forme a chce to napraviť."

Hral si proti Barcelone v roku 1998, kedy sa na Old Trafford zrodila remíza 3:3. Myslíš si, že zajtrajší zápas môže byť podobne fantastický?

"Boli to dve mužstvá, ktoré dokázali vytvoriť nebezpečenstvo, mali fantastických ofenzívnych hráčov, ale obrancovia mali tiež svoju kvalitu. Na výjazde sme takisto remizovali 3:3, takže ak by sa teraz dvojzápas skončili 6:6 a nasledovali by pokutové kopy, každý by bol spokojný (smiech). Obe mužstvá budú chcieť streliť gól. Proti Barcelone budeme musieť dobre brániť a to aj urobíme."

Dostal si nejaké rady od Alexa?

"Samozrejme, že som s Fergusonom hovoril o Barcelone po žrebe, ale bez väčších detailov."

Opäť sa stretneš s Gerardom Piquém

"Hrali sme kedysi spolu vo finále rezervy a obaja sme strelili gól a takisto Kieran McKenna. Nie som si teraz istý, či to skôr hovorí o tom, aký ja som mladý a on starý (smiech). Bol fantastickým hráčom. Prišiel sem ako mladý chalan a my sme v neho verili. Možno mu chýbalo trochu šťastia, pretože do Manchestru prišiel, keď tu hrali Vidič a Rio Ferdinand, takže nemal toľko šancí ako by si možno zaslúžil. Je príjemné vidieť ako napredoval a koľko toho dosiahol. Bude milé sa opäť stretnúť. Dúfam, že budeme schopní urobiť to, že Piqué sa bude cítiť starý a nie ako zelenáč (smiech)."

5 hráčov je len kartu od suspendácie. Aký to môže mať význam?

"Bude to mať nejaký význam, ak sa tá karta objaví. Roy Keane je najlepším príkladom ako reagovať ak ste si vedomý toho, že nemusíte zahrať v nasledujúcom zápase. Nemôžete faulovať súpera, stačí sa pozrieť na to, koľko gólov strelil Messi z priamych kopov. Musíme si dávať pozor, rozhodcovia môžu pískať aj drobné veci. V zápase proti PSG sme nemali šťastie, dúfame, že teraz ho budeme mať."

Zápas Barcelony s Atléticom si sledoval naživo. Ako ho hodnotíš?

"Myslím si, že Atlético hral veľmi dobre pred červenou kartou, malo svoje momenty. Musíme byť koncentrovaní. Bez ohľadu na to, kde hráme, musíme sa sústrediť po celý zápas. Ak koncentrácia opadne hoci len na sekundu, budeme za to potrestaní."

Aký význam bude mať prvý zápas?

"Liga Majstrov prináša veľa divných výsledkov. Barcelona prehrala s Rímom a my sme dokázali otočiť dvojzápas s PSG. Súboj nie je rozhodnutý pokiaľ sa neodohrá 90 minút na Camp Nou. Musíme zahrať, čo najlepšie, aby sme do Barcelony brali dobrý výsledok."

zdroj: manchester evening, sport.es
foto: twitter

2sjr

8
2019-04-09 19:50:34

Teraz má tak napadlo či by sa nehral krajší futbal ak by platil domáci gól rovnako ako hosťovaní. Má to svoje čaro ale moc sa taktiež iné.

fosna

-3
2019-04-09 20:13:00

ako hovstovani?? :D...jak to myslis presne?a nevite nekdo v jakem zapase nastoupil Smalling proti Messimu??napada me bud pripravny zapas nebo reprezentace

Amamnonys

0
2019-04-10 07:53:21

urcite zabetonuje obranu.....system 7-2-1......tpfuj s takym futbalom.dufam ze strelime prvy gol uz na zaciatku kym sa dokazu sformovat..a potom ich prestrielame aspon 0:4. aj ked po vcerajsej guardiolovej prehre su tu mensie pochybnosti.uz sa neviem dockat zapasu.

Milan87

1
2019-04-10 14:38:36

Tak guardiola je super trenér ale tým plný šampionov nemá. Su to dobrý futbalisti z ktorých on vyzmyka 150%. Ale nie su to šampióni to v barce su! Niektory su hrajuce legendy, tuto sezonu su odhodlaný tu trofej vyhrat. Preto sme jediny neporazeny tým.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.