Ernesto Valverde takisto absolvoval tlačovú konferenciu pred prvým zápasom štvrťfinále Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Manchestrom United. Tréner Blaugranas nechcel prezrádzať priveľa detailov týkajúcich sa taktiky na stretnutie a uviedol, že o tom, či Dembélé bude hrať, sa rozhodne po utorkovom tréningu.

Je to najlepší moment Barcelony v tejto sezóne?

"Sme v dobrom momente. Očakávali sme tento dvojzápas odkedy sme vyradili Olympique Lyon. Cítime sa dobre a čakáme na súboj s United na tomto štadióne a pri tejto stávke. Očakávajú nás dva zápasy a chceme sa v obidvoch predstaviť v dobrej forme."

Sú štandardné situácie najnebezpečnejšou časťou hry Manchestru United?

"Manchester je tím, ktorý má viac predností, než len štandardné situácie. Súper je v tomto aspekte silný z dôvodu sily a vzrastu svojich hráčov, ale cíti sa posilnení aj výsledkami z posledného obdobia a vyradenia PSG v predchádzajúcom dvojzápase."

Máte vytýčený nejaký výsledok, ktorý považujete za prínosný?

"Nezameriavame sa na žiadny výsledok. Vieme, akú dôležitosť majú strelené góly na výjazde. V poslednom kole sa nám ich nepodarilo streliť a v odvete sme si museli dávať pozor na to, aby sme neinkasovali. Chceme hrať svoje a útočiť."

Bude hrať Dembélé?

"Rozhodneme sa na základe tréningu. Je to iná situácia ako pred zápasom s Lyonom. Vtedy sa jednalo o odvetu. Teraz nebudeme riskovať. Nechceme, aby sa opäť zranil."

Bude mať vplyv prítomnosť alebo absencia Dembélého na taktiku či rozostavenie?

"Nebudem nič prezrádzať. Neviem, čo sa chystá urobiť súper a ani ja mu nemám v úmysle dopriať výhodu. Myslím si, že obe mužstvá zostanú verné tomu, čo robia zvyčajne."

Čo bude dôležitejšie: streliť gól alebo neinkasovať?

"Vždy je dobré tieto veci skombinovať. Sme povinní vybehnúť na trávnik po víťazstvo, hoci očakávam, že súper urobí to isté. Nemôžeme zanedbať žiadny aspekt."

Aký zápas môžeme očakávať?

"Manchester má argumenty, aby nám mohol narobiť problémy a takisto každému inému mužstvu kvôli kvalite hráčov a veľkosti klubu. Musíme sa vyhnúť situácii, v ktorej sa nám zápas vymkne spod kontroly, pretože United má rýchlych hráčov, ktorí dokážu využiť priestor a narobiť nám problémy."

Manchester nehral tento víkend - má výhodu z pohľadu fyzickej pripravenosti?

"Nehrali od utorka. Ako oni, tak aj my sme zvyknutí na nabité kalendáre. Od zápasu s Atléticom uplynuli 4 dni. Víťazstvo v tom zápase kompenzuje fyzické úsilie, ktoré môžeme mať vo vzťahu k hráčom Manchestru."

Cítite tlak vzhľadom na pozíciu favorita?

"Každé mužstvo môže počítať s víťazstvom. To, že sme považovaní za favorita, neznamená nič. Akceptujeme to, že ľudia nás považujú za favorita, ale šance sú rovnaké."

Prehra v Ríme

"Na začiatku som o tom premýšľal veľmi veľa, ale teraz už nie. Prehru v Ríme nakoniec berieme ako dodatočnú motiváciu."

Solskjaer tvrdí, že Messiho je možné ubrániť.

"Som rovnako pokojný ako predtým. Messi je taký, aký je a chápem všetkých trénerov aj hráčov iných tímov, ktorí sú podobne ako my názoru, že súpera je možné neutralizovať. Od Lea očakávame veľa. Ale on o sebe dá vždy vedieť."

Rozhodne sa dvojzápas na Camp Nou?

"Takéto dvojzápasy je ťažké rozhodnúť už v jednom stretnutí. Myslím si, že je potrebné odohrať dva veľké zápasy. Ak berieme do úvahy to, čo sa nám prihodilo v posledných zápasoch, musíme nájsť spôsob na to, aby sa nám hra nevymkla spod kontroly."

Cítia sa hráči istejší po tom, ako sa prezentovali v predchádzajúcich veľkých zápasoch tejto sezóny?

"V tejto sezóne sme odohrali dobré zápasy v dôležitých momentoch v La Lige aj Lige Majstrov. Nedáva nám to žiadnu garanciu, ale poskytuje to sebavedomie."

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

kaspec22

-2
2019-04-09 21:46:09

Pokud bude Dembele fit, tak by mohl posledním 15 minut naskočit a větrat obranu United.

Fishinko

29
2019-04-09 22:51:32

Pri tom ake mal zranenie radsej malcoma a nech si zahra dembo 20minut cez vikend

GabrielSVK

11
2019-04-09 23:40:44

Akože aj Tottenham prekvapil. Ešte nemajú nič isté, ale tejto sezóny sa v Lige Majstrov dejú veľké veci. Verím, že zajtra vyhráme a uhráme dobrý výsledok. VISCA EL BARCA.

FCBarcelona2018

9
2019-04-10 06:21:54

S Dembelém netreba v prvom zápase riskovať. Radšej nech sa poriadne dolieči, aby bol k dispozícii buď v odvete, alebo v prípade postupu v ďalších zápasoch semifinále prípadne finále LM. To budú nesmierne dôležité zápasy ak postúpime cez MU.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.