Na tlačovej konferencii sa včera z hráčov FC Barcelona objavil Gerard Piqué, ktorý hovoril o svojej minulosti v tíme Manchestru United či záveroch zo stretnutia Barcelony s Rímom.

Aký to môže byť zápas?

"Myslím si, že sa budeme držať pri lopte alebo prinajmenšom sa o to pokúsime. Manchester má vpredu rýchlych hráčov, ktorí sú silní ako napríklad Rashford či Lukaku. Treba si dávať pozor na bránenie a na štandardné situácie, ktorým sa treba vyhnúť."

Má Manchester bohatšiu históriu ako sú jeho úspechy z posledných rokov?

"Odkedy som sem prišiel, Manchester bol vždy veľký tím. Najčastejšie získaval titul. Samozrejme, existujú kluby, ktoré prechádzajú cen lepšie aj horšie momenty. United je najväčší klub v Anglicku. Premier League je tak dôležitá a možno aj dôležitejšia ako Liga Majstrov. Po ére Fergusona je Manchester najväčší klub a tak to aj zostane. Teraz nie sú na vrchole, ale dúfajme, že sa to rýchlo zmení a opäť sa ocitnú vysoko vo všetkých súťažiach."

Aké máš spomienky na Ole Gunnara Solskjaera?

"Je to skvelý spoluhráč. Bol som veľmi mladý a on bol veterán. Pomohol mi v adaptácii v klube a prispôsobiť sa životu v meste a anglickému futbalu. Mal som problémy so zraneniami, ale keď som hral s ním, bolo možné všimnúť si jeho kvalitu. Teším sa, že ho teraz vidím na takej pozícii. Odvádza dobrú prácu. Počas jeho vedenia sa má klub lepšie."

Solskjaer tvrdí, že nenávidís ihly

"Áno, bál som sa ich. Neviem, prečo to Solskjaer spomenul. Ale ak ste hráčom, používať ihly je potrebné často, pretože cítite bolesť a musíte sa zotaviť, čo najskôr. Teraz som si na to zvykol, nie je to také ťažké ako predtým."

Čo si sa naučil v Manchestri?

"Tam som dospel, preto stredajší zápas je pre mňa výnimočný. Strávil som tam časť mojej mladosti a veľa som sa naučil. Od 17. do 21. rokov som prežil svoju prvú skúsenosť ako profesionálny hráč aj šialenstvo mimo trávnik. Opustil som rodinu aj priateľov. Prišiel som sem a býval som tu sám. Vtedy sa človek učí."

Je pre vás štvrťfinále Ligy Majstrov neprekonateľnou prekážkou?

"Tlak by bol vtedy, ak by sme predtým nikdy nevyhrali Ligu Majstrov. Je to však inak. Svoju prácu si odvádzame dobre. Ak sa pozrieme do minulosti, uvidíme, že výsledky klubu sú dobré."

Ste dodatočne motivovaní kvôli tomu, že Real vyhral 4 z 5 predchádzajúcich edícií, ale teraz z Ligy Majstrov vypadol?

"Absolútne. Real vyhrával Ligu Majstrov a my sme vyhrávali La Ligu, Copa del Rey aj Ligu Majstrov. Porovnávate vy, nie my. My môžeme byť veľmi spokojní s tým, čo sme dosiahli, ale zároveň máme chuť dosiahnuť ešte viac."

Ako by si opísal pocity, ktoré sprevádzajú zápas na Old Trafford?

"Je to výnimočné, pretože fanúšikovia sú úžasní, bez ohľadu na to, či je to pohárový alebo ligový zápas. Je to iná kultúra, iná atmosféra. Sami uvidíte. Je to šialenstvo a potešenie. Od Angličanov by sme sa mohli veľa naučiť a to je jedna z vecí."

Koľkokrát ste si pozreli zápas s Rímom?

"Ani raz. Jednoducho sa to stalo, niekedy sa to pritrafí. Prehrali sme v Ríme, ale vstali sme. Bolo to ťažké obdobie. Človek sa učí celú kariéru. My sme sa určite niečo naučili a musíme si dávať pozor. Naučil som sa, že stať sa môžu rôzne veci, aj nepredstaviteľné. A že musíte dávať pozor na každý detail, vďaka ktorému je možné zmeniť zápas."

Čo vám dáva Suarez?

"Všetko. Góly, asistencie, charakter... Je základným prvkom tímu."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

2sjr

20
2019-04-10 12:32:20

Gauč nachystaný , dres vyžehlený , šál pripravený , pivko sa chladí a palce držím od rána

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.