Dnes na Old Trafford na seba narazia dvaja velikáni európskeho futbalu, obaja pritom prezentujú úplne odlišný futbal. Ak niektorí z účastníkov štvrťfinále Ligy Majstrov pripomína Atlético Madrid, tak je to Manchester United, ktorý sa nachádza na opačnej strane v tabuľke väčšiny štatistík v prebiehajúcej edícii Ligy Majstrov.

Pred včerajšími zápasmi bola Barcelona Ernesta Valverdeho jediným neporazeným tímom súčasného ročníka Ligy Majstrov - Manchester United má konte už tri prehry. Blaugranas majú zároveň druhý najlepší útok v Lige Majstrov, keď nastrieľali 19 gólov. Lepší je len Guardiolov Manchester City, ktorý nastrieľal 26 gólov. Zároveň Barcelona spoločne s Juventusom inkasovala najmenej gólov a to po 6. Červení diabli strelili najmenej gólov spomedzi štvrťfinalistov a to 10, no takisto ich veľa neinkasovali - 7. Úplne inak však vyzerá situácia v Premier League, kde United inkasovali až  43-krát.

Ofenzívna hra Barcelony má za následok aj to, že v tejto sezóne Ligy Majstrov vyslala na bránku súperov najviac striel a to 20,25 strely na zápas a takisto má na konte najviac presných prihrávok - dovedna 4947. V tých istých štatistikách sa United umiestnili na poslednom mieste v počtom striel na zápas iba na úrovni 12,38 a na predposlednom mieste z pohľadu počtu presných prihrávok - 3326 prihrávok. United majú spomedzi štvrťfinalistov najnižšie držanie lopty na úrovni len 48%, kým Barcelona až 59%. Lepší je iba Manchester City s 60%. Barcelona sa zároveň koncentruje aj na čistotu hry a preto sa dopustila najmenej faulov v doterajšom priebehu súťaže (82), kým United sa súperom snažia hru znepríjemniť, keď doteraz faulovali až 124-krát a sú v tomto smere druhým najhorším tímom. Manchester zároveň zahráva najmenej štandardných situácií (33), no na Old Trafford môže každá štandardná situácia United zbytočne znepríjemniť Barcelone život. Barcelona na druhej strane zahrávala 46 štandardných situácií.

Na štatistiky Manchestru United, ktoré nie sú oslňujúce, mala vplyv predovšetkým základná časť Ligy Majstrov, kedy hráči pôsobili ešte pod Josem Mourinhom a ten sa tímu snažil vniesť defenzívne poňatie hry. Ole Gunnar Solskjaer svoj prvý zápas v Lige Majstrov ako tréner Manchestru United absolvoval až v semifinále s PSG, kedy prvý zápas na Old Trafford prehral 0:2, no v Parku Princov triumfoval výsledkom 1:3, hoci Manchester mal loptu v držaní iba 31% času a na bránu Buffona vyslal len 5 striel. To však stačilo na to, aby sa Červení diabli prebojovali do ďalšej fázy turnaja a teraz stoja proti Barcelone, ktorá je zástancom diametrálne odlišného herného štýlu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Barca_kingL10M

2
2019-04-10 19:34:29

Musíme ich rozbiť

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.