V lete 2004 sa 17-ročný Gerard Piqué, odchovanec barcelonskej La Masie, dostal na titulku novín v Katalánsku aj Anglicku. Španielskeho mladíka vtedy sledovali Arsenal aj Manchester United. Nakoniec podpísal 5-ročnú zmluvu s druhým menovaným klubom, aj keď to nebolo práve jednoduché vyjednávanie medzi klubmi.

Napriek tomu, že barcelonský stopér súhlasil s presunom do Manchestru, Barcelona ho nechcela stratiť. Jeden z vedúcich La Masie Josep Colomer trval na tom, aby Piqué ostal v radoch Blaugrana. Kluby teda dohodu nedosiahli, ale Gerard už v tom čase podpísal kontrakt s anglickým klubom. Zanedlho sa už na internete objavila fotka Piquého so Sirom Alexom Fergusonom s jeho novým dresom.

„S Barcelonou som sa nedohodol na kontrakte. Potom prišiel Manchester a ponúkol mi ho, tým ukázal vieru v moje schopnosti. Tak som nakoniec odišiel, ale stále som fanúšik Barcelony a verím, že sa tam raz vrátim,“ povedal vtedy mladý stopér.

Katalánsky klub bol pobúrený s postupom vedenia Manchestru a Joan Laporta vyjadril svoje rozhorčenie: „Manchester United sa zachoval nevhodne a bez rešpektu k nášmu klubu. Vyvedieme z toho dôsledky a preskúmame svoje možnosti.“ Ani to však nezabránilo k prestupu a o tri mesiace neskôr si aktuálna stálica katalánskej obrany odbila debut v drese najslávnejšieho anglického celku v Carling Cupe. Neskôr si Piqué vyskúšal aj hosťovanie v Reale Zaragoza a nakoniec sa v roku 2008 vrátil domov, na Camp Nou.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

tomasek

0
2019-04-10 19:51:51

nie velmi dobre nacasovanie clanku kedze o chvilku su tu zostavy :D

Barca_kingL10M

18
2019-04-10 19:54:42

Bohu vdaka!!! Aj keď na neho niekedy nadavame za jeho výkony vždy nam vytrie zrak. Som rada že Gery skončil u nás je to šéfis nech sa mu ešte dlho darí

Vladinko

-3
2019-04-10 20:37:53

Prečo sa vlastne v united nepresadil? A prečo ho teda Barcelona zobrala späť keď sa v utd nepresadil?

koNa

7
2019-04-10 20:55:17

MU v obdobi hrali Ferdinand a Vidic.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.