Ernesto Valverde sa dnes zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom Barcelony na pôde SD Huesca, ktorý je na programe zajtra o 16:15. Tréner FC Barcelona potvrdil, že zajtra v zostave uvidíme rotáciu.

Aký zápas očakávate?

"Po posledných zápasoch Huescy je možné vidieť, že sezóna sa nekončí a potrebuje body. Mužstvo útočí a riskuje, pretože má dobrých útočníkov. Hrá o udržanie a má solídne argumenty. V týchto kolách tímy zo spodku tabuľky riskujú a preto sú zápasy nebezpečné. Nebudeme myslieť na zápas na Camp Nou."

Uvidíme viac rotácie?

"Dôjde k zmenám. Kalendár je nabitý, sme po dlhej ceste a čakajú nás dva intenzívne zápasy. Okolnosti sú také aké sú. Nemôžeme zabudnúť, že k zisku titulu nám chýba 10 bodov. Nič sme ešte nevyhrali, na to musíme vyhrať 3 zápasy a jeden remizovať. Zmeny majú slúžiť vyššej konkurencii."

Nie je riskantné nasadiť hráčov, ktorí hrávajú menej, proti tímu, ktorý potrebuje body?

"Áno, je to riskantné, podobne ako je riskantné nasadiť v utorok iných hráčov a ešte ďalších v sobotu. Každý zápas zo sebou nesie riziko."

Diego Costa dostal trest vo výške 8 zápasov.

"Nepopieram, je to tvrdý trest. Po zápase som očakával niečo podobné, pretože som vedel, že Piqué v podobnej situácii dostal 4 zápasy. Myslel som si, že to bude podobne. Túto časť nariadení nepoznám."

Aktuálna forma Barcelony

"Sme v dobrom momente, ale nevieme, čo sa stane. Budúcnosť záleží od nás a od našej dobrej hry. Nevieme sa dočkať koncovky sezóny."

Ako Umtiti berie trochu druhoradejšiu pozíciu v tíme?

"Umtiti sa má dobre, vrátil sa po dlhom období bez hry. Musí pracovať, aby si získal svoje miesto v obrane. Podľa mňa chce do tímu niečo vniesť."

Ako dôležitá je prítomnosť Dembélého v zápase s Huescou v kontexte zápasu s Manchestrom United?

"Zajtrajšie stretnutie je pre Dembélého dôležité samo o sebe a nie z dôvodu zápasu s United. Musíme myslieť len na tri body. Niekedy sa zdá, že pozornosť sa sústredí viac na možný postup do semifinále Ligy Majstrov, ale musíme sa sústrediť na zajtrajší zápas."

Busquets a Rakitič hrajú stále

"Je pravda, že sa spolieham na týchto dvoch hráčov, ale boli aj situácie, v ktorých som ich vymenil. Zvlášť teraz, kedy sú obaja len krok o piatej žltej karty. Dôjde k zmenám. Doteraz hrával aj Arthur, Arturo či Aleñá. Arthura striedam dosť často vzhľadom na jeho fyzický fond. Hodnotím aj to, ako sa danému hráčovi v zápase darí. Arthur aj Arturo nám dávajú veľa, keď naskakujú z lavičky. To isté môžeme povedať o Malcomovi."

Odpočinie si aj Messi?

"Je to možné. Cíti sa dobre, ale bol tvrdo zasiahnutý. Má to citlivé."

Luis Suarez

"Má sa dobre, posledný zápas bol veľmi intenzívny, tempo hry bolo vysoké. Suarez sa cíti dobre, staráme sa o neho."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

footballister

-7
2019-04-12 19:42:21

Stavím sa že Sergio hrať bude;)

Fishinko

15
2019-04-12 19:44:01

Neni v nominacii.. ani ivan leo luis geri roberto

BayernMunchen

-25
2019-04-12 20:42:26

Na keru p... setri roberta. Semedo bol po piquem najlepsi hrac a on da do odvety hraca krory nevie branit?

sid1

16
2019-04-12 20:57:51

Real ma ikera a tu mame teba. Rozmyslam, ze okrem toho, ze kazdy ma rad iny klub si ty a on ako jednovajecne dvojcata. Rovnako nepochopitelne komenty, hatovanie vsetkeho. Mas vobec radost z futbalu?

BayernMunchen

-6
2019-04-12 21:53:45

Takze ty suhlasis s tym aby hral v utorok roberto?

sid1

5
2019-04-12 22:07:56

Nie ale to neznamena, ze nevie branit. Tam kde treba chytrost hra lepsie on a tam kde ide o fyzicky futbal je lepsi semedo.

BayernMunchen

-8
2019-04-12 22:20:09

A teraz okienko elementarnej logiky? Koho potrebujeme proti timu ktory betonuje a hra na rychlych mladych utocnikov? Rychleho semeda alebo taktickeho roberta?

sid1

5
2019-04-13 07:58:06

Je pekne ked clovek pouziva slova a spojenia ktorym nechape. Takze kurz logiky pre pribrzdenych. Tvoje tvrdenie, ze roberto nevie branit je nepravdive pretoze je lahke najst protipriklad. Od tohoto obecneho tvrdenia skocis demagogicky uplne inde a myslis si, ze potvrdenie jednej veci znamena potvrdenie celku.

DreamTeam

12
2019-04-12 22:35:40

Roberta šetrí, lebo ma preťažený sval ty mudrlant. Nagrc mi je z teba už.

Milan87

1
2019-04-13 08:44:14

Budeme rotovat možná aj ten bodik ztratíme, preto bayern vyliezol, cítí ze dnes noze spustit svoj hejt na plno.
Semedo horel prk viniciusovi aj ked je rychlejší akk Sergiho a tak napisat ze roberto nevie bránit alebo utocit je miml. Mkmentalne je sergi futbalovo dost nad semedom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.