Zdá sa, že obdiv Andrésa Iniestu voči svojmu bývalému spoluhráčovi Lionelovi Messimu nemá limity. Súčasný stredopoliar Vissel Kobe, tímu najvyššej japonskej futbalovej ligovej súťaže, o kapitánovi FC Barcelona hovoril i v nedávnom rozhovore podľa madridského denníka Marca. Rodák z Fuentealbille nešetril obrovskou chválou. 

Andrés Iniesta strávil v prvom tíme Barcy neuveriteľných sedemnásť rokov a od samotných začiatkov sledoval i progres svojho spoluhráča a priateľa Lionela Messiho. Obaja sa stali strojcami hviezdnych ér Pepa Guardiolu, Luisa Enriqueho a napokon aj Ernesta Valverdeho. "Hoci by sa mohlo zdať, že to je nemožné, Leo príde stále s niečím novým. Strávil som po jeho boku prakticky celú svoju profesionálnu hráčsku kariéru v Barcelone a neustále som z jeho strany sledoval, ako predviedol niečo, čo predtým nikto nevidel. Prekvapoval nás ešte aj po toľkých rokoch, čo sme spolu boli," hovorí Iniesta. 

"Keď hovoríme o Leovi, bavíme sa o niekom rozdielnom, nikto podobný na svete nie je. Okrem toho, že predvádza veci, ktorých je schopný iba on sám, hádam nikomu neunikne, akým spôsobom si rozumie s loptou. Keď sa k nej dostane, každý je stopercentne presvedčený o tom, že ju naspäť dostane za dokonalých podmienok, bez výnimiek. Messi je jedinečný."

Andrés avšak na druhej strane dobre rozumie, že Argentínčan zatiaľ nedokázal zaznamenať väčší triumf na reprezentačnej scéne, čo mu mnohí vyčítajú. "Je to zvláštne, to je pravda. Dostali sa do niekoľkých finále a viac ráz im to ušlo len-len. Šport je, každopádne, niekedy takýto, medzi úspechom a sklamaním je len veľmi tenká čiara. Argentína vo finále neraz prehrala, hoci si zaslúžila triumfovať, inokedy bol zase lepší ich súper. Sú to detaily," rozoberal. 

"V skutočnosti to nie je o prekonávaní sa, ale o tom, či sa viete udržať na jednej úrovni, čo sa niekedy zdá priam ako nemožné. On robí z náročného jednoduché už celé roky. To dokáže len málokto," dodal.

Zdroj: marca
Foto: marca

darkpirate

16
2019-04-14 18:02:35

leo je inspiracia, nedosiahnutelny ciel. a ked toto je 5 najlepsi hrac na svete, co dokazu ti zvysni 4 :))))))

2sjr

9
2019-04-14 19:47:57

Fascinujúce na Leovi je všetko čo robí no je až zarážajúce že vždy nájde to najlepšie riešenie na prihrávku. Nemusí to samozrejme vísť vždy veď aj súper sa hýbe no riešenie komu a ako prihrať je geniálne.

kacejik

6
2019-04-15 14:13:07

Messi-BOH. Je to neuveriteľní hráč,génius. VISCA EL BARCA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.