Ak máte len 19 rokov a množstvo energie, potom nie je jednoduché vydržať nerobiť 5 mesiacov to, čo máte najradšej. Jean-Clair Todibo si futbal nezahral takmer pol roka. Včera odohral prvý oficiálny zápas od novembra. A nesklamal.

Pred niekoľkými týždňami sme obrancu prvýkrát v drese Blaugranas videli v priateľskom zápase o katalánsky superpohár a potom v reprezentácii Francúzska do 20 rokov. Tieto zápasy sa však nemôžu porovnávať s hrou v La Lige. Francúz už odmalička sníval o tom, že raz bude obliekať dres FC Barcelona. V zápase s SD Huesca Ernesto Valverde prekvapil a dal šancu už od prvej minúty viacerým novým hráčom. Medzi nimi aj Todibovi. Futbalista mal pred sebou náročný test proti tímu zospodu tabuľky, na malom, ale peknom štadióne. Bývalý hráč Toulouse sa predviedol vo veľmi dobrom svetle a na trávniku ukázal svoju zrelosť.

Todibo svojim výkonom potvrdil to, čo sa o ňom predtým hovorilo. Bol rýchly v prerušovaní súperových akcií a dobre sa prezentoval aj v hre vo vzduchu. Pri vyvážaní lopty dával hre zmysel a niekoľkokrát vyslal odvážnu vertikálnu prihrávku. Dokopy zaznamenal 63 presných prihrávok (96%). Poradil si s rýchlym a kvalitným krídelníkom Davidom Ferrerom a v jeho hre sme nebadali, že mu chýbajú skúsenosti. Okrem toho si musel poradiť aj s tým, že v 42. minúte videl žltú kartu.

Včerajší zápas bol nepochybne prvým krokom obrancu, aby si získal dôveru trénera Valverdeho a v budúcej sezóne hrával častejšie. Todibo chce byť pre trénera reálnou možnosťou. Pred sebou má samozrejme veľmi veľa práce, no v tejto sezóne môže získať minúty v akomkoľvek zo zvyšných šiestich ligových stretnutí. Vďaka tomu sa bude môcť aj naďalej rozvíjať a sťažiť trénerovi úlohu.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona twitter

kaspec22

19
2019-04-14 15:03:42

Pokud přijde i de Ligt, tak by měl jít Todibo někam hostovat. Nejlépe do Ajaxu. Umí zahrát CDM i CB a tam zrovna bude Ajax potřebovat posílit a vzhledem k tomu by mohl dostat dostatek herního prostotu, protože Ajax, stejně jako Barca, hraje i LM.

mikimi122

17
2019-04-14 15:52:55

Ukazuje sa vo veľmi dobrom svetle, až mi príde neuveriteľné, že sme o neho nemuseli bojovať s inými klubmi. Todibo má na svoju výšku až veľmi dobrú rýchlosť, čo je vždy veľké plus. Keď príde de Ligt a nikoho zo stopérov nepredáme, tak by mohol ísť hosťovať do Ajaxu. To by mu mohlo veľmi pomôcť a mohol by to využiť vo svoj prospech.

Jhonys

4
2019-04-14 17:14:54

tak ono ho chtělo dost top klubů, ale měli jsme v tomhle štěstí, že je culé :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.