Portugalská senzácia João Félix svojimi výkonmi v tejto sezóne zaujal celý futbalový svet. Strieľa góly, nahráva na nich, má len 19 rokov a neskutočný talent. Aj napriek tomu sa do Barcelony ako náhrada za starnúceho Suáreza nehodí.

Mnohí ho považujú za nového Cristiana Ronalda a veru sa niet čomu diviť. Nie je to však čistokrvný útočník, zastáva skôr post podhrotového útočníka alebo krídelníka. Má však všetko, čo je na tieto pozície potrebné: skvelé prihrávky, presné zakončenie, slušná rýchlosť a na jeho vek prekvapujúco výborné riešenie zložitých situácií.

V portugalskej lige má na konte 10 gólov a 5 asistencií a v poslednom zápase Európskej Ligy zarmútil Eintracht Frankfurt, keď sa postaral o 4 góly svojho tímu (hattrick + asistencia). Barcelona však už na túto pozíciu v posledných rokoch zaplatila astronomické peniaze v podobe Dembélého a Malcoma. A rovnako ako títo dvaja nemôžu nahradiť Suáreza, nedokáže to ani portugalský supertalent. Barcelona potrebuje klinického zakončovateľa, niekoho, kto si nájde priestor v šestnástke, preberie loptu a nekompromisne ju zakončí.

Druhým dôvodom prečo by Barcelona nemala kúpiť Félixa je jeho cena. V minulom zápase ho sledovali skauti z rôznych popredných európskych klubov, čo značí obrovský záujem o tohto mladíka. Jeho cena neklesne pod 80 miliónov eur a pravdepodobne sa bude pohybovať okolo 100 miliónov eur. To nie je práve čiastka, ktorú by boli Katalánci ochotní zaplatiť, nezabúdajme ani na blížiacu sa renováciu Camp Nou. Blaugrana najprv potrebujú vyriešiť situáciu ohľadom Albovho náhradníka a zároveň sa snažia získať kapitána Ajaxu de Ligta. João Félix je bez pochýb obrovský talent a Benfica ho dlho nedokáže udržať, v Barcelone ho však takmer určite neuvidíme.

zdroj: sportskeeda.com
foto: foxsports.com

Kent1

11
2019-04-14 19:19:00

My potrebujeme inde posilniť som strašne zvedavy na to prestupove obdobie. Verim v de ligta :) a tu dvojku za albu a suareza by trebalo dosť surne.

mikimi122

9
2019-04-14 19:22:55

Správny pohľad na vec. Pravdepodobne cez leto miesto po Dignem zaplátame dočasne F. Luisom, čo by nebolo zlé. Taktiež už dúfajme čoskoro bude oznámený de Ligt, ale najviac ma znepokojuje, čo bude s druhým hrotom. Jovič nechce v lete nikde prestúpiť a Rodryga, Maxi Gomeza, Griezmanna nám tu fakt za tie peniaze netreba. Taký Piatek by bol asi za Jovičom najlepším riešením, ale nemyslím si, že by chcel niekam ísť a hlavne k nám na lavičku, keď v AC hraje základ. Možno by bolo najlepšie kúpiť niečo staršie, lacnejšie a skúsenejšie, napr. Stuani, ktorý sa ešte stále pekne drží za Messim a Suarezom ako 3. najlepší strelec La ligy s 18. gólmi.

Kent1

3
2019-04-14 19:26:58

Tak keď to je taka situacia teraz že nie je dobre riešenie ani kupovať staršieho keďže suarez už nie je najmladši tak by sa časom začlenil nejaky mladši len že zase na nich potrebujes kopu prachov a nikto taky nebude chciet isť na lavičku. Takže uvidime no. Keby to viacej rotoval valverde

mikimi122

5
2019-04-14 20:26:42

Žiadny mladý hráč s dostatočnou kvalitou ti tu nepríde robiť záskok k Suarezovi, ktorý hraje stále, lebo ako poznáme Valverde nerotuje často. Keď F. Luis je dobrý nákup Albovi, tak neviem prečo by nemal byť aj takým nákupom Stuani. Áno, je už starí, ale góly vie dávať a to ešte s tímom ako Girona. Som zvedavý ako to s tým hrotom nakoniec skončí. Časom uvidíme.

Radovan

5
2019-04-14 19:39:33

cudujem sa, ze sa neuvazovalo o hallerovi z frankfurtu ked sa tak casto boli ludia z barcelony pozerat na zapasy frankfurtu..urcite tam je herne vacsim tahunom nez jovic (vidno to aj ked hra aj ked nehra) a dokaze davat goly aj asistovat ako u nas suarez

Sheva7

14
2019-04-14 19:52:32

Za Albu je najlepsia nahrada a zadarmo Felipe Luis treba urcite hrot ako nahradu Suareza .

Kent1

7
2019-04-14 19:55:41

Ja osobne by som chcel wernera s lipska. Rychli ma super prvy dotyk s loptou a vie zakoncovat ma cuch na goli aj kes tuto sezonu moc nevycnieva ale tak povecme si ake ma lipsko muzstvo s tym nasim by mu to islo o mnoho lepsie. Jeho by som si vedel predstavit na hrote

kluc

2
2019-04-14 20:40:55

Ja vôbec neviem, ale ak by nikoho schopného nepresvedčili tak by som skúsil na tú sezónu nejakého mladíka z B-cka, taký výkon ako Boateng by som podal aj ja a mladíkom nemáme čo stratiť, on sa naučí a nejakým zázrakom by sa mohol aj chytiť, ale nezistíme keď nevyskusame.
Treba si uvedomiť že hráči ako Suarez sa tiež nerodia často a je ho rovnako ťažké nahradiť ako Messiho.

momo9

3
2019-04-15 07:59:41

Treba dat šancu útočníkovi z B... Hral v, stále za nich a do nominacky do A by sa dostal len keď by bolo jasné že pôjde do základu... Suareza nevytlaci Bokroš rotuje minimálne, takže nikto kvalitný ani mladý ani stary nechce sedieť len na lavičke

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.