Marc-André ter Stegen bol dnes tým hráčom, ktorý za Barcelonu absolvoval tlačovú konferenciu pred odvetou štvrťfinále Ligy Majstrov proti Manchestru United.

Náskok je malý

"Súper chce vyhrať a my tiež. United vyhral niektoré z výjazdových zápasov a my z Old Trafford nemáme veľký náskok. Nechceme sa len brániť, ale aj útočiť a ukázať, že sme v tomto dvojzápase lepší."

Treble

"V priebehu času od posledného treble došlo v tíme k veľa zmenám, hoci niekoľko hráčov si tento úspech pamätá, medzi nimi aj ja. Pocity nikdy nie sú podobné a zvlášť v Lige Majstrov, kde sa môže stať všetko. Videli sme to v posledných 3 sezónach. Teraz musíme hrať ďalej a ukázať, že sme lepší ako United."

Chytal si proti United aj proti Huesce. Chceš hrať stále?

"Áno. Vždy chcem hrať vo všetkých zápasoch, chcem byť pripravený a čeliť výzvam. Teraz sa sústredíme na zajtrajší zápas a všetci, ktorí hrali proti United, si už oddýchli. Možnože tréner pripraví nejaké zmeny, to neviem. Všetci sme pripravení na 100%."

Piquého súčasná forma

"Gerard hrá vždy veľmi dobre. Má veľké skúsenosti a je pre nás nezvyčajne dôležitý. Je jednou z kľúčových častí tímu potrebných na to, aby sme uspeli, dodáva nám pokoj. Chcem mu pogratulovať, myslím si, že všetci až na Manchester chceme, aby hral takto aj naďalej."

Trofeo Zamora ti zrejme unikne

"Radšej získam tituly, než individuálne ocenenia. Oblak túto trofej dostáva rok, čo rok, ale na to vplýva takisto herný štýl mužstva. Na začiatku sezóny sme to nemali jednoduché a inkasovali sme čudné góly. Teraz sme v dobrej forme a chceme ju udržať až do konca."

Čo vás naučila prehra s Rímom?

"Bola to ťažká chvíľa, ale uplynul už rok a netreba o tom hovoriť. Nechceme, aby sa to prihodilo opäť, ale musíme pozerať do budúcnosti. Naši fanúšikovia sú s nami a dúfame, že vďaka nim sa nám podarí zvíťaziť."

Je De Gea jedným z najlepších?

"Áno, to je jeden z najlepších brankárov, má skvelú sezónu. Už roky chytá veľmi dobre a samozrejme je jedným z najdôležitejších hráčov United. Zajtrajší zápas bude ťažký pre všetkých, takisto pre mňa aj pre neho. Určite máme ten istý cieľ, čiže zachovať si čisté konto."

Prednosti Manchestru

"Má rýchlych hráčov a vždy si na nich treba dávať pozor. V prvom zápase sme už videli, že súper dokáže hrať s veľkým pokojom. Zajtra chce ako zvyčajne dominovať v zápase, ale keď sa budeme musieť brániť, tak to urobíme."

Čo očakávaš od súpera?

"Uvidíme. Hráme inak ako PSG, ale Manchester je veľmi nebezpečný. Máme malý náskok a nestačí sa len brániť. Chceme streliť gól a ešte viac sa vzdialiť od súpera."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

romandinho

33
2019-04-15 18:45:29

V ziadnom pripade ani naznak pocitu istoty po prvom kole, play off sa hra 180 minut a vitazstvo si musia oddriet hraci, nie meno ''Barcelona'', ta za nikoho goly neda aj ked budi respekt. Skvele Mats, verim ,ze rovnaky pristup zaujmu vsetci hraci a semifinale nam neujde.

2sjr

19
2019-04-15 19:38:58

Zajtra to kľudne môže byť zápas brankárov. Som rád že máme jedného z najlepších a dúfam že mu Leo pomôže s týmto bremenom a poteší nás kúzelným výkonom.

2sjr

12
2019-04-15 19:52:35

K tomu treble ,tiež som niekedy nenažraný aj keď v dobrom a chcem samé výhry. No uvedomujem si že je to naozaj naozaj nesmierne náročné. Pri treble musí zabrať naozaj každý dokonca i fanúšikovia Barcelony na štadione

GabrielSVK

10
2019-04-15 20:14:13

Nemôžme 4x za sebou vypadnúť v štvrťfinále. To si nemôžu dovoliť hráči ani tréner po tých minulosezónnych vypadnutiach.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.