Eufória zo včerajšieho skvostného večera u mňa ani náhodou nevyprchala. Ešte aj ráno po prebudení som sa usmievajúc rozplýval nad výkonom hráčov FC Barcelona v odvete štvrťfinále najsledovanejšej pohárovej súťaže.

Ten výkon a aj výsledok ma hrial takým silným spôsobom, že som odišiel na služobnú cestu v krátkych nohaviciach a v košeli s krátkym rukávom. Je pravde, že ľudia v Poprade si ma podozrievavo premeriavajú a dvíhajú významne obočie s otázkou v očiach. Mne je to ale úplne fuk, pretože mi je teplo a dobre. Príjemne a spokojne.

Až na úvodných 7-8 minút, keď sme nechali súperovi čuchnúť k zápasu a navnadili ho tak na hlavný chod večera, sme totižto anglický veľkoklub rozbili na márne kúsky. A dovolím si tvrdiť, že ešte stále sme nemuseli ukázať úplne všetko a ešte stále máme ušetrené niečo navyše. Je to jednoducho doslova luxus. Vychádza La Liga, vychádza Copa del Rey, vychádza Liga Majstrov.

V tejto sezóne sa nám do cesty postavili naozaj silné kluby. Tottenham, Real Madrid, Inter Miláno, Sevilla, Atlético Madrid, Manchester United, Lyon... Všetko je už za nami a všetko porazené. trieľame veľa gólov, obrana sa dokázala po úvodných výpadkoch skonsolidovať. Piqué je zrejme momentálne najlepší stopér na svete, Messi celkom určite najlepší hráč vôbec. Funguje chémia medzi hráčmi. Forma sa vracia Coutinhovi, to je nepopierateľný fakt. Po zranení sa vracajúci Dembélé je takisto hladný po minútach na ihrisku a jeho dravosť prichádza v pravý moment sezóny.

Barca je extrémne silná mentálne.

Tak ako to nakoniec dopadne?

Predstavím svoj pohľad na výkony hráčov: 

Ter Stegen: 10

Čisté konto uhájené, predvedený jeden absolútne svetový zákrok po hlavičke do protipohybu pred koncom zápasu. Opäť potvrdil dokonalú schopnosť hry nohami, bol platnejší a technicky zdatnejší, než niektorí hráči súpera. Perfektný výkon bez akejkoľvek chybičky.

Roberto: 8

Po krátkom oťukávaní sa úplne zatvoril svoju stranu a smerom dozadu hral bez jediného zaváhania. Naopak, bol to on, kto slušne vyvážal loptu po čiare smerom dopredu a niekoľkokrát si dokázal nabehnúť do otvorených priestorov. Pokojný na lopte, inteligentne riešil základný taktický pokyn s vyvezením lopty dopredu a následným vrátením ku stopérom. Harmonikové naťahovanie súpera behajúceho vo formácii hore a hneď nato dole ho zbavovalo síl a energie a chuti. Takto sa to robí.

Lenglet: 9

Ovládal vzdušný priestor a v spolupráci s kolegom na stopérskom poste zabezpečil dodržiavanie nariadenia o vytvorení bezletovej zóny. Všetko dokázal odvrátiť, v kombinácii pri rozohrávke sústredený. Veľmi dobrý prejav plný sebavedomia.

Piqué: 10

Znovu a znovu desať. Želám si takúto formu tohto hráča až do konca sezóny. Bolo prakticky nemožné cez neho prejsť. Vynikajúci po zemi, vynikajúci vo vzduchu. Pozične skvelý ako vždy. Celá obrana fungovala ako výborne zohraný orchester a práve manžel Shakiri bol jeho dirigentom.

Alba: 10

Napriek klasickej nervóznej gestikulácii smerom k rozhodcovi mu dám najvyššiu známku. Podal totiž výkon na hranici svojho maxima. Nábeh za nábehom smerom dopredu, okamžitý presing, prípadne návrat do obrany. Bleskové kombinácie s Coutinhom a Arthurom na minimálnom priestore dostávali súpera do neriešiteľného bezhlavého pobehovania v strede ihriska. Až mi ich bolo niekedy ľúto. 

Semedo: 7

Lepšie hráva v prípade nastúpenia v základnej zostave, teraz jeho naskočenie bolo trochu chaotické. Je pravda, že mu spoluhráči po nábehu, či vyvezení lopty nepomáhali dostatočnou ponukou na prihrávku, ale aj tak to nebolo to pravé orechové. Ale rýchlosť, techniku a sebavedomie predviedol určite.

Arthur: 8

Behavý záložník ukázal skvelé držanie lopty a hernú inteligenciu pri krátkych rýchlych kombináciách. Výborne dokázal čítať hru a takisto vysoká bola presnosť jeho prihrávok. Chýbala mi trochu odvaha urobiť zmenu nejakou prekvapivou kolmou loptou.

Busquets: 9

Veľký zápas, veľký výkon. Táto rovnica včera fungovala. Drobné chyby sa sem-tam ukázali. Ale celkovo bol dominantným hráčom zálohy a jeho zasúvania sa medzi stopérov po vybehnutí krajných obrancov dopredu sa ukázali byť rozhodujúcim prvkom pri zasievaní chaosu do snahy súperových hráčov o presing. Týmto zatiahnutím sa získal dostatok času na vyhodnotenie situácie a na presné rozohranie akcie. V súbojoch pri našej snahe o okamžité zisk lopty po strate bol takisto vynikajúcim.

Rakitič: 9

Už dlho hrá vo výbornej forme. Potvrdil to aj tentokrát, superhviezda súpera Pogba si veru vôbec nekopol. Poctivosť pri čiernej práci a nekonečná vytrvalosť bola znovu najsilnejšou stránkou „neviditeľného“ strednopoliara.

Vidal: 9

Jednoducho prišiel, odrobil si svoje v osobných súbojoch a s úsmevom odišiel. To bol znovu hráč schopný pritvrdiť a získať loptu. Prerušiť akciu. Výborné striedanie výborného hráča.

Coutinho: 10

Už som písal o postupnom návrate formy maličkého hráča. Včera to u bolo tak trochu gala predstavenie. Výborné držanie lopty kombinované s rýchlymi sériami prihrávok a úspešným driblingom. Povestnou čerešničkou na torte bol naozaj výstavný gól.

Značka COUTINHO ožila. 

Suárez: 7

Jazdil celý zápas, ruval sa s presilou. Do zakončenia sa tentokrát nedostal, k finálnym prihrávkam takisto nie. Svojim pohybom odťahujúc súperových hráčov otváral priestor pre našich krajných obrancov.

Messi: 10

Výkon, na ktorý je známka desať nedostatočná. Znovu jednoducho neuveriteľné predstavenie. Prvý gól sa streliť v praxi nedá. Dá sa nakresliť, zahrať vo videohre. Ale na ihrisku je to v podstate nemožné. A on ho aj tak dokázal streliť. Ak by skončili nožničky v bráne a dokonal by svoj skvostný výkon hetrikom, asi by som prestal pozerať futbal. Lebo už veľmi ťažko niekto niekedy prekoná malého kúzelníka. Nebudem už viac písať, veď ste to všetci videli....

Dembélé: -

Rozťukal sa a vychutnal si atmosféru. Krátky čas na hodnotenie.

Valverde: 10

Takticky skvele pripravené mužstvo odpracovalo zápas na potrebnej úrovni. Aktívna práca krajných obrancov odťahovala od našej brány súperove krídla a zatiahnutý Busquets tým získal dostatok času a nebol po tlakom pri rozohrávke. Okamžitý presing po strate lopty fungoval takisto. Pri vyvezení lopty po krídle sa súper nútený pracovať v blokoch naťahoval ako harmonika smerom dozadu a následne znovu smerom dozadu po našom vrátení lopty ku stopérom. To bolo niečo, čo neskutočne odoberalo energiu a chuť hráčom United. Frustrácia s behania hore-dole baz kontaktu s loptou niekoľko krát vyústila do faulov, ten opakovaný od Pogbu bol napodiv neodmenený ani žltou kartou. Každopádne, Valverde presne vie, čo robí.

Vie, prečo a komu dávkuje minúty.

Vie, čo na koho treba hrať a zatiaľ mu to vychádza.

A ja len s otvorenou tlamou potichu čumím.

Valverde, klobúk dolu!!!

Ešte drobná poznámka k divákom. Boli úžasní a atmosféra na Camp Nou elektrizujúca. Hráči svojim výkonom strhli aj najnáročnejšie publikum málokedy spokojné. Celé to bolo dobré.

Priemerná známka tímu: 9,1
FCB TOP LINE: Valverde + Piqué + Messi + Coutinho
FCB légia skazy: -
Hodnotenie zápasu: 9

Perfektný zápas s dominanciou Barcy, nádhernou atmosférou na štadióne, postup do semifinále okorenené Messiho kúzlami.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: Peter Maďar | megabarca.sk
foto: facebook

ximpp

top komentár
58
2019-04-17 13:28:06

Ty dáváš to hodnocení vždy dle euforie a podle důležitosti zápasu, ale já to s tebou taky sdílím. :-) Včera celkově hodně fajn zápas, i ten Ajax k tomu, prostě to byl velice pěkný večer, doufám, že je v této sezoně LM zažijeme ještě tři.

PETERKRIZAN

6
2019-04-17 13:59:30

ja myslim ze same 9-tky,nikto nebol na svojom ideale,ale vynikajuci vykon,messi a coitinho 9.5

mentor

9
2019-04-17 14:12:53

Nič v zlom, ale Luis sa k finálnej prihrávke dostal, veď Messimu geniálne vyrobil čistú šancu. Inak súhlas, chválospevy sú po včerajšku namieste. Bol to o triedu lepší MU než ten, čo hral v Paríži a ani si neškrtli.

barca10

13
2019-04-17 14:19:46

Ten prvý Messiho gól ako na playstation, on nevie že reálne sa tento gól nedá streliť, tak ho dal :D škoda tých nožničiek alebo šance na konci zápasu mohol završiť hattrick.

maros1

25
2019-04-17 14:29:25

Ja by som hodnotil rozhodcu Bricka. Tento pán nás nemá rád - to už aj z minulosti. Som veľmi rád, že napriek jeho obrovskej snahe negatívne ovplyvňovať zápas v náš neprospech nebol úspešný , lebo sme predviedli potrebnú kvalitu. Nebudem hodnotiť penaltu - videl som to 5 x a bolo to jasné ako facka, ale faul na Artura na konci prvého polčasu, kosa na Suareza v cca 74 min a nedanie žltej karty Pogbovi za hrubosti bol vrchol, rovnako nedanie výhody Arturovi po faule a násilné prerušenie gólovej akcie - hrubé chyby - ja tvrdím, že úmyselné, tohto rozhodcu

Teo07

-12
2019-04-17 14:52:27

"A ja len s otvorenou tlamou potichu čumím." Jáááááj, načo toto bolo na záver, v inak konečne aj po formálnej stránke dobre napísanom článku, dobré?

LaBrie

12
2019-04-17 14:53:54

Mam jednu pripomienku ku Rakiticovi - vynikajuci zapas v jeho podani, ale mrzelo ma, ze viac krat sa mu ukazoval volny Coutinho na kridle a namiesto prihravky na neho sa zastavil, otocil a prihral naspat....Cou mohol byt este uspesnejsi :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.