Leo Messi v druhom zápase štvrťfinále Ligy Majstrov proti Manchestru United predviedol fantastický výkon. Nielen že zaznamenal dvojicu gólov, ale impozantný bol aj v ďalších herných činnostiach.

V prvom zápase na Old Trafforde Argentínčana z hernej pohody rozladil Chris Smalling, ktorý mu v súboji narazil rukou do tváre. To sa odzrkadlilo na Messiho výkone. 31-ročný Argentínčan si však všetko vynahradil v odvete na Camp Nou. Messi chcel veľmi postúpiť do semifinále Ligy Majstrov, prvýkrát od roku 2015. Takisto 6 rokov v zápasoch štvrťfinále neskóroval. Včerajší večer mu však vyšiel na výbornú, keď o zápase rozhodol hneď v jeho úvode. Už v 20. minúte stretnutia zaznamenal druhý gól svojho tímu. Messi svojim výkonom nedal Červeným diablom žiadnu šancu ani len pomyslieť na postup medzi najlepšie štyri kluby Európy.

Messi sa ukázal ako líder tímu a niekedy sa venoval aj obranným činnostiam. Štatistiky 31-ročného futbalistu hovoria jasnou rečou. Messi v zápase zaznamenal 7 striel, z toho 3 leteli do priestoru brány. Dvojica z nich skončila gólom, jedna bola zblokovaná a jeden pokus De Gea zneškodnil. Messi bol pri lopte 103-krát a zaznamenal 78 prihrávok, z toho 63 našli adresáta. Pripísal si aj kľúčovú prihrávku na Albu, ktorý asistoval na pekný gól Coutinhovi. Argentínčan bol 4x faulovaný a 6 driblingov zo 7. pokusov sa skončilo úspešne. Okrem toho vyhral 10 z 15 súbojov.

V zápase proti Manchestru United strelil Messi svoj 45. gól sezóny, čím vyrovnal štatistiku z predchádzajúcej sezóny, hoci na konte má o 12 odohraných zápasov menej a na trávniku strávil menej o 1070 minút. V súčasnej edícii Ligy Majstrov rodák z Rosaria vedie streleckú tabuľku s 10 gólmi. Messi je na čele streleckej tabuľky aj v boji o Zlatú kopačku a pred druhým Kylianom Mbappém má náskok 6. gólov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

PETERKRIZAN

24
2019-04-17 16:09:03

myslim že spochybnovať messiho ako najlepsieho hrača je jen theatro niektorych ludí,jedinym dovodom su neuspechy v argentinskom drese ak sa da nazvat 2 finale copa america,jedno finale ms a vyhra na olympiade,bohuzial na takejto spickovej urovni rozhoduje tym,čo vypadnutie egypta zo salahom na ms napr,jasne dokazuje,veru ani mbape by nevyhral z argentinou nič ak by bol argentincan,to iste griezman

Alek

11
2019-04-17 16:10:11

Beast :)

gulio

29
2019-04-17 16:56:30

Nechcem tu polemizovať o Messiho hre, ale niet na svete už dlhodobo Futbalistu ako je Leo, Boli tu veľký Mágovia ako Pele. Garrincha, Johan Cruyff , či Maradona, ale to čo dokáže Leo je niečo výnimočné, dokáže hrať na všetkých postoch, síce to tvrdili aj o Pelem, ale poviem vám jedno, že všetkých som videl hrať, a nikto nebránil Peleho už len kvôli rešpektu ho nikto nebránil osobne aby sa nedaj bože zranil, to už dnes neexistuje, a preto je u mňa Leo najlepší Hráč v Histórií zvanej FUTBAL!!!

BayernMunchen

10
2019-04-17 18:04:16

Ani v aucasnisti nie je nikto kto je braneny ako Messi. Penaldo ma v zapasoch tolko priestoru ze niekedy zakoncuje v 16 uplne sam. To sa Messimu nikdy nestalo. Ked Messi dostane loptu vzdy ho minimalne zdvoja

ximpp

-2
2019-04-17 20:13:56

Dobře ty, ogaro!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.