FC Barcelona v semifinále Ligy Majstrov narazí na Liverpool, no pred prvým vzájomným stretom na Blaugranas čaká trojica ligových stretnutí - s Realom Sociedad, Deportivom Alavés a Levate. Tréner Ernesto Valverde chce získať 9 bodov a rozhodnúť tak o zisku titulu ešte pred semifinále Ligy Majstrov. Madridský denník AS očakáva, že Katalánci v zápase s Realom Sociedad nasadia jemnú rotáciu a to v každej formácii po jednom hráčovi.

Tréner FC Barcelona Ernesto Valverde nie je zástancom väčšej rotácie v zostave. Zápas s Huescou je výnimka, ktorá potvrdila pravidlo, pretože od začiatku sa na trávniku ukázalo viacero hráčov, ktorých bežne v základe Blaugranas nevídame. Vyžadovala to však situácia, pretože kľúčoví hráči si pred odvetou Ligy Majstrov proti United museli oddýchnuť. Inak má Valverde jasne nastavené pravidlá - rotácia v zostave vymení maximálne jedného hráča v každej formácii.

V najbližšom ligovom zápase proti Realu Sociedad tak nemôžeme očakávať rozsiahlu rotáciu. Hráči Barcelony majú pred týmto stretnutím 4 voľné dni. Je to dostatok času na oddych. Blaugranas chcú počas víkendu jednoznačne získať 3 body, aby urobili ďalší rázny krok na ceste k titulu. Semifinále Ligy Majstrov proti Liverpoolu začína o 2 týždne.

Madridský denník píše, že Valverde bude zostavu v najbližších troch ligových zápasoch meniť len mierne. Hlavným cieľom bude rozhodnúť o titule ešte pred semifinále Ligy Majstrov. Ak Blaugranas získajú 9 bodov, bez ohľadu na výsledky Atlética Madrid sa stanú majstrom Španielska ešte pred súbojom s Liverpoolom a na Ligu Majstrov sa hráči môžu sústrediť na 100%.

V najbližšom zápase proti Realu Sociedad sa očakáva, že od prvých minút si zahrá Ousmane Dembélé. Francúz sa do hry vracia po zranení a potrebuje minúty, aby sa dostal do zápasového rytmu. Philippe Coutinho si tak podľa všetkého cez víkend oddýchne viac. V druhej línii sa zrejme ocitne Arturo Vidal miesto Arthura a v obrane má šancu hrať Semedo miesto Sergiho Roberta. Otázny je Leo Messi, ktorého trochu trápia slabiny, no na druhej strane chce Argentínčan stále hrať a zároveň bojuje o korunu kráľa strelcov ako v Španielsku, tak aj v Európe.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

2sjr

15
2019-04-18 18:00:51

Presne , jemná rotácia je dobrá. Môže sa prí nej skúšať bez väčšieho ohrozenia a hráči budú vždy viac menej zohraný.

MessiGOAT

9
2019-04-18 20:59:31

Semedo, Dembele, Arturo Vidal a Možná i Malcolm základ

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.