Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Realom Sociedad. Diskutovať bolo o čom.

4 zápasy bez inkasovaného gólu v rade

"Real Sociedad je v útoku nebezpečný, má dobrých ofenzívnych hráčov ako Juanmiho, Williana Josého či Oyarzabalu. V súčasnosti sme motivovaní našou túžbou vyhrať, v priebehu týždňa môžeme získať 9 bodov, či presne toľko, koľko potrebujeme na zisk titulu. Víťazstvo je veľmi dôležité. Odohrali sme skvelý zápas v Lige Majstrov, ale teraz musíme myslieť na La Ligu. Musíme využiť tento impulz na zisk troch bodov."

Liverpool - súper v semifinále Ligy Majstrov

"Je to veľmi silný tím, ktorého útočníci v tejto sezóne ukazujú svoj potenciál, tak ako to robili aj v uplynulej. Liverpool je uplynulo ročný finalista, tento rok je už v semifinále a má za sebou dobrý turnaj. Okrem toho bojuje o titul majstra Anglicka. Pôjde o veľmi atraktívny a ťažký dvojzápas. Nechajme teraz Liverpool tak, do prvého zápasu zostáva 10 dní. Sústreďme sa na ligu, o ktorú bojujeme mesiace."

Gesto Philippeho Coutinha

"Nie, nehovoril som s ním. Prekvapuje ma, že sa viac hovorí o tom geste, než o peknom góle, ktorý strelil. Každý si môže ukazovať, čo chce. Nebolo to nič výnimočné. Nikoho tým neurazil. Niekedy pripisujeme anekdotám priveľký význam. Coutinho bol v tejto sezóne kritizovaný, pretože v Barcelone sa vyžaduje, aby po celý čas žiaril. Podstatné je však, že Coutinho odohral skvelý zápas v štvrťfinále Ligy Majstrov a k tomu pridal krásny gól. Vlastne to si pamätám ja."

Umtiti

"Uvidíme, ako sa bude cítiť. Je pravda, že naposledy netrénoval so spoluhráčmi, ale myslím si, že dnes bude všetko dobre."

Titul ešte pred semifinále

"Budeme nadšení, ak si zabezpečíme titul matematicky. Je to určite rozhodujúci moment. Musíme sa sústrediť predovšetkým na zajtrajší zápas, pretože vďaka tomu sa postaráme o tom, že naši súperi nebudú môcť zakopnúť. Sme už blízko cieľa a nemôžeme urobiť chybu."

Messi je blízko hranice 600 gólov

"Neviem, čo povedať. Chcel by som mať bohatšiu slovnú zásobu, aby som sa v priebehu sezóny nemusel opakovať. O Leovi sme povedali už všetko, on drží všetky rekordy. Na každom štadióne od neho očakávame niečo výnimočné a jemu sa to podarí. Všetci odchádzajú z tribún spokojní. Vieme, čo Messi znamená nielen pre nás, ale takisto pre futbal na celom svete."

Ktorého trénera najviac obdivujete? Kto je podľa vás najlepší?

"Bez pochýb je najlepší Pep Guardiola bez ohľadu na vypadnutie z Ligy Majstrov."

Uvidia fanúšikovia zajtra zostavu, ktorá bude podobná viac zápasu s Huescou alebo s Manchestrom United?

"[smiech] Je to spôsob na zakrytie ozajstnej otázky. Čo vám poviem... Nasadím takú zostavu, ktorá bude môcť vyhrať."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

Camp_Nou

38
2019-04-20 01:04:51

Patril som tým čo s Valverdem neboli spokojní. Teraz keď máme trofeje na dosah, uvedomujem si že som len zanietený fanúšik. Valvarde je pre mňa nečitatelný a vďaka jeho úspechom na neho nenadávam. Zaslúži si rešpekt. Možno raz budeme na neho spomínať ako na ideálneho stratéga. Klobúk dole.

Slavomir

5
2019-04-20 09:20:37

Zober si z druhej stranky jeho vysledky, hlavne kolko zapasov sme IBA prehrali co je na lavicke... Sice nehrame stale krasne, ale UCELNE.... ja som NIKDY nebol proti nemu a doleziteje je, ze to funguje aj v satni medzi nim a hracmi.....

bulldozer

1
2019-04-20 03:47:58

Fanusikovia Liverpoolu su nasrani lebo im Barcelona stanovila cenu listkov na 119€, pricom i tie najlepsie listky v Liverpoole stoja 59£. Pre dochodcov, mladistvych a postihnutych este menej. Liverpool sa teda rozhodol zvysit cenu listkov pre fanusikov Barcy tiez na 119€ a zo zvyseneho zisku chce dotovat cenu listkov pre fanusikov LFC ktori pojdu na Camp Nou a ti tak zaplatia len €88. :D Ceny podobnym sposobom dotovalo i United.

bulldozer

2
2019-04-20 04:07:45

Pre uplnost dodam ze ceny v Liverpoole s Barcou budu taketo: deti a suporteri 9£, mladistvi 18-29£, seniori 28-44£, dospeli 37-59£, hostia 119€. Lacny kraj ten Liverpool no. Ceny v Barcelone na United boli cca 119-350€ a hostia mali najlacnejsie listky.

Robin

3
2019-04-20 07:43:11

Majú toľko peňazí z televíznych práv v Premiere League, že nemusia dvíhať ceny vstupeniek

zdeklu

3
2019-04-20 08:28:08

som fanusik FCB, ale okrem nich sledujem zapasy timov, ktore trenuje Pep (odkedy odisiel z Barcelony) :-)))

ximpp

2
2019-04-20 10:31:16

Tak věřím Txingurri, že bude po letošní sezoně rovněž zařazen mezi elitní trenérská jména!!! Visca el Barca!!!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.