Po tesnom víťazstve Atleti dnes musela Barca potvrdiť rolu lídra a triumfovať nad Realom Sociedad. Nie práve najobľúbenejší súper Kataláncov, ktorý ich však trápi najmä na svojom domácom ihrisku, sa ani dnes nedal ľahko a najmä v prvom polčase hrdo odolával domácej ekipe. Baskovia si body z Camp Nou nakoniec ale neodvážajú.

O prvý gól v stretnutí sa postaral stopér Lenglet, ktorý v samom závere prvého dejstva z rohu prekonal Rulliho. Barca mala i v druhom polčase navrch a po výsledku 2:1 zostáva bezpečne na čele La Ligy.

Zelená: Tituly na dosah

Prvý polčas vyzeralo dlho tak, že sa skončí suchou bezgólovou remízou. FCB nemalo žiaden veľký nápor, hráči Ernesta Valverdeho síce boli lepší na lopte, do stopercentných šancí sa však spočiatku nedostávali. Postupom času však príležitosti prišli, Suárezovi sa prv nepodarilo Argentínčana medzi troma žrďami hostí prekonať, no následne jeho chybu napravil netradičný strelec – Clément Lenglet. Ten sa v lige trafil za Barcu vôbec prvýkrát.

V prvých 45. minútach sa zdalo, že útočná trojica Messi, Suárez a Dembélé dnes nemá svoj deň. V konečnom dôsledku si ale povedzme, čo sme od nich v tejto časovej sekvencii videli. Messi dokázal namazať po prekľučkovaní sa obranu Albovi, z čoho následne rezultovala Suárezova tutovka, Dembélé zas nahral na úvodný presné zásah Lengletovi. Táto trojica nemusí byť v tej najlepšej forme na to, aby dokázala prelomiť dobrú súperovu obranu. Čo je však dôležitejšie, dnes sa o dva góly postarali obrancovia. Ďalší dôkaz sily a všestrannosti mužstva. Proti Liverpoolu to bude chcieť aj štipku extra kumštu, Blaugranas ale majú ale jednoducho dobre našliapnuté.

Katalánci sú už iba 6 bodov od titulu, sústredenie sa teda v zásade presúva do Európy, kde sa približuje aj Liga majstrov. Nutné je v tomto momente povedať, že za úspechy v tejto sezóne vďačia Katalánci aj širokému kádru. Keď nehrá Coutinho, hrá Dembéle. Vypadol Umtiti, skvele ho zastúpil Lenglet. Oddych pre Busquetsa? Pripravený je Vidal. Ako posledné snáď spomeňme ešte to, že majú Barcelončania dvoch takmer rovnocenných pravých bekov, medzi ktorými naozaj nie sú veľké rozdiely a obaja hrajú na veľmi vysokej úrovni. Barca si zaslúži vyhrávať túto sezóny titulu a ak sa podaria trofeje získať, nebude za to vďačiť iba Messimu či Suárezovi.

zdroj: forcabarca.sk
video: youtube.com

MoNika21

38
2019-04-20 22:56:50

len to dotiahnut do zdarneho konca a moze to byt pekna sezona :D

mikimi122

24
2019-04-20 23:00:08

Dúfajme, že už o týždeň v takýto čas už budeme mať ligu vyhranú. Dnes to nebolo nič oslnivé, ale dôležité sú hlavne 3 body. Do zápasov s Liverpoolom by sa mohli hlavne zlepšiť v efektivite a nábehov za obranu, keďže sú tam z našej strany zbytočné ofsajdy.

ximpp

38
2019-04-20 23:01:37

šest bodů, kluci, šest!

JURITO

-29
2019-04-21 00:59:39

Dnes ma Messi velmi sral. Tam totalne odflakol minimalne 2 ciste golove akcie ked mal prihravat a nasilu tahat loptu sam

zdeklu

-16
2019-04-21 06:45:25

a komu ju mal prihrat? suarezovi, ktory vcera kazil aj nepokazitelne?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.