FC Barcelona po včerajšom triumfe nad Realom Sociedad delia od zisku ligového titulu len dve víťazstvá. Katalánci za sebou majú dominantnú sezónu, ktorú vo svojom komentári analyzuje šéfredaktor denníka SPORT Ernest Folch. 

Barca sa míľovými krokmi približuje k zisku ligového titulu, avšak so zatiahnutím ručnej brdzy v podobe pozorného počítania bodov a rozumného rozdelenia síl.

Ekipa Ernesta Valverdeho si je dobre vedomá toho, že všetky ligové stretnutia sú už v tejto chvíli len akousi formalitou, avšak formalitou, pri ktorej je nevyhnutné vhodne všetko si vhodne rozdeliť. Mančaft extremadurského manažéra nikdy neuprednostňoval nádhernú a pôvabnú hru na úkor plytvania svojimi silami, čoho nádherným príkladom bol i včerajší súboj proti Realu Sociedad. Po tom, čo barcelonský súper dokázal vyrovnať, sa Katalánci okamžite zorganizovali a bezprostredne po inkasovanom góle zaznemanali sami rozhodujúci presný zásah. Zdalo sa, že v prípade, že by hostia vyrovnali aj po druhý raz, nebol by žiadnym problém streliť ďalší gól a v konečnom dôsledku triumfovať tak či tak, a to je presne obraz celej tohtosezónnej Barcy. Je taká dominantá, že svoju hegemóniu preukazuje iba v okamihoch, keď to naozaj potrebuje, respektíve ak to vôbec potrebuje, ako napríklad včera, keď vzniklo riziko deľby bodov. Keď si to zhrnieme v skratke, Barca si robí čo chce, kedy chce a ako chce. Túto sezónu si tak zapamätáme ako ligu, ktorú na svoju stranu získa s kalkulačkou vo vrecku. 

Camp Nou aplaudoval Vidala, no nič nedaroval Coutinhovi

Počas ostatného týždňa oslavoval svoj gól Coutinho nie príliš šťastným gestom, čo mu priaznivci na Camp Nou vo včerajšom zápase vrátili. Odkaz znel jasne, sociovia a fanúšikovia nedopustia, aby ktokoľvek v tíme kazil dobrú atmosféru. To však nebolo všetko, Camp Nou, štadión, ktorý má neustále obrie požiadavky, je tvrdý, ale spravodlivý, a tak okrem nervozity voči Coutinhovi boli ľudia svedkom búrlivých potleskov pre Artura Vidala. Vznikla z toho zaujímavá anekdota, v jeden a ten istý deň tie isté tribúny pískali na svojho niekdajšieho miláčika, a zároveň aplaudovali hráča, ktorý prekonal svoje nešťastné obdobie a v súčasnosti je už v mužstve plne integrovaný a adaptovaný. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

-10
2019-04-21 17:19:29

Pokiaľ ja viem, tak ligu sme ešte nevyhrali, takže ten nadpis nedá veľký zmysel. Okrem toho s článkom súhlasím. Ja osobne radšej chcem teraz tituly aj keď za cenu nie veľmi krásnej hry.

BayernMunchen

-7
2019-04-21 18:06:07

Zacat hrat teraz pre oko divaka po celej sezone plnej otrasneho futbalu by bola pekna blbost. Sam som zvedavy kolko titulov fokazeme vyhrat. Manutd dnes ukazal aky su slabucki takze ich vyradenie urcite nie je dokaz nasej sily. Takisto vcerajsi vykon bol cajovy. Dufam ze sa len setria na zapas na buducu stredu

mikimi122

17
2019-04-21 19:43:28

Stále hrajeme o všetky trofeje. Liverpool bude pre nás obrovskou skúškou, ktorú dúfam zvládneme. Z väčšiny výkonov z ligy a pohára by som si nebral príklad, lebo tie výkony sú z prvého pohľadu slabé, ale sú to presne akurát dostačujúce výkony na ´´tesné´´ výhry. Verím, že v ťažkých zápasoch LM vieme zapnúť na plný plyn a zahrať veľmi dobre.

mentor

17
2019-04-21 19:32:54

To je riadna demagógia. Väčšina na Camp Nou Coutinha podporovala, pískalo len niekoľko ľudí. Myslel som si, že takto prevracať realitu na ruby dokážu len miestni hejteri.

2sjr

7
2019-04-21 20:06:40

Apsolutný súhlas s článkom Camp Nou nič nedaruje a ani nezabúda.. Súboj s Liverpoolom bude ale malé finále ligy majstrov. Budeme potrebovať silu a aj šťastie. Preto sa pripravme lebo šťastie praje pripraveným

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.