Stredopoliar Ajaxu Amsterdam, ktorý sa už čoskoro stane oficiálne futbalistom prvého tímu FC Barcelona, ovplyvňovať budúcnosť svojho spoluhráča a krajana nechce. 

Frenkie de Jong, stredopoliar Ajaxu Amsterdam, ktorý sa stane prvého júla hráčom prvého tímu FC Barcelona, prehovoril o budúcnosti svojho spoluhráča, krajana a priateľa Matthijsa de Ligta. Kapitán holandského družstva opustí svoje aktuálne mužstvo na konci ročníka taktiež, no zatiaľ nevieme, či sa jeho ďalšou destináciou stane Camp Nou, alebo iný svätostánok. 

"De Ligt do La Ligy? Ak mám byť úprimný, nezapodievam sa tým. Nebudem do toho zasahovať, je to výlučne jeho rozhodnutie," vysvetľoval De Jong, stredopoliar amsterdamského mančaftu, ktorý inak nikdy neskrýval svoju túžbu pôsobiť spoločne s De Ligtom i v Barcelone. 

De Ligt chce Barcu, no ďalšie kluby sa nevzdávajú

Madridský denník Marca popritom prichádza s novinkou, podľa ktorej sú v Barcelone pripravení operáciu transferu mladého stredného obrancu uzavrieť. Opora amsterdamského jazeku sa nachádza v hľadáčiku blaugranas už poriadne dlhú dobu a v týchto okamihoch má prebiehať finálna ofenzíva a vrcholiace úsilie podpísať ho. Direktíva úradujúceho španielskeho majstra to však, samozrejme, nebude mať jednoduché, vzhľadom na obrovskú konkurenciu na prestupovom trhu. 

Vedenie je i napriek tomu mimoriadne optimistické. De Ligt blaugranas údajne už prisľúbil, že jeho snom je Camp Nou, a tak majú v útrobách barcelonského štadióna jeho slovo. Je avšak nutné uvedomiť si, že v súčasnej situácii sú v hre viac ako len hráčove osobné preferencie, ba čo viac, kľúčový bude ekonomický faktor. Čiastka, ktorú si musia pripraviť záujemcovia o stopéra, dosiahne hranicu minimálne sedemdesiatich miliónov eur, no už teraz vieme, že kým Barcelončania za De Ligta ponúkali osemdesiatšesť miliónov (sedemdesiatpäť plus jedenásť v bonusoch), pripravení sú i v parížskom Saint-Germain, kde zatiaľ vyrukovali s osemdesiatimi miliónmi. 

Okrem Barcy a PSG sú ale v hre aj naďalej tiež kluby ako mníchovský Bayern, turínsky Juventus či madridský Real. Nuž, nezabúdajúc na to, že špílmachrovým agentom nie je nik iný než kontroverzný Mino Raiola, celá sága okolo jeho prestupu ešte môže byť mimoriadne zaujímavá. 

Zdroj: marca, md
Foto: marca, md

JURITO

32
2019-04-23 10:27:55

Napriek tomu ze to samozrejme nevykeca novinarom tak isto do toho De Jong keca. Su to velki kamarati. Su to rovnaki ludia ako my vsetci a ked vy mate kamosa v praci ktory ide do inej a povie vam ze tam maju miesto a zaujem o vas a vy chcete tiez ist do novej tak sa o tom s nim isto budete bavit ze co a jak a isto vam bude hovorit kamarat ze nech tam idete ze budete nadalej spolu travit cas a tak.

Darsley

21
2019-04-23 10:28:12

Ten Mino Raiola nám to môže pekne skomplikovať...

Fishinko

0
2019-04-23 10:44:00

podla mna si mino podchytil s nim zmluvu, aby ho nemohol len tak vymenit, ja mat agenta jak on ho hned menim

Radovan

2
2019-04-23 10:52:25

Nevieme aku maju zmluvu medzisebou ale kazdopadne ma mat hrac hlavne slovo a agent byt len sprostredkovatel..ak to tak v tomto pripade nie je tak bol de ligt hlupy pri podpisovani zmluvy..nemoze sa stat ze transfer padne kvoli provizii agenta pokial sa jedna o tym do ktoreho dany hrac chce naozaj ist, jedine ze by cast tej velkej provizie vyplatil de ligt z vlastneho vrecka a rovno by mu slubil ze po skonceni zmluvy ju uz s nim neobnovi...hadam nepojde do timu kde ist nechce len za to ze agent chce o par melonov viac

Fishinko

5
2019-04-23 10:59:02

ja tomu rozumiem, ale vsetci vieme aky mino je :D

Teo07

-2
2019-04-23 16:03:58

Mino Raiola je aktuálne najlepší futbalový agent na svete a hráči sa idú potrhať za ním, nie on za nimi. Hlavne preto, že vždy dokáže hráčom vybojovať tie najlepšie možné podmienky. Takže Tvoja úvaha je úplne logická. Takého agenta treba hneď vymeniť. Pravdu máš.

barcelonista29

2
2019-04-23 11:00:59

Nemyslím si. Barto sa jasne vyjadril, že s Raiolom má dobrý vzťah od príchodu/odchodu Zlatana. Práve on mal tie prestupy na starosti.

PETERKRIZAN

-7
2019-04-23 11:49:06

ČO BY SI POMOHOL V TEJ SLABEJ FRANCUZSKEJ LIGE,JUVENTUS ZO STARNUCIM RONALDOM A MANDZUKIČOM, TALIANSKA LIGA TIEŽ ŽIADNA VYHRA,BYERN BY MOHOL BYŤ AKO TAK ZAUJIMAVY,ALE NAJSKOR ASI NEJAKY ANGLICKY KLUB HLAVNE CITY BY MOHLI BYT PRENHO ZAUJIMAVE,ANGLICKA A SPANIELSKA LIGA SU JEDNOZNACNE 2 TOPLIGY TAM MA NAJVACSIU MOZNOST RASTU,AJ REAL POTREBUJE POMALY RAMOSA NAHRADIŤ TAK AKO MY PIQUEHO,AK SA ROZHODNE PRE BARCU,REAL ALEBO CITY,NEUROBÍ ZLE,V OPACNOM PRIPADE UROBI CHYBU PODLA MNA,ESTE LIVERPOL Z VAN DAJKOM BY MOHLI BYŤ FAMOZNA DVOJICA

Fishinko

7
2019-04-23 12:09:38

caps lock..

ximpp

8
2019-04-23 12:49:37

Tak snad kluk přijde, vypadá dost dobře a i pro Franka by to bylo dobré, určitě se mladým klukům bude lépe adaptovat ve dvou.

Teo07

0
2019-04-23 16:05:59

A keď príde, mohol by si to okomentovať úžasným “ Vítej, kluku ušatá?” To je pecka.

telexandra

0
2019-04-23 17:08:49

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.