Arthur Melo, stredopoliar FC Barcelona, poskytol zaujímavý rozhovor brazílskemu novinárovi Alému Oliveirovi, v ktorom hovoril o svojom pôsobení u blaugranas. Jedno z najpríjemnejších prekvapení súčasnej sezóny rozoberalo najmä svoj príchod z tímu Gremia. 

Prestup

"Neočakával som, že budem hrať až tak veľa, myslel som si, že budem potrebovať oveľa dlhšiu dobu na proces adaptácie. Všetci moji spoluhráči mi však boli mimoriadne nápomocní a myslím si, že to je kľúčový faktor, prečo sa mi podarilo prispôsobiť tak extrémne rýchlo."

Barca

"Neprišiel som sem preto, lebo je to garancia zisku titulov, dôvodom bola forma a spôsob hry futbalu, ktorý je pre ňu príznačný. Už od chvíle, keď som bol mladým chlapcom, som Barcu zbožňoval a jej zápasy som pravidelne sledoval. Nesmierne mi to pomohlo pri snahe naučiť sa tento typ hry, hoci som sa následne v akadémii Gremia neraz nevyhol ostrej kritike za svoje prehnane riskantné počiny v strede poľa. Bol to však môj štýl a vydržal mi dodnes."

Sen

"Všetky deti majú svoj sen, no ja som naozaj nečakal, že ten môj sa mi splní tak skoro. Mal som svoj sen a tvrdo som pracoval na tom, aby sa stal realitou, no kto by bol povedal, že sa mi to podarí v takom krátkom čase..."

Messi

"Messi je neuveriteľný, a to na trávniku aj mimo neho. Je to náš líder a cítiť to aj v šatni, má fantastické skúsenosti a futbal vidí ako nikto iný, je neuveriteľne inteligentný. Nerozpráva sa iba so mnou, ale so všetkými, s Malcomom a rovnako tak s každým novým hráčom, ktorý zavíta do tímu."

Xavi a Iniesta

"Som pyšný na to, že ma porovnávajú so Xavim či Iniestom, ale títo hráči boli mojimi idolmi a ja si musím na dané vyjadrenia dávať pozor. Musím pokračovať v tvrdej práci a nemyslieť na to, čo sa mi už podarilo. Ja som Arthur, zatiaľ čo Xavi už má celú svoju kariéru za sebou. Musím si raziť svoju vlastnú cestu."

Zdroj: md
Foto: md

mikimi122

23
2019-04-21 19:38:05

Vidal hrá v poslednej dobe lepšie ako Arthur a žiada si o základ. Arthur by mal zabrať, keď chce byť v základe.

Fishinko

21
2019-04-21 19:54:55

Momentalne si skor myslim ze nasa zaloha by mala byt arthur vidal a raki

mikimi122

4
2019-04-21 20:13:11

To už by si chcel asi od Vaverdeho veľa, aby dal na lavičku Busquetsa. Podľa mňa hrá Arthur horšie kvôli únave, ale u Busquetsa mi to príde už skôr vekom a možno aj menšou motiváciou. Busquetsovi môže v budúcej sezóne pomôcť príchod de Jonga.

Pedagog

22
2019-04-21 19:40:35

Niet lepšieho príkladu neformálnej autority, ako je Messi. Keď prišiel do Barci, správal sa, ako práve vyliahnuté kura, pri odpovediach na otázky v šatni klopil zrak do zeme, ako keby sa rozprával s podlahou. Tá plachosť a skromnosť v ňom pretrváva aj dnes keď je už absolútnym kráľom. Empatia k novým spoluhráčom je preňho úplne prirodzená, nech ide o kohokoľvek.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.