I napriek tomu, že sa zatiaľ neskončil ani súčasný ročník, vedenie FC Barcelona už robí všetko pre to, aby skompletizovalo svoje plány na predsezónnu prípravu toho nasledujúceho. Dnes už vieme povedať, že na Kataláncov čaká ázijské turné naprieč Čínou a Japonskom, ktoré bude, prirodzene, nasledované zápasom o Trofej Joana Gampera. 

Už niekoľko rokov je v tábore FC Barcelona pekným zvykom ukončiť predsezónnu prípravu zápasom s prívlastkom Trofeu Joan Gamper, ktorý slúži okrem oficiálneho predstavenia tímu katalánskeho celku i ako pocta zakladateľovi klubu. Barca si rok čo rok na Camp Nou pozýva rôznych protivníkov, pričom v lete toho súčasného by podľa informácií denníka Mundo Deportivo mohlo ísť o londýnsky Arsenal, s ktorým majú prebiehať na pokročilej úrovni rozsiahle rokovania

Periodikum tvrdí, že obe strany sú myšlienke vzájomného duelu mimoriadne naklonené, no v týchto okamihoch sa stále čaká na to, ako sa vyvinie situácia v pohárovej Európe. Zatiaľ čo Azulgranas sa prebojovali do semifinále Champions League, majúc šancu triumfovať v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, ekipa Unaia Emeryho nechýba medzi najlepšou štvoricou Európskej ligy. V praxi to znamená, že Barcelončania by sa s Kanoniermi mohli stretnúť teoreticky v rámci Európskeho superpohára, ktorý je naplánovaný na štrnásteho augusta v Istanbule, pričom v tom prípade by už spoločného Gampera neodohrali.

Direktíva plánuje umiestniť súboj Trofeu Joan Gamper na víkend tretieho a štvrtého augusta, čo je dátum, ktorý obom stranám vyhovuje. Katalánci sa vrátia naspäť do Barcelony na konci júla po tom, čo absolvujú predsezónne turné po Japonsku a Číne. Valverdeho zverenci by mali v Ázii odohrať celkovo tri duely, dohodnutý je súboj s Chelsea, ktorý sa uskutoční dvadsiateho tretieho júla, a stretnutie proti Iniestovmu Vissel Kobe, naplánované na dvadsiateho siedmeho. Tretie meranie síl, hoci zatiaľ nič nie je oficiálne potvrdené, by mohlo nastať medzi Barcou a niektorým z tímov druhej najvyššej španielskej ligovej súťaže. Na definitívu si, každopádne, musíme počkať.

Zdroj: md
Foto: md

telexa0220

-12
2019-04-23 06:33:10

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.