Zhruba mesiac pred tým, ako sa skončí súčasná sezóna, už vo vedení FC Barcelona pilne pracujú na plánoch do tej nasledujúcej. Ako tvrdia katalánske periodiká, blaugranas sú pripravení predať všetkých hráčov, ktorí aktuálne pôsobia na hosťovaniach, hoci Arda Turan má pred sebou v Istanbule Basaksehir ešte rok naviac. Pozrime sa spolu na to, ako sa darí jednotlivým futbalistom.

Cucurella

Po tom, čo strávil úspešný rok v Eibare, kde celkovo nastúpil do slušných dvadsiatich šiestich ligových stretnutí, v rámci ktorých sa až dvadsaťjedenkrát predstavil v základnej jedenástke, vzbudil záujem viacerých klubov vrátane Dortmundu, Monchengladbachu či Milána. Eibar využije svoju opciu o Cucurellovej kúpe za dva milióny eur, ale Barca ho následne bude môcť získať naspäť za štyri milióny. Očakáva sa, že Katalánci ku podobnému kroku pristúpia naozaj, aby sa neskôr zadáka pokúsili predať za vyššiu čiastku. 

André Gomes

Portugalčan zaznamenal po príchode do Evertonu znovuzrodenie, majúc na svojom konte doposiaľ dvadsaťšesť ligových súbojov, z ktorých až dvadsaťštyri prišlo v rámci základnej jedenástky. André sa neprezentuje na podobne vysokej úrovni, ako tomu bolo počas najúspešnejšieho pôsobenia vo Valencii, ale jeho výkony sú dostatočne kvalitné na to, aby opäť pravidelne hrával. Barca plánuje stredopoliara predať, záujem je o neho najmä na Ostrovoch, kde sa špekuluje o čiastke dvadsať miliónov eur. 

Douglas Pereira

Do zápasového kolotoča sa napokon vrátil i Douglas, ktorý si zatiaľ pripísal v tureckom Sivasspore dvadsaťsedem štartov, a to zakaždým od začiatku zápasu. Jeho tím je v domácej lige na šiestej priečke. Brazílčan sa stane v júni voľným hráčom, a tak si zrejme svoje nové pôsobisko bude môcť vybrať. 

Sergi Palencia

Hosťujúc v Girondins de Burdeos bez možnosti jeho trvalej kúpy, kontrakt krajného obrancu je v Barce platný do roku 2020. Sergimu sa v Ligue 1 náramne darí a odohral už dvadsaťtri súťažných stretnutí. 

Arda Turan

Turecký stredopoliar sa po návrate do Instanbulu Basakeshiru trápi a hráč nespĺňa obrovské očakávania, ktoré sa do neho v tíme vkladali. Z pätnástich duelov sa dostal do základnej jedenástky len osem ráz, na svoj prvý gól stále čaká, a tak sa nedá očakávať, že by sa o neho na prestupovom trhu rozpútala výraznejšia bitka. Turanovi aktuálny kontrakt končí v lete 2020. 

Denis Suárez

Prišiel na vyžiadanie Unaia Emeryho v januári do Arsenalu a v týchto okamihoch sa zotavuje zo zranenia, no ani pred tým, ako si ho privodil, sa do manažérovej základnej zostavy nedostal ani raz, hoci štyrikrát nastúpil ako striedajúci hráč. Je nepravdepodobné, že by Kanonieri využili možnosť kúpiť ho za dvadsaťpäť miliónov eur, no na definitívu si musíme počkať.

Zdroj: md
Foto: md

tunno

-24
2019-04-23 16:04:54

Som zvedavy ako budeme riesit poziciu druheho LB. Ak pride De Ligt, tak by to mohol zvladat Umtiti.

MSN91011

18
2019-04-23 16:58:54

Rovno Piquého si tam mohol dať.....

tunno

6
2019-04-23 18:38:38

Umtiti hraval v lyone aj Left beka.

telexandra

-13
2019-04-23 17:08:14

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Milan87

6
2019-04-23 18:53:19

Prečo necháme odist toho cucurellu? Mne sa jeho hra celkom páči. Myslím ze je na tom celkom dobre, urcite lepšie ako miranda, ktorý svoju sancu uz dostal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.