Ernesto Valverde má možnosť nechať oddýchnuť najväčšie hviezdy svojho tímu pred odvetným zápasom semifinále Ligy Majstrov proti Liverpoolu. Ide o luxus, ktorý si anglický celok nemôže dovoliť.

Barcelona si počas ročníka v La Lige vypracovala dostatočný náskok na to, aby aj počas víkendového zápasu proti Levante nechala oddychovať kľúčových hráčov základnej zostavy. Atlético Madrid včera večer porazilo Valenciu 3:2 a zachovalo si nádej na titul, no ak Barcelona v sobotu večer svoj súboj zvládne, stane sa majstrom Španielska. Ak nie, nič sa nedeje - Kataláncom stačí zo 4 posledných ligových súbojoch vydolovať 3 body. Tréner Blaugranas v každom prípade myslí na zisk titulu už počas víkendu.

"Je veľmi dôležité, aby sme tri body, ktoré potrebujeme, získali už tento víkend, no musíme si zachovať koncentráciu," uviedol Valverde po výhre 2:0 nad Alavésom. "Po dnešnom víťazstve máme na dosah titul, ktorý nám po mesiacoch naháňania prinesie nesmiernu radosť. Získame ho, keď ho získame. Som však spokojný, že sme v pozícii stať sa opäť majstrom. Atlético bude bojovať do konca a ja titul privítam keď alebo ak príde," uviedol Valverde

Barcelona na Liverpool narazí v prvom zápase semifinále Ligy Majstrov už 1. mája v stredu na Camp Nou. Druhý zápas sa odohrá 7. mája na Anfield Road. Katalánci sú však aspoň na prvý pohľad v lepšej pozícii a to vzhľadom na boje na domácich frontoch. Liverpool zvádza tvrdý boj o triumf v Anglicku s Manchestrom City, ktorý z Ligy Majstrov vypadol a tak sa sústredí len na domácu súťaž. Barcelona je zas v domácej lige v nesmierne výhodnej pozícii a môže sa plne sústrediť na Ligu Majstrov. Liverpool však hrá ťažké zápasy na dvoch frontoch.

Pred prvým zápasom má Liverpool jemne navrch, pretože svoj zápas v lige proti Huddersfield Town odohrá o deň skôr. Pôjde pritom o domáci duel proti tímu, ktorý je v Anglicku beznádejne posledný. Barcelona hrá o deň neskôr s Levante, takisto na svojom štadióne. Zaujímavé to však bude pred odvetami. Liverpool cestuje 4. apríla do Newcastlu, kde si nemôže dovoliť prehrať. Tréner Jurgen Klopp s veľkou rotáciou nemôže počítať, no odveta proti Barcelone je na programe o 3 dni na to. Katalánci síce svoj ligový duel odohrajú takisto 4. mája, no všetko nasvedčuje tomu, že s ligovým titulom vo vrecku a tak proti Celte Vigo môže nastúpiť hoci B-tím. Kľúčoví hráči si pred odvetou v Liverpoole oddýchnu.

zdroj: liverpoolecho.co.uk forcabarca.sk
foto: facebook

Rasto

31
2019-04-25 09:31:33

Dúfam, že ten oddych nám nebude na škodu. Niekedy aj sami hráči povedia, že im chýba zápasový rytmus. A súperov v lige by som určite nepodceňoval.

jokerito

19
2019-04-25 09:50:34

Ja si nemyslim ze bude v sobotu enjaky velky oddych. Ten bol teraz cez tyzden a ako vravis domaci zapas s Levante bude podla mna ideal na chytenie zapasoveho rytmu. Bude to zapas ktory vyhrame a navyse nas psychicky nabudi tmy ze v nom ziskame titul.

ximpp

2
2019-04-25 10:34:41

Taky si myslím, že když to včera Valencia za nás nevybojovala, bude se chtít v poměrně plné síle rozhodnout s Levante a doma. Nějaké odpočinky už kluci měli, tak teď můžou předvést finalovou bitvu naplno. I proto, že do odvety na Anfieldu se bude muset tým ve Vigu šetřit a s titulem v kapse by to mohlo být něco jako v Huesce.

Milan87

17
2019-04-25 09:47:41

Ja sa těším ze sme vylosovali liverpool a bude to dobrý dvojzapas. Už 2 roky tu citam jak by nás liverpool rozbyl tak som zvedavy

naqiria

24
2019-04-25 11:06:52

nic v zlom, ale ako dokaze niekto napisat slovo rozbYl, to fakt nechapem

PETERKRIZAN

4
2019-04-25 11:17:15

skvely dvojzapas to bude jasne ze fandime svojim ale leverpool tiez vie potesiť oko divaka

Punker661

8
2019-04-25 13:01:56

len aby Liverpool nestratil body hned v najblizsom zapase a tym padom je o titule v UK prakticky rozhodnute a tiez sa budu sustredit uz len na dvojzapas s nami a mame po "vyhode"

GabrielSVK

1
2019-04-25 13:07:10

Presne tak. A je možné, že už sa rovno aj zamerali na LM po včerajšku, takže určite ich netreba podceniť...

Sudruh_Zincica

6
2019-04-25 15:41:01

Hej jasne, lebo stracaju priepastny 1 bod a maju do konca 3 kola. Liverpool vyhral ligu naposledy v 1990, silno pochybujem, ze sa na to teraz vybodnu.

ximpp

0
2019-04-26 07:55:13

Nejbližší zápas hrají doma proti sestupujícímu a beznadějně sestupujícímu Huddersfieldu už dnes, tento zápas určitě vyhrají a i kdyby ne, matematickou možnost titulu budou mít dál, takže další zápas v Newcastlu budou hrát určitě zase naplno.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.