Vyzerá to tak, že Barcelona v tejto sezóne získa titul v La Lige. Tento rok to však z pohľadu bonusov nebude také bolestivé, pretože Barcelona musí zaplatiť iba jeden milión eur Grêmiu za prestup Arthura.

Niekoľko miliónové prestupy Dembélého a Coutinha v sebe zahŕňali aj rozsiahlejšie doložky o bonusoch, no žiaden bonus nebol naviazaný na zisk ligového titulu. Barcelona Liverpoolu zaplatila 120 miliónov eur a ďalšie bonusy sa mali vyplatiť nasledovne: 5 miliónov eur za každých odohraných 25 zápasov až do sumy 20 miliónov eur, 10 miliónov eur za prvú dvojicu postupov Barcelony do Ligy Majstrov a ďalších 5 miliónov eur za triumf v tejto súťaži. Coutinho zarába v Barcelone okolo 13,6 milióna eur ročne.

Podobné podmienky prestupu boli vyrokované aj v prípade Ousmane Dembélého z Borussie Dortmund. Der Spiegel informoval, že Katalánci Nemcom takisto vyplatia 5 miliónov eur za každých 25 odohraných zápasov až do výšky 20 miliónov. Následným bonusom je 5 miliónov eur za každý z prvých dvoch postupov Blaugranas do Ligy Majstrov. Nemecký denník dodal, že Dembélé v Barcelone zarába 12 miliónov eur ročne a dostal aj bonus za podpis vo výške 3 milióny eur.

Coutinho zatiaľ za Barcelonu odohral 71 zápasov a Dembélé 63, takže Barcelona doteraz vyplatila po 10 miliónov eur. Takisto sa vyplatili bonusy za postup do Ligy Majstrov. Na konto Liverpoolu a Borussie Dortmund bolo zaslaných 40 miliónov eur z bonusov, ktorých podmienky boli najjednoduchšie splniteľné.

Zaujímavosťou je, že len Arthur mal v zmluve o prestupe bonus naviazaný na ligový titul. Barcelona Brazílčanom zaplatila 30 miliónov eur plus ďalších 9 miliónov eur na bonusoch a to po splnení nasledujúcich podmienok: 3 milióny eur za prvé predĺženie zmluvy, 3 milióny eur za druhé predĺženie zmluvy, miliónov eur za zisk titulu v La Lige, milión eur za víťazstvo v Lige Majstrov a miliónov eur za prítomnosť Brazílčana v najlepšej zostave sezóny podľa FIFA.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

sid1

21
2019-04-26 12:17:51

pri vsetkej ucte k Coutinhovi, tato brutalna suma plus plat je uplne mimo. Chapem, ze sumy idu rok co rok vyssie ale pri takej sme a plate by som cakal, ze to bude mega tahun a nie iba lepsi clen zakladnej 11.

JJ5FCB

14
2019-04-26 14:10:03

Asi to od neho aj všetci čakali.

jokerito

7
2019-04-26 17:48:27

Aby to nebol ešte on kto nás dostane cez Liverpool ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.