Ernesto Valverde, tréner FC Barcelona, má za sebou tlačovú konferenciu pred nasledujúcim zápasom najvyššej španielskej ligovej súťaže proti Levante. V prípade troch bodov sa budú môcť Katalánci radovať z predčasného zisku titulu, a tak blaugranas urobia všetko pre to, aby triumfovali.

Levante

"Bojujú o záchranu a v posledných zápasoch dokázali získavať body vďaka svojej nátlakovej hre. Ide im o veľa, zatiaľ čo my môžeme spečatiť zisk titulu. Každý chce oslavovať ligový triumf doma, pred svojimi vlastnými priaznivcami, a tak si nechceme pripustiť porážku. Čaká na nás súboj, v ktorom sa môžeme stať šampiónmi, dúfam, že Rubiales bude mať plné ruky práce. Na to, čo sa stalo s Chumim, myslieť nechceme, radšej sa koncentrujeme na náročnosť, ktorú prinesie náš súper. Čelíme tímu s kvalitnými hráčmi a skvelým útokom."

Zostava

"Atlético moje rozhodnutie neovplyvní, hoci so stopercentnou istotou to povedať nemôžem. Isteže, to, ako si počína Atlético, sledujeme, je to náš veľký súper, ale naším cieľom je zvíťaziť."

Osem ligových titulov z posledných jedenástich

"Ligovej súťaži pripisujeme obrovskú dôležitosť, vypovedá o kvalite celej sezóny. Dobre vieme, že sú tu aj iné súťaže, na čele s pohárom a Ligou majstrov, no tie závisia skôr od daných kľúčových okamihov. Liga je o dlhých mesiacoch náročných bojov, musíte hrať doma i vonku, a to má obrovskú cenu. Skutočnosť, ako sa klubu darí v lige, o niečom vypovedá."

Liverpool

"Páčilo by sa mi proti Levante triumfovať, pretože môžeme rozhodnúť o ligovom titule. Ak zvíťazíme, budeme mať trofej vo svojich rukách, a to by nám pomohlo aj v stredu. Aj im však ide o Premier League, no hrajú o deň skôr, a tak majú miernu výhodu."

Zvyšok sezóny

"Musíme si počkať, aby sme videli, čo sa stane, pretože zatiaľ sme nič nevyhrali. Hovoria o nás ako o majstroch, no my nimi zatiaľ nie sme. Čaká na nás náročná skúška a pristúpime k nej zodpovedne. Najprv sa musíme koncentrovať na Levante a potom príde všetko ostatné."

Zdroj: marca
Foto: marca

Dr-QQ

5
2019-04-27 10:25:05

Barcelone stačí v štyroch zostávajúcich zápasoch získať toľko bodov, koľko Atlético v tom dnešnom.

BW000

7
2019-04-27 13:51:56

Stačí, ale čaká ich ešte nevyspytateľná Celta Vigo a Eibar u nich doma a výborne hrajúce Getafe... načo sa zbytočne dostať pod tlak... najlepšie by bolo rozhodnúť dnes doma, nech ich to poriadne namotivuje a môžu sa plne sústrediť na Liverpool...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.