Clément Lenglet sa barcelonskému štýlu hry nemohol prispôsobiť lepšie. Nielenže si francúzsky stredný obranca získal miesto v základnej jedenástke manažéra Ernesta Valverdeho, futbalista si svojimi nesmierne kvalitnými výkonmi navyše získal srdcia všetkých culés. Rodák z regiónu Pikardia nemá žiadne limity a teší sa tak i mimoriadnej pozornosti médií, čo demonštroval aj rozhovorom pre španielsky denník El Periódico. Lenglet rozoberal hneď niekoľko zaujímavých tém. 

Rozhodnutie odmietnuť prestup do Juventusu

"Finálne rozhodnutie bolo moje, ale všetko som, samozrejme, konzultoval so svojimi rodičmi. Najprv som sa však chcel uistiť, že viem, čo robím, vypočul som si, čo všetko mi v Juve ponúkali, voči tomuto klubu totiž cítim obrovský rešpekt. Podobne veľký klub nemožno odmietnuť len tak, vedel som, aké ľahké by bolo podpísať s nimi kontrakt. Nebol na to ale správny okamih, necítil som, že by som mal odísť."

Sleduje svoje vlastné zápasy?

"Samozrejme. Prakticky okamžite po skončení každého stretnutia sledujem záznam a hneď v danú noc ho analyzujem. Veľakrát ich sledujem celé, no keď náhodou nie, mám pripravený dvadsať, možno dvadsaťpäťminútový zostrih."

Spolupráca s Piquém

"Je nesmierne inteligentný. Geri mi veľmi pomáha, cítim sa vďaka nemu omnoho pohodlnejšie. Pomáha mi na trávniku bez toho, aby musel čokoľvek hovoriť, stačí sa na neho pozrieť a všetko je jasné. Obecne veľmi nekomunikujeme, na Gerarda sa stačí pozrieť, je príkladný, pozriem sa na jeho hru a stačí mi to."

Spomienka na to, ako v drese Seville čelil Lionelovi Messimu

"Iste, pamätám si to veľmi dobre, ja osobne som mal na starosti Messiho osobné bránenie, Mercado strážil Neymara a Pareja Suáreza. A to všetko bolo navyše na Camp Nou, prehrali sme pomerom 3-0, Messi dal dva góly a Suárez skóroval nožničkami. Bola to pre mňa fantastická skúsenosť, veľa som sa toho naučil. Síce sme v tej chvíli prehrali, ale v konečnom dôsledku som odchádzal ako víťaz, aj keď som si to ešte neuvedomoval. Brániť v súbojoch jeden na jeden Lea bolo fantastickou školou, trpeli sme od prvej minúty až do konca. Bolo to naozaj brutálne, ale v konečnom dôsledku fantastické. Veľa mi to dalo."

Zdroj: elperiodico
Foto: sport, elperiodico

messso

13
2019-04-29 12:58:49

Toto je veľký sympaťák. Aspoň z toho ako ho máme my fanúšikovia možnosť spoznať mi povahou a správaním pripomína Sergia. Nesťažuje sa, odrobí si svoje a ku všetkému pristupuje poctivo. Nedáva von vyjadrenia, ktoré by hocikoho pobúrili alebo naštvali a nie je spojený so žiadnymi mediálnymi kauzami. Je mladý a má sa ešte čo učiť a on si to uvedomuje. Proste príde na trávnik, odbojuje si a ide daľej. Držím mu palce aby u nás vyrástol na skvelého futbalistu a človeka.

2sjr

4
2019-04-29 21:06:13

Presadiť sa v Barcelone nie je ľahké a on to dokázal. Tvorí s Gerim skvelú dvojku a zároveň sa učí od toho najlepšieho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.