Po tom, čo futbalisti FC Barcelona vo včerajšom súboji s Levante spečatili zisk ligového titulu, pred novinárov predstúpil manažér katalánskeho veľkoklubu Ernesto Valverde. Extremadurčan bol, prirodzene, so svojou ekipou nadmieru spokojný a kladne hodnotil priebeh celého ročníka. 

Zápas

"Cítili sme obrovský tlak, náš súper sa nezľakol, a to naše nervy ešte znásobilo. Levante si dokázalo vytvárať šance, pričom my sme sa museli uchýliť ku bráneniu, no nakoniec sme celú situáciu zvládli."

Titul

"Zvíťaziť v domácej ligovej súťaži takýmto štýlom nie je jednoduché. Dokázali sme to s obdivuhodným náskokom a mimoriadne obtiažnymi súpermi, ba čo viac, podarilo sa nám to dva roky po sebe. Sme nesmierne šťastní a pyšní na to, že si to fanúšikovia užívajú. Pri tejto príležitosti budem citovať Valera Riveru, nie je náročné triumfovať, ale svoju výhru si obhájiť. Ak sa ti to podarí, je to neklamný znak toho, že máš hlad po úspechu. Človek sa musí neustále motivovať, no skutočnosť, že sme vyhrali osem z jedenástich titulov, je jasnou ukážkou toho, že u nás to tak je."

Messi

"Bolo mi jasné, že Messi hrať musí a vedel to aj on sám, no rovnako tak na nás čaká stretnutie v stredu. Naplánovali sme to tak, že príde po polčasovej prestávke a vyplatilo sa to. Je to strojca našich úspechov, žijeme v dobe, keď Barca dosiahla obrovské množstvo výhier a on je ich hlavným režisérom. Je pre nás všetkých inšpiráciou."

Dve ligy po sebe

"La Liga je o tom, že musíte hrať dobre stále. Začínate bojovať v auguste a vypustiť nemôžete ani v máji. Dokázali sme obhájiť titul, čo je niečo, čo si my tréneri mimoriadne ceníme, pretože si to vyžaduje enormné odhodlanie. Je to veľmi príjemné, pretože to jasne ukazuje, ktorý tím bol počas celej sezóny najlepší. Ja osobne mám obrovskú výhodu, moji hráči sú neuveriteľní, a tak sa mi všetko dokazuje jednoduchšie. Mám káder, ktorý sa dokáže úchvatne zmobilizovať a vždy dokáže nájsť správnu reakciu."

Zdroj: marca
Foto: marca

piqe73

14
2019-04-28 08:57:43







CAMPEÓNES, CAMPEÓNES Olé Olé olééé.
8 z 11!!!!!!!!

ximpp

17
2019-04-28 10:02:14

8 z 11 je fantastické číslo, Zidane může říkat co chce.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.