Historický úspech futbalistiek FC Barcelona! Ženský tím Blaugranas sa po prvýkrát vo svojej histórii dokázal prebojovať do finále Ligy Majstrov. V semifinále si Barcelona dokázala poradiť s výberom Bayernu Mníchov v oboch zápasoch po 1:0.

Zverenkyne trénera Luisa Cortesa dnes ubránili jednogólový náskok z prvého zápasu na pôde Bayernu Mníchov, ktorý si vypracovali pred týždňom. Dámam určite pomohla aj elektrizujúca atmosféra na Mini Estadi, kam si tento zápas prišlo pozrieť rekordných 13 000 fanúšikov, čo je najviac na zápase ženského futbalu. Stretnutie si nenechal ujsť aj tréner prvého tímu FC Barcelona Ernesto Valverde.

Fanúšikovia na prvý gól čakali do nadstaveného času prvého polčasu, kedy pokutový kop s prehľadom premenila Mariona a poslala domáci tím do vedenia. Postup v tom čase naberal reálne kontúry. Barcelona dokázala jednogólový náskok udržať až do konca zápasu, no hostia z Bayernu vrhli všetko do útoku, keďže bolo jasné, že nemajú čo stratiť.

Navyše, v 71. minúte bola po druhej žltej karte vylúčená Hamraoui a domáce hráčky si museli vyše 20 minút poradiť aj v desiatich. Luis Cortes rozhodol o troch defenzívnych striedaniach. Hráčky Blaugranas však náporu hostí dokázali odolať a po záverečnom hvizde mohli oslavovať najväčší úspech ženského futbalu v histórii klubu.

Vo finále Blaugranas narazia na lepšieho z dvojice Chelsea - Lyon. V prvom zápase vo Francúzsku sa zrodila výhra Olympique 2:1.

zdroj: facebook
foto: facebook

Mascherano

25
2019-04-28 18:03:08

Keby LM vyhrajú ženy a aj muži tak by to bola tá najlepšia vec!!

2sjr

18
2019-04-28 18:41:45

To by teda bola sezóna . Dúfam že to víde ako ženám tak aj mužom

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.