Už v stredu na nás čaká jeden z vrcholov sezóny, futbalisti FC Barcelona si v domácom prostredí zmerajú sily v úvodnom semifinálovom stretnutí dvojzápasu Ligy majstrov s Liverpoolom. Súboj sa, prirodzene, teší obrovskej pozornosti médií a svojimi názormi a analýzami prispevajú odborníci z celého sveta. My Vám prinášame aj pohľad z druhej strany barikády, exkluzívny komentár bývalého stredopoliara The Reds Danny Murphyho pre Daily Mail

Zastaviť Messiho nie je jednoduché, ale pokiaľ by sme nejako museli zložiť trojicu stredopoliarov, ktorým by sa to mohlo podariť, najlepšou alternatívou by bolo postaviť Jordana Hendersona, Fabinha a Gina Wijnalduma. Všetci z nich spĺňajú definíciu toho, čo volám správni záložníci, pretože majú vrodené defenzívne inštinkty. Dokážu včas vycítiť nebezpečenstvo, vedia, ktorý hráč potrebuje špeciálnu starostlivosť a rovnako tak ktorý priestor treba obsadiť. 

Paul Pogba je síce rozhodne hráčom mimoriadnych kvalít, ale je aktívny skôr smerom dopredu ako poctivý pri plnení defenzívnych povinností. Pri výhre 3-0 nad United skóroval Messi dvakrát a v oboch prípadoch išlo o Pogbove individuálne chyby. Barcelona dostala v útočnej fáze nesmierne veľa priestoru, čo však teraz Liverpool v žiadnom prípade nedopustí.

Ak by sa aj Klopp nerozhodol pre spomínanú trojicu, má ďalšie varianty v podobe Nabyho Keitu a Jamesa Milnera, ktorú sú dostatočne kvalitní na to, aby si s podobnou výzvou poradili taktiež. Dokonca aj pri niekom takom geniálnom ako Messi je pre zálohu hlavné, aby poctivo strážila medzery medzi líniami. Namiesto toho, aby sa sústredila na schopnosti jedného konkrénteho hráča, je kľúčové dať si pozor na to, aby Barcelona sebe typickým spôsobom neroztiahla hru po celom ihrisku. 

Práve preto verím, že Liverpool by mal hrať svoju klasickú hru. To, že má Kloppovo mužstvo skvelé defenzívne štatistiky, nie je náhodou, a Virgil van Dijk bude neustále komunikovať so svojimi spoluhráčmi, rozoberajúc, či práve hrozí Messiho nebezpečenstvo. V osobnej obrane nevidím žiadne výhody, ak bude Messi chodiť príliš hlboko, Liverpoolu to bude len vyhovovať.

Rovnako tak som si istý, že manažér svojich hráčov upovedomí aj o iných hrozbách okrem Messiho. V prvom rade by si mali dať pozor na útoky zo šírky a špeciálne Jordiho Albu, ktorý bude čeliť Manému a Salahovi, ktorých kvality sú avšak niekde inde. Ak si Alba poradí s krídelníkmi Liverpoolu a Coutinho prenikne z ľavej strany, Alexander Arnold bude mať vážny problém. Myslím si, že Henderson alebo niekto iný by mal v tejto záležitosti vypomôcť a krajného obrancu zdvojovať.

Liverpool bude musieť brániť efektívne so siedmimi mužmi, zatiaľ čo traja útočníci by sa mali usilovať o vytvorenie trochy chaosu. Očakávam, že hra Barcelony bude Liverpoolu sedieť. Keita, Milner, Wijnaldum, ktorýkoľvek hráč z nich môže vyjsť na trávnik a s pozičnou hrou by nemali mať problém, ako to bolo pri United. 

Liverpool s radosťou prenechá loptu súperovi a počká si na chvíľu, keď Mané a Salah rýchlo zaútočia z kontry. Všetci síce rozoberajú, ako si Klopp poradí s Messim, no Barca bude mať problémy tiež, a to so Salahom. Barca si bude chcieť odniesť na Anfield vedenie, no ak všetko vrhne do útoku, vznikne ohromné riziko protiútokov. Nezabúdajme na to.

Zdroj: dailymail
Foto: archív

MinoKe

21
2019-04-28 21:32:38

Kde sa v tomto vyjadreni hovori o Albovi ako o vacsej hrozbe ako je Messi? Ja som nasiel iba toto " / Klopp/ svojich hráčov upovedomí aj o iných hrozbách okrem Messiho " Totalne zmatocny nadpis na ktore sme tu uz v podstate zvykli. Ale inac to je uplne o nicom hovoriaci clanok pretoze staci jedna chyba brankara, obrancu, rozhodcu, zly den muzstva alebo niekolkych hracov atd., a je vsetko uplne inac a tieto rozbory ktore pripominaju skor šach ako futbal budu prevratene na ruby. Ale tak, pisať treba stale, a je jedno co aby web nepadol ...

mazanyhrac

11
2019-04-28 22:09:06

Ten komentář mi přijde trefný. A doufám, že Valverde při přípravě tyhle věci zohlední. Stejně jako je ale otázka, jak si barca poradi s protiútoky Liverpoolu (což nebude snadný), je stejně tak otázka, jak zvládne Liverpool ofenzívu Barcy. Barca potřebuje hrát tak,aby Liverpool nevěděl kam skočit, a to jak doma,tak venku. Asi podobně jako seřezala venku Tottenham.

2sjr

8
2019-04-28 22:26:18

Tento súboj nemá papierového víťaza i keď Klopp ho robí z nás ale len preto aby nás dostal pod tlak. A práve pod tlakom hráme nervózne. Je pravda že sa musíme roztiahnuť a hrať to svoje no nezabudnúť sa hýbať. Bude to jak finále a ak sa nám podarí cez nich prejsť budeme majstry

bulldozer

5
2019-04-29 00:03:52

Ja sa toho zapasu neobavam. I Kloppovi dochadza ze toto pre nich nebude jednoduche. My tu sice nadavame na Valverdeho ze hra defenzivne, ale on ma vysledky. Jediny zapas ktory mu nevysiel za 2 sezony bol ten s Rimom. A ked nastupi Cou a Sergi namiesto Dembeleho a Semeda, tak sa nic nedeje i ked bude slabsi utok. Lebo to su dvaja zaloznici naviac. Ziskame tym stred pola pre seba. My budeme mat 5 technickych zaloznikov z LaLigy a oni troch zvyknutych hrat v EPL. Oni sa tam k lopte casto nedostanu rovnako ako Tottenham. To je idealna taktika na prvy polcas.

bulldozer

6
2019-04-29 00:06:28

A to este budu musiet branit i Messiho, ktory hra vacsinou casu v zalohe. Klopp musi mat z toho bolehlav uz teraz.

mikimi122

11
2019-04-28 22:52:32

To budú neskutočné zápasy. Nemôžeme sa dostať pod tlak ako napr. teraz na konci s Levante, lebo vtedy hráme úplne strašne. Pre zápas bude veľmi dôležité kto dá prvý gól. Veľmi, veľmi chcem, aby sme postúpili ďalej cez Liverpool, ale na to bude treba urobiť pár veci správne. Všetci hráči Barci budú musieť ísť na dno svojich síl, Valverde musí takticky poraziť Kloppa a taktiež tam bude potrebné to povestné šťastie. Dúfam, že to z našej strany nebude len bezhlavé útočenie bez gólov. Verím, že konečne budeme efektívny v zakončení.

emiliano

4
2019-04-29 08:23:10

Najväčšie problémy bude mať Lenglet, lebo Alba bude často vpredu a on bude musieť križovať Salaha. Salah je veľmi rýchly, ale aj technicky dokonalý, loptu si vedie tesne pri nohe, ako Leo, mení smer behu náhle a nečakane. Len aby Lenglet príliš skoro nedostal žltú.

Maximus80

1
2019-04-29 18:09:09

Přeloženo do našeho jazyka,budou hrát beton.

footballister

1
2019-04-29 21:00:47

Lpool je asi spolu so City a s Barcou naj v celej Európe, nemôžeme sa spoliehať len na Messiho, treba hrať sudržne, bez nervov, s kľudom a s prehľadom... A ako bolo uvedené vyššie, s vysokou efektivitou, bolo by už celkom vhodné, aby sa aj Suarez prebudil, a trochu aj rozmyslal nad tými spálenymi šancami. Mam ho rada, ale musí sa už v LM konečne strelecky prebudiť.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.