FC Barcelona sa v semifinále Ligy Majstrov postaví proti Liverpoolu a tento zápas bude výnimočný pre dvojicu hráčov Blaugranas. Luis Suarez v drese The Reds hrával v rokoch 2011-2014, kým Philippe Coutinho v rokoch 2013 až 2018. V rozhovore pre oficiálnu stránku FC Barcelona Brazílčan aj Uruguajčan hovorili na tému práve nadchádzajúceho súboja proti Liverpoolu.

Luis Suarez

"V semifinále Ligy Majstrov sme nehrali už roky a máme veľkú chuť vyhrať celú súťaž."

"Pre mňa a pre Philippeho je to takisto príležitosť zahrať si proti bývalému klubu, čo vyvoláva menšiu neistotu na osobnej úrovni, ale ako tím máme jasný cieľ: zahrať pre Barcelonu čo najlepšie, takisto aj pre klub a tím. To je naša práca, aby sme to urobili v tom správnom momente. K zápasu pristupujem ako ku každému semifinále s tým rozdielom, že teraz budem hrať proti bývalému klubu."

"V Lige Majstrov nesmiete stratiť koncentráciu ani na sekundu, pretože za to môžete draho zaplatiť. V zápase s United sme doma mali horších 5-10 minút a takmer sme za to zaplatili. To dokazuje, čím je Liga Majstrov, podobne ako naše skúsenosti z uplynulých sezón, ktoré teraz musíme využiť. Mužstvo je príliš skúsené, aby padlo do pasce."

"Musíme zahrať najlepšie v tejto sezóne, ešte lepšie, ako hráme doteraz, pretože vieme, aké ťažké bude poraziť Liverpool."

"Po troch rokoch, kedy sme vypadli vo štvrťfinále, máme pocit, že v tejto sezóne sa musíme dostať na úroveň, akú si tento klub zaslúži. Sme na dobrej ceste, pracujeme spolu ako tím s neslabnúcim entuziazmom."

"Liga Majstrov je pre nás ďalšia súťaž, ale takisto niečo výnimočné. Chceme ju vyhrať a myslím si, že ak natrafíme na ťažkého súpera, tak ako v uplynulom kole na United, mali sme pocit, že fanúšikovia takisto chcú vyhrať Ligu Majstrov. Atmosféra na Camp Nou nám jasne ukázala, že fanúšikovia tú trofej chcú."

"Pre niektorých to môže byť prekvapením, ale Liverpool dokáže akcie začínať vyvážaním lopty z obrany. V strede poľa má veľmi dobrých hráčov, ktoré skvele posúvajú loptu na útočníkov. Liverpool môže hrať podobne aj u nás. Nemyslím si, aby medzi štýlmi existoval priveľký rozdiel, ale obe mužstvá sú veľmi silné."

"Samozrejme, že sa na návrat na Anfield Road teším, kde mi fanúšikovia ukázali množstvo sympatií. Rozprával som o tom s Jordanom Hendersonom, bude to skvelý zápas. On sa takisto nevie dočkať hry proti mne a Philippemu. Každý však teraz hrá za svoj tím a dá zo seba všetko."

Philippe Coutinho

"Mám veľkú chuť zahrať v mojom prvom semifinále Ligy Majstrov a ukázať sa z dobrej strany. Okrem toho návrat na Anfield Road bude výnimočný, pretože v Liverpoole som bol veľmi šťastný. Strávil som tam 5 rokov, ale teraz nosím iný dres s inými farbami."

"Sústredíme sa na všetky zápasy, ale Liga Majstrov je náš veľký cieľ. Musíme byť psychicky silní, aby sme sa postavili čelom výzve v takýchto zápasoch."

"Liverpool je psychicky veľmi silný tím, predovšetkým doma. Hrá skvele v útoku aj obrane, takže musíme byť veľmi opatrní."

"Sledoval som hru Liverpoolu po celú sezónu. The Reds to nie je len skvelá trojica vpredu. Majú takisto obrancov a záložníkov na vysokej úrovni, ktorí pracujú na vytváraní gólových šancí."

"Na Anfield Road panuje čarovná atmosféra. Tí, ktorí o tom nevedia, sa čoskoro presvedčia."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

PETERKRIZAN

5
2019-04-30 11:54:38

ja osobne by som dal utok dembele,messi,coitinho,suarezovi van dijk nedovoli ani prdnuť v súčasnej forme

GucciGeno

26
2019-04-30 13:34:58

Ja sa zase skôr bojím Dembeleho pokazených rozohrávok a stratených lôpt. Radšej Suareza ktorý aspoň vytvára veľa miesta Messimu ako rýchle protiútoky od hráčov LFC. Dembele bude ideálny ako náhradník na posledných 20-30 minút keď bude otvorenejší priestor.

maros1

15
2019-04-30 14:23:03

Absolútne súhlasím s tým čo si napísal.
Dembeleho zrejme nasadí v druhom polčase, aby využil jeho rýchlosť
Ale z ťoho mám obavy ja je to, aby sa nezopakoval scenár s Manchestrom keď sa súper jednoznačne pokúsil eliminovať Messiho hrubým zákrokom - navyše bez trestu. Verím, že tento primitivizmus sa nebude opakovať aj keď .....

2sjr

7
2019-04-30 15:17:59

Dembelé momentálne není v top forme zato Coutinho začína ukazovať nadštandard . Dúfam že ho psichyka nezradí a proti bývalému zamestnávateľovi sa bude chcieť predviesť

kov3

9
2019-04-30 19:24:51

Psychika, ty bycikel...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.