Liverpool si v Lige Majstrov vedie oveľa lepšie v domácom prostredí, než na výjazdoch. V tejto sezóne v zápasoch vonku Liverpool vyhral nad Bayernom a FC Porto, no zvyšné tri zápasy prehral. Podobné je to aj v Premier League, kde na výjazde porazil len jeden tím z TOP6 a to Tottenham. V ďalších zápasoch sa zrodili 3 remízy a jedna prehra.

V Barcelone majú pred Liverpoolom veľký rešpekt. Angličania na Camp Nou zavítajú už zajtra večer, kde o 21:00 odohrajú prvý zápas semifinále Ligy Majstrov. Ako Barca, tak aj Liverpool majú skvelú históriu, ale bojovať o titul v Premier League môže len jeden z týchto tímov. Jedným z faktorov, ktorý hovorí v prospech The Reds je Anfield Road, kde je neopakovateľná atmosféra, ale aj na Camp Nou sa nejednému súperovi roztrasú nohy. Okrem toho si Liverpool na výjazdoch nevie poradiť tak ako na vlastnom štadióne.

Tím Jürgena Kloppa porazil v tejto sezóne na výjazde len 2 kluby. V osemfinále Ligy Majstrov vyhral v Mníchove 3:1, keď doma len remizoval 0:0. Vo štvrťfinále zas vyhral nad Portom doma 2:0 a vonku 4:1. Tím z Portugalska však nemôžeme radiť medzi elitné európske kluby. Táto dvojica výhier môže budiť dojem, ale v skupinovej fáze to Liverpoolu na ihriskách súperov nešlo. Liverpool prehral všetky tri výjazdové zápasy. 1:2 s PSG, 0:2 s Červenou Zvezdou a 0:1 s Neapolom. K postupu z druhého miesta mu stačila skvelá forma z domáceho trávnika, keď na Anfield všetky zápasy vyhral. Je v každom prípade vidieť, že The Reds sa na výjazdoch postupne rozbiehajú, no či to bude stačiť na Barcelonu na Camp Nou?

Výsledky Liverpoolu v najdôležitejších zápasoch na výjazde v Premier League nie sú pre fanúšikov tohto tímu také optimistické. V zápasoch s mužstvami z TOP6 si aktuálne druhý celok tabuľky anglickej ligy dokázal poradiť len s Tottenhamom, kde vyhral 2:1. Na výjazde s Chelsea remizoval, podobne sa body delili aj v zápase s Arsenalom či Manchestrom United. Remíza sa zrodila aj v zápase s Evertonom a na Etihad Stadium Liverpool v priamom súboji s Manchestrom City o vedúce miesto v tabuľke prehral.

Liverpool v tejto sezóne mimo Anfield Road odohral 24 zápasov a vyhral len 14 z nich. V ďalších súbojoch zaznamenal 5 remíz a 5 prehier. V Lige Majstrov je skóre Liverpoolu 8:7 a vo všetkých súťažiach 40:19. Tieto štatistiky veľký dojem nebudia. Opakom sú čísla z Anfield Road.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Zmazaný užívateľ

top komentár
48
2019-04-30 15:34:51

podstatne je nespoliehat sa na ziarenie/nezaiarenie supera ale na nase vlastne

Fcbfcbfcbfcbfcb

22
2019-04-30 15:40:59

Bude to ťažky dvojzapas ale verim v postup

2sjr

21
2019-04-30 15:48:22

Na Anfielde to bude ťažké preto by to chcelo doma aspoň 2:0. Už sa neviem dočkať - víťazstva

conquistador

10
2019-04-30 19:11:26

Neviem kto má aké kritériá na úspech, ale z 24 vonkajších zápasov vyhrať 15 a 5 remizovať je prima bilancia, navyše posledné vonkajšie zápasy v LM jasne zvládnuté, pre mňa FCL veľmi silný súper a rozhodne sa neodvážim prehlásiť "neviem sa dočkať víťazstva", skôr skromne, ale intenzívne držím palce našim.

palo79

6
2019-04-30 19:19:56

V tejto sezóne nedal Liverpoolu nikto viac ako dva góly. Najvyšším rozdielom ho zdolala Crvena Zvezda 2:0. Tento zápas Barcelonu skutočne preverí...Liverpool sa stiahne a bude vyčkávať na brejky, ktoré má najlepšie na svete.....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.