Ivan Rakitić odpovedal na otázky novinárov pred zajtrajším prvým zápasom semifinále Ligy Majstrov proti Liverpoolu.

Vydarená sezóna

"Hráme semifinále, počas víkendu sa nám podarilo získať titul Španielska a tak sme veľmi spokojní. Vždy však môžeme hrať lepšie. Myslím si, že najdôležitejšia je naša veľká chuť. Učíme sa z chýb z uplynulých sezón a navyše sa snažíme tešiť z hry. To najkrajšie nás ešte len čaká."

Je sezóna dobrá už s ligovým titulom, či od seba vyžadujete aj Ligu Majstrov?

"Nielen vyžadujeme, ale máme aj veľkú chuť. Uvidíme, či sezóna bude dobrá alebo zlá. Chceme sa tešiť z toho, čo ešte zostalo. Tlak ako zvyčajne nechýba. Veríme si, chceme odohrať na svojom štadióne veľký zápas, hoci vieme, že to nebude jednoduché. Dáme zo seba všetko, aby sa nám podarilo odohrať ideálnu sezónu."

Vyvíjajú Messiho slová zo začiatku sezóny na vás dodatočný tlak?

"Keď hovorí náš kapitán, všetci ideme po ceste, ktorú vyznačil. Pokiaľ ide o tlak, ten vznikol vzhľadom na počet úspechov Barcelony v jej posledných rokoch. Leo v priebehu 15 sezón nazbieral 10 ligových titulov, takže je logické, že neoslavuje ako by to bol jeho prvý pohár. Je však vidieť, s akou chuťou tú trofej pozdvihol. To nás takisto motivuje. Sme Barca, chceme bojovať o všetky možné tituly. Možnosť nasledovať najlepšieho hráča v histórii nám dodáva množstvo sebadôvery."

Jurgen Klopp povedal, že Camp Nou nie je futbalovým svätostánkom.

"Tieto slová beriem ako pokus o zmiernenie tlaku, ktorý je vyvíjaný na jeho hráčov. Chcel povedal, že Camp Nou je štadión ako každý iný. Chápem ho. Rešpektujem jeho názor, ale ani ja, ani tímy, v ktorých som hral, ho nezdieľajú. Je to výnimočný štadión, je jedno, či ho nazve svätostánkom. Camp Nou má inú atmosféru, než iné štadióny. Pokiaľ ide o mňa, chcel by som tu hrať všetky zápasy."

Je zajtra lepšie streliť gól alebo si udržať čisté konto?

"Záleží od toho, čo sa stane v odvete. Myslím si, že najdôležitejšie je pripraviť sa na stretnutie a hrať našim štýlom. Najlepšie by bolo streliť gól, no takisto neinkasovať. Zajtra si musíme zachovať pokoj a dať zo seba všetko. Vieme, že aby sme vyhrali nad Liverpoolom, musíme zo seba dať 100%."

Individuálna sezóna

"Cítim sa skvele. Ako nikdy predtým. Som v najlepšom momente kariéry. Skúsenosti zo šampionátu mi pomohli v analýze mnohých situácii v tejto sezóne. Vďaka tomu som zlepšil niekoľko aspektov a cítim dôveru trénera, spoluhráčov aj fanúšikov. Nech sa to nikdy neskončí."

Poznáš Jürgena Kloppa z Bundesligy. Ako sa môžete postaviť proti hre Liverpoolu?

"Tohto trénera veľmi rešpektujem, jeho mužstvá sú vždy dobre pripravené a organizované. Bude ťažké brániť proti Liverpoolu. Má skvelých ofenzívnych hráčov a my musíme držať spolu a navzájom si dôverovať. Snáď sa nám podarí zabrániť súperovi behať a dostať rytmus stretnutia tam, kam chceme."

Zostaneš v Barcelone aj v budúcej sezóne?

"Keby som mohol o všetkom rozhodnúť sám. Opýtajte sa trénera, či mi bude naďalej dôverovať. Ja sa tu cítim veľmi dobre. Hovoril som s prezidentom, ktorý je so mnou takisto spokojný. Cítim aj podporu fanúšikov, čo je pre mňa veľmi dôležité. Do konca zmluvy mi zostávajú 3 roky, som tu spokojný a teším sa z každého dňa. Neexistuje pre mňa lepšie miesto, než Barcelona."

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

vondeylen

32
2019-04-30 20:44:59

toto je pekný príklad srdciara..

mikimi122

18
2019-04-30 20:45:49

Rozhovory Rakitičovi idú. Som rád z toho, čo povedal. Zajtra musíme zahrať hlavne veľmi dobre takticky a v tom by mal byť veľmi dôležitý Rakitič. Verím, že postúpime. Visca el Barca!

2sjr

7
2019-04-30 20:47:23

Tak dúfam že pomôžu kapitánovi dodržať sľub. Sezónu už teraz považujem za skvelú no vyhrať finále proti Ajaxu by to vylepšilo - idem fandiť.

Raketon

14
2019-04-30 21:25:03

Raki je diplomat a sympatak a hlavne skuseny hrac, potrebujeme ho na Camp Nou to je bez debaty

Fcbfcbfcbfcbfcb

1
2019-04-30 21:55:32

Kdo kuka ajax ?

LaBrie

5
2019-04-30 23:12:51

Kukuk, Ajax vyhral 1:0 :))))))()

Xavi86

4
2019-04-30 23:12:16

Ajax si ide svoje...neskutočné.Ak sa nám nepodarí vyhrať túto suťaž nech ju vyhrajú oni.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.