Ernesto Valverde, tréner FC Barcelona, po včerajšom úvodnom súboji semifinálového dvojzápasu Ligy majstrov s Liverpoolom, samozrejme, neskrýval nadšenie. Extremadurčan však na druhej strane vyzýva k tomu, aby boli fanúšikovia opatrní.

Liverpool ako družstvo, ktoré dominovalo zápasovému rytmu

"Niekedy sa stáva, že dominujete vy, inokedy zase váš súper. Snažili sme sa ich zastaviť, no oni prenikali dopredu aj tak. V konečnom dôsledku to však nebolo dôležité."

Duel

"Iste, náš súper si vytvoril niekoľko veľkých gólových príležitostí, no my taktiež. Liverpoolu sa podarilo preniesť na trávnik svoju vlastnú hru, a to nám spôsobovalo problémy, no nakoniec odchádzame vďaka tomu, že sme mimoriadne odolným tímom, ako víťazi. Situácia je, každopádne, podobná ako pred rokom. Nezabúdajme, že sme mali trojgólový náskok taktiež a dobre viete, ako to dopadlo."

Messi

"V takýchto zápasoch je dôležitá prítomnosť každého hráča, nehovoriac o Leovi. Je to náš kapitán, určuje tempo hry a dokázali sme vďaka nemu triumfovať, ale ako som už povedal, ešte sme nepostúpili."

Semedo

"Už od začiatku som mal jasno v tom, že ho pošlem na trávnik. Nevedel som síce, či vystrieda Philippeho, ale postupne sa ukázalo, že práve na tejto strane sme mali problémy, a tak sme sa snažili vniesť na trávnik pokoj. Myslím si, že sa nám to podarilo, striedanie bolo úspešné a stretnutiu sme začali následne dominovať."

Arturo Vidal v základnej XI

"Arturo prežíva fantastickú sezónu a v podobných meraniach síl je pre nás kľúčový. Chcel som využiť jeho formu a v tomto prípade som, popravde povedané, nemal žiadne pochybnosti. Zápas sa vyvíjal presne tak, ako som očakával, pretože získať kontrolu nebolo ani zďaleka jednoduché. Vidal ukázal, v akej dobrej forme je."

Luis Suárez

"Otvoriť skóre bolo nesmierne dôležité, lebo duel bol veľmi roztrhaný. Preukázal, aký nebezpečný je v šestnástke. Tím, ktorý strelil gól ako prvý, mal obrovskú výhodu a nám sa to vďaka nemu podarilo."

Ter Stegen

"Sme s ním mimoriadne spokojní. Prezentuje sa hrou na neuveriteľnej úrovni a dnes nám niekoľko ráz pomohol, najmä v prvom polčase. Situáciu v reprezentácii si už však musí riešiť tréner národného družstva. Ak nehrá, je to pre nás, koniec koncov, len a len pozitívne, pretože si aspoň trochu oddcýhne."

Zdroj: marca
Foto: marca

BjornNor88

top komentár
57
2019-05-02 08:38:23

Správne uvažovanie. Ešte stále nie je rozhodnuté na 100% .

Rasto

3
2019-05-03 10:18:30

Hlavne nezačať brániť výsledok, v tom prípade nás čaká Rím.

Fishinko

24
2019-05-02 08:42:18

bolo neskutocne pozerat jak hraci chcu hrat to finale.. aby sa messi vratil branit az pri rohovu zastavku to som dlho ak vobec niekedy videl.. pouceni s chybami z minulosti, aby sme si to tento rok nemali nechat ujst

geniusko

24
2019-05-02 09:11:03

Myslím, že je dosť výhoda, že sme ten titul spečatili už v sobotu. Teraz majú hráči skoro týždeň oddych, resp myslieť len na utorok. Vidno, že aj Messimu prospel oddych - keby hral full zápasy všetky, tak by to včera asi tak neubehal, aj tak bolo vidno na konci, že mal toho dosť. Liverpool čaká ťažký zápas s Newcastlom v sobotu večer.. každopádne rozloženie síl a striedania a aj zostavu vymyslel Ernesto skvele. Verím, že nám to pomôže vyhrať treble.

fofo112

18
2019-05-02 09:37:01

Klobúk dole pred Kloppom,ako takticky dokázal pripraviť svoje mužstvo na zápas a nakoniec uznať kvalitu súpera priamo na trávniku v tom je sila veľkých trénerov,živo si viem predstaviť čo by dokázal urobiť s našim kádrom.

jokerito

6
2019-05-02 10:31:20

Je to sympaticky tréner a skvela osobnosť . Som zvedavý ako budú hrať doma . Ako povedal že to bol ich naj zápas za dlhu dobu tak na postup by museli hrať ešte lepšie..

rominho

2
2019-05-02 10:34:12

veru ano, ten by sa k nam hodil. doma pojdu do toho po hlave, nieje na co cakat. barca musi strelit gol, inak bude problem..

jokerito

9
2019-05-02 10:44:03

Čakám podobný zápas ako v bayerne keď sme ich vyradili. Tiež sme doma vyhrali 3:0 a oni potom slapali doma až do konca ako pitbuly. Dúfam že to zvládneme a pôjdeme do finále .

vondeylen

8
2019-05-02 10:39:08

Pokorne, pozorne, naplno a mame to doma)))

emiliano

1
2019-05-02 14:08:24

Nerozumiem dobre, čo povedal Valverde o nasadení Semeda. Vraj nevedel, či ho pošle namiesto Coutinha, ale ukázalo sa, že práve tam sme mali problémy a preto striedal Coutinha. Ako tomu rozumieť? Cou hral naľavo v útoku, tam sme vraj mali problémy, tak poslal pravého obrancu ? Už od začiatku tu boli články, že Pique je citlivý na rýchlosť, keď za ním zbieha útpčník a bude tam Mané, tak to treba vyriešiť a mal tam ísť Semedo, ktorého len tak obehnúť nemožno, ale Valverde dal k Piquemu Roberta. Roberto je rozvážny, smelý, výborný pozične, ale na Maného rýchlosť to nie je zbraň. Ja som to videl tak, že stiahol útočníka, poslal obrancu, Roberto išiel do zálohy a prešli sme na 4-4-Messi- Suarez. To je obľúbená Valverdého obranná stratégia. To, že stiahol Suareza (ten nemal oddych) a dal Dembelého, bolo OK, Dembelé je rýchly, Liverp. musel útočiť a Dembelé sa dostal do dvoch šancí, jednej tutovej. Suarez, ako vždy, veľa toho nabehá, otravuje obrancov, dal dôležitý gól, ale v poslednom čase aj veľa protiútokov zmarí zlým riešením.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.