FC Barcelona sa musí sústrediť na zajtrajší zápas proti Celte Vigo. Ernesto Valverde dnes odpovedal na tlačovej konferencii na otázky novinárov.

Plán na zápas

"Podobne ako v iných stretnutiach je našim cieľom získať tri body. Je pravda, že posledné týždne nás stáli veľa síl, súperenie s Manchestrom, Liverpoolom... Urobíme zmeny, pretože si myslím, že je to nevyhnutné. Bez ohľadu na to, kto bude hrať, chceme vyhrať."

Ako hodnotíš dvojzápas s Liverpoolom?

"Do odvety máme veľmi dobrý náskok, ale dvojzápas sa neskončil. Sme si vedomí toho, čoho je Liverpool schopný. Pôjde o ťažký zápas a ešte príde čas, aby sme sa mohli nad týmto znepokojovať, no teraz musíme myslieť na zápas s Celtou, ktorý si od nás vyžaduje veľkú pozornosť."

Arthur

"Cíti sa dobre. Nejaký ten čas ho trápia isté fyzické problémy, ale na zajtrajší zápas je pripravený. Uvidíme, či nastúpi."

Od čoho záleží to, aby Semedo a Sergi Roberto hrali súčasne?

"Od toho ako sa vyvíja zápas. Sú ľudia, ktorí v tomto variante vidia dvoch pravých obrancov, ale Sergi Roberto začínal kariéru ako hráč stredu poľa a je veľmi všestranný. Semedo je zas fyzicky silný a veľmi nám pomáha. V závislosti od vývoja zápasu a od toho aký je súper, hľadáme správne riešenie."

Xavi ukončí hráčsku kariéru a stane sa trénerom

"Neviem, či je najlepším hráčom v histórii, ale s určitosťou jedným z najlepších. Je takisto jedným z najlepších záložníkov posledných rokov. Dokonale chápal pozičnej hre, každá jeho prihrávka mala zmysel. Bolo výnimočné sledovať ho toľké roky. Myslím si, že všetci očakávali, že sa bude venovať trénovaniu a želám mu všetko najlepšie. Má profil, aby sa stal trénerom Barcelony alebo akéhokoľvek klubu."

Rozumieš diskusii na tému herného štýlu Barcelony?

"Máme konkrétny štýl hry, ale niekedy nám súper neumožní, aby sme takto hrali a tak sa musíme prispôsobiť okolnostiam a to robíme. Na túto tému nemám viac čo povedať."

Teraz je šanca na experimenty v La Lige

"V troch posledných stretnutiach chceme hrať na najvyššej úrovni. Je možné, že budú hrať hráči, ktorí doteraz hrávali menej. Musíme však byť v rytme, pretože pred nami je ešte finále Copa del Rey a musíme byť pripravení. Je možné, že budeme obmieňať zostavu, aby nasadíme konkurencieschopnú jedenástku."

Čo si myslíš o forme ter Stegena v tejto sezóne?

"Hrá mimoriadnu sezónu. Dáva na pokoj, vďaka ktorému sme v obrane pevnejší. Keď súper vytvára tlak, správa sa tak, ako keby sa nič nedialo. Výborne hrá nohami a k tomu pridáva aj skvelé zákroky."

Neuponáhľala sa Barcelona s Murillom a Boatengom?

"Tieto veci je potrebné hodnotiť v momente, kedy si prijímajú rozhodnutia. V januári sme mali dvoch stopérov, sú to núdzové situácie, kedy musíte zasiahnuť."

Cillessen vyhlásil, že chce odísť. Dostane šancu v nasledujúcich zápasoch?

"Samozrejme, že sa to môže stať, ale uvidíme, či tak urobíme. Dostal by šancu, ak by k tomu bola príležitosť, tak ako v uplynulej sezóne. Sme s ním spokojní, je skvelým hráčom, ale pozícia brankára je výnimočná. Máme dvoch veľkolepých brankárov a Marc hrá na vyššej úrovni."

Ako vyzerá situácia Malcoma?

"Darí sa mu lepšie. Ako v zápasoch, tak aj na tréningu. Nemá toľko šancí ako ostatní, pretože v Barcelone sú požiadavky nesmierne vysoké. Dobre sa prispôsobil a keď hral, prezentoval skvelú úroveň."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

Marian

11
2019-05-03 20:36:51

Proti Celte nastúpi Cillesen, lebo MAtS nie je nominovaný.

emiliano

-5
2019-05-04 09:24:28

Páčil sa mi ten rozhovor so Xavim, kde prezentoval svoju filozófiu futbalu. A vysmial sa štatistikám. Presne toto s myslím. Štatistik vyhodnotí, kto mal koľko presných prihrávok a Xavi to zavrhol. Hovoril, že to nič nevypovedá, lebo ide o to, aká to je prihrávka. Ak je to prihrávka na hráča, ktorý potom s loptou nevie nič urobiť, tak je to zbytočná prihrávka. Je to len do štatistiky. V podstate povedal, že prihrávka musí otvárať priestor a musí ísť na hráča, ktorý zasa má možnosť na takú istú prihrávku. Tak som len si spomenul opäť na prihrávky Rakiho - drvivá väčšina ide najbližšie stojacemu hráčovi, je to len taká udržiavacia prihrávka. Je samozrejme presná a objaví sa v štatistike a potom je na tom Raki lepšie, ako Leo. Lebo Leo dáva prihrávky predfinálne alebo finálne, alebo také, kde otvára útok a nie všetko vyjde. Na jednu takú prihrávku si spomínam od Rakiho, minulú sezónu v El Clasicu, keď mala oči a Leo po nej vošiel do 16-ky a dal gól na 1-1.

mexes

9
2019-05-04 10:22:48

to s Rakiticom hadam nemyslis vazne.. pomohli by ti nove okuliare.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.