Jasper Cillessen sa po trojmesačnej prestávke vrátil do základnej zostavy FC Barcelona. V zápase proti Celte Vigo sa zároveň stal kapitánom Blaugranas po prvýkrát v oficiálnom zápase.

Cillessen sa ako kapitán Barcelony predstavil už predtým a to v zápase Katalánskeho superpohára, ktorý sa odohral 6. marca, no tento zápas nie je vedený ako oficiálny. V zápase proti Celte Vigo Holanďan po prvýkrát chytal v lige v tejto sezóne. Doteraz sa objavil len v šiestich pohárových stretnutiach a raz v Lige Majstrov.

Holanďan si od svojho príchodu na Camp Nou zachytal len v šiestich ligových zápasoch. Predtým sa ukázal v Primera Division v zápase proti Alavésu, ktorý Blaugranas na Camp Nou prehrali 1:2. Hralo sa 10. septembra 2016. Zas 9. mája 2018 v zápase s Villarrealom zaznamenala Barcelona výhru 5:1.

Naposledy brankár chytal v odvete štvrťfinále Copa del Rey proti Seville na Camp Nou v zápase, ktorý skončil výhrou Blaugranas 5:1. Bolo to však 30. januára tohto roku. Holanďan by určite hral aj v semifinále pohára proti Realu Madrid, no bohužiaľ sa zranil.

Teraz Ernesto Valverde chce, aby Cillessen chytil zápasový rytmus pred finále Copa del Rey, ktoré je na programe 25. mája tohto roku na Benito Villamarín. Cillessen podľa všetkého odchytá aj zvyšné ligové zápasy. Tieto zápasy budú podľa všetkého jeho posledné v drese Blaugranas, pretože verejne prezentoval svoj zámer opustiť Camp Nou po ukončení prebiehajúcej sezóny. V priebehu troch sezón si totiž zahral len v 29. zápasoch - 23 v pohári, 3 v La Lige a 3 v Lige Majstrov. Kvalitatívne má v každom prípade na oveľa viac.

zdroj: as.com
foto: youtube

maros1

10
2019-05-05 13:22:44

Je škoda, že Cilesenovi ostal v ruke čierny Peter v tomto zápase. Zrejme moc ich už neodchytá so zretelom na blížiaci sa odchod - ale je to skvelý chlapík a brankár - jeden z najlepších.
Ale chcel som sa vrátit k tomu nešťastnému Dembelemu. Jasné je, že zranenie je škrt cez rozpočet v nadchádzajúcich zápasoch, ALE povedzme si na rovinu či on tam bude alebo nebude nerozhoduje naše zápasy. On je vynikajúci hráč na posledných 20 - 30 minút, ale ja by som ho prirovnal k autu, ktoré je síce vynikajúce, ale má výrobnú vadu. Preto si myslím, že aj to jeho včerajšie zranenie patrí do kategórie zvlaštnych pri zohľadnení takmer žiadnej alebo len priemernej záťaže v priebehu roku. Niečo robí chlapec zle.
Som v napatí aké rozostavenie zvolí Valverde do odvety, ako sa bude zápas vyvíjať a či sa v prípade šťastného postavenia hviezd neotvorí cesta na posledných 15 min aj Malcomovi

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.