Zranenia Mohameda Salaha a Firmina vystavili Jürgena Kloppa do veľmi nepríjemnej situácie. Ak chce Liverpool postúpiť do ďalšej fázy, musí otočiť výsledok z Camp Nou, no bez pomoci svojich najväčších hviezd. Koho nemecký tréner pošle na trávnik namiesto Salaha a Firmina?

Barcelona v prvom zápase semifinále Ligy Majstrov zvíťazila nad Liverpoolom 3:0 a pred odvetou na Anfield si Katalánci vytvorili pohodlný náskok. The Reds sa však nemienia vzdať a to aj vzhľadom na tradície klubu či osobnosť charizmatického trénera Kloppa. Nemeckému trénerovi však pred dnešným zápasom pribudli ďalšie problémy. Včera oznámil, že proti Barcelone kvôli zraneniam určite nezahrajú Roberto Firmino (v tejto sezóne 16 gólov a 8 asistencií) a Mohamed Salah (26 gólov a 13 asistencií). Egypťan bol v čoraz lepšej forme, získal cenu pre najlepšieho hráča Premier League za mesiac apríl a v tíme bol jedným z najlepších hráčov. Kto môže v zápase proti Barcelone nahradiť túto dvojicu hviezd?

Xherdan Shaquiri

Švajčiar bol kúpený v lete za 14,7 milióna eur a celkom rýchlo ho bolo možné považovať za vydarený prestup. Shaquiri sa vypracoval za dobrého náhradníka tria Salah-Mane-Firmino a často bol aj rozhodujúcim hráčom ako napríklad v zápase proti Manchestru United, ktorý Liverpool vyhral 3:1 a to po dvoch góloch Švajčiara. Krídelník dovedna strelil 6 gólov a v 29. zápasoch pridal aj 4 asistencie. V zápase proti Barcelone je favoritom na štart v základe, no v istom momente Klopp v Lige Majstrov tohto hráča prestal do zápasov nasadzovať. Posledné stretnutie tak odohral ešte 28. novembra v skupinovej fáze. Podobne je tomu aj v Premier League, kde Shaquiri posledný zápas odohral koncom februára a na trávniku strávil 42 minút.

Daniel Sturridge

Angličan bol kedysi partnerom Luisa Suareza v útoku Liverpoolu. Odvtedy jeho pozícia v klube slabne (aj pričinením zranení). Druhú polovicu uplynulej sezóny strávil dokonca na hosťovaní vo West Bromwich. V tejto sezóne Sturridge odohral len 818 minút, počas ktorých strelil 4 góly a pridal 2 asistencie. V posledných dvoch zápasoch však nastúpil v základe a tak nie je vylúčené, že práve on nahradí Roberta Firmina. Ak sa Klopp rozhodne vsadiť na stredového útočníka častejšie zbiehajúceho na krídla, než bojujúceho v pokutovom území ako Origi, tak si vyberie Sturridga.

Divock Origi

24-ročný reprezentant Belgicka prišiel do Liverpoolu z Lille ešte v roku 2014. Doteraz však nenaplnil očakávania. Uplynulý sezónu strávil na hosťovaní v nemeckom Wolfsburgu, ale tam strelil len 6 gólov v 31 zápasoch. Po návrate do Liverpoolu začal sezónu v rezerve. Klopp mu začal dávať šance až koncom 2018. Útočník do tejto chvíle odohral len 492 minút a strelil 4 góly. Zaujímavosťou je, že nebyť Origiho, Liverpool by už nemal možnosť bojovať o titul. Práve Origi zariadil víťazstvo The Reds v zápase s Evertonom (1:0) a takisto s Newcastlom (3:2). Na trávnik sa v oboch prípadoch dostal až v posledných minútach. Útočník si na svoju stranu získal aj fanúšikov. Možnože ho Klopp v dnešnom súboji využije ako talizman.

V prvom zápase na Camp Nou sa Klopp rozhodol pre ofenzívnejší variant a spolu s Manem a Salahom sa v útoku predstavil Wijnaldum v úlohe falošnej deviatky. Nie je vylúčené, že nemecký tréner sa rozhodne tento variant zopakovať alebo presunie vyššie napríklad Jamesa Milnera. Vzhľadom na potrebu streliť tri góly je to však málo pravdepodobné. Po boku Maneho tak môžeme očakávať nasadenie dvojice z troch dostupných možností - Sturridge, Origi a Shaquiri.

zdroj: as.com
foto: faceboook

Fishinko

5
2019-05-07 08:20:15

najvacsi problem z tych troch by bol asi shaquiri.. je rychly a technicky s dobrou strelou z dialky.. predpokladam, ze ho doplni origi

ximpp

2
2019-05-07 09:56:55

Já si osobně nemyslím, že je to pro ně až taková ztráta, která by ten vývoj duelu nějak moc posouvala k naší straně. Firmino nehrál už proti nám a za Salláha určitě nastoupí někdo odpočinutý, kdo jej dokáže nahradit a bude se chtít předvést. Na našem přístupu ty absence nemohou vůbec nic změnit , ten musí být stále lehce přesahující 110%.

lukicinho

2
2019-05-07 10:48:49

lehce přesahující 110% :D Pobavilo

ximpp

3
2019-05-07 10:56:08

To jsem rád! Visca el Barca!!!

PETERKRIZAN

0
2019-05-07 10:22:26

lfc je skvele muzstvo,my musime predsadit svojuhru

Lapi

2
2019-05-07 11:21:39

Shaquiri hral aj posledný zápas proti Newcastlu. Po jeho centri dal Origi gól má 3:2

Babco

-1
2019-05-07 11:47:11

toto bola neskutona akcia co urobili, skoda, ze Barca nehra takto standardky

Dr-QQ

2
2019-05-07 19:21:06

Lenže štandardka bola vymyslená čiarovým rozhodcom, Fabinho si pred ňou pekne zafilmoval. :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.