Liverpool sa v dnešnom zápase na Anfield Road pokúsi o obrat v semifinálovom súboji s Barcelonou. Mužstvo pod vedením Jurgena Kloppa však nemôže počítať s pomocou dvojice Firmino-Salah. Blaugranas v každom prípade v odvete Ligy Majstrov čaká niekoľko problémov.

Pred Liverpoolom stojí obrovská výzva. Bez svojich najväčších hviezd sa dnes večer pokúsi otočiť prehru 3:0 z Camp Nou. Domáci celok však môže počítať s niekoľkými faktormi, ktoré sa z pohľadu prípadného obratu môžu ukázať ako kľúčové. Katalánsky denník Mundo Deportivo upriamil pozornosť na 5 aspektov.

Fanúšikovia na Anfield Road

Fanúšikovia Liverpoolu dokážu na svojom domácom štadióne vytvoriť obrovský tlak, ktorý dokáže súpera zastrašiť a burcuje domáci tím do boja ešte pred začiatkom stretnutia. Fantastická atmosféra a doping sú súčasťou histórie tohto klubu na čele s krásnou hymnou "You'll never walk alone", ktorú spieva celý štadión. Fanúšikovia na Anfield sa nikdy nevzdávajú a podporujú svoj tím bez ohľadu na úroveň súpera. Hosťujúci celok sa snažia vyviesť z rovnováhy práve vtedy, keď má loptu pod kontrolou.

Motivácia zo strany Kloppa

Nemecký tréner ideálne zapadol do atmosféry na Anfield Road. Burcuje svojich hráčov na trávniku do hry a vykonáva expresívne gestá. Je to veľmi temperamentný tréner a pri postrannej čiare sme z jeho strany svedkami celej škály emócií.

Anfield ako nedobytná pevnosť

V prebiehajúcej edícii Ligy Majstrov inkasoval Liverpool na svojom štadióne len 2 góly a tie prišli v jednom zápase proti PSG. Alissona nedokázali prekonať mužstvá SSC Neapol, Červenej Zvezdy, Bayernu a Porta. Liverpool neprehral na Anfield zápas Ligy Majstrov od roku 2014, teda 21 zápasov. V Premier League táto séria trvá 9 zápasov.

Stratégia

Hráči po stranách obrany Robertson a Alexander-Arnold majú na konte už 11 asistencií. Druhý menovaný zaznamenal 2 kľúčové prihrávky pri poslednej výhre nad Newcastlom 3:2. Gól van Dijka na 1:0 padol po veľmi dobre rozohranej štandardnej situácii. Liverpool je zo štandardných situácií nesmierne nebezpečným tímom. Barca v tejto sezóne hrá v obrane veľmi dobre, ale Klopp je schopný prekvapiť aj tie najlepšie defenzívy.

Oxlade-Chamberlain ako možné riešenie

Anglický futbalista je jednou z možností, ktoré nemecký tréner môže využiť v dnešnom zápase a to zvlášť kvôli neprítomnosti Keitu. Bývalý hráč Arsenalu sa do hry vrátil len nedávno po dlhej pauze zapríčinenej zranením kolena.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

MrCrowley

23
2019-05-07 09:17:20

You’ll never walk alone
Nôti si ránečko Jurgen Klopp
Nakrájal si k tomu aj melón
Len nech Čakir nepískne priamy kop

Rozmýšľa prečo sa narodil Dúbravka
Prečo len nie je OK aspoň Firminho
S bolehlavom si sadá do das auta
Pomôže kámo Coutinho

Nádherný chorál doznel
Všetci sme z toho mali chvenie
Večer na Anfielde dozrel
Začína predstavenie

A už je pred vápnom mela
Rozostavil si tam kuželky chlapík z Rosária
Deväť krokov k múru nie je veľa
Nočná mora sa skutočne narodila

Dva tri Leove pľuvance
V detailnom zábere kamery
A už sú bez šance
Bez všetkých nádejí

Invencible

3
2019-05-07 11:40:37

Ľudovít, si to ty?

MrCrowley

11
2019-05-07 11:53:13

Pred ním sa mi patrí iba skloniť hlavu
On zmáčal pero do kalamára
Pritom tepal verše pre Slovač a jej slávu
Ja len močím perom do pisoára

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.